Premierul Marcel Colacu a comentat, sâmbătă, efectele recalculării pensiilor, vorbind despre nemulţumirile pe care aceasta le-a creat. „Nimeni nu a pierdut niciun ban la pensie, cu alte cuvinte nu s-a făcut nicio nedreptate niciunei persoane”, declară primul ministru, subliniind că „cea mai rea şi urâtă abordare a unui om politic dacă vrea să conducă” este aceea de a „tăia capetele” unor oameni care au avut curajul să îşi asume o reformă.
„Primul adevăr este că nimeni nu a pierdut niciun ban la pensie, deci cu alte cuvinte nu s-a făcut nicio nedreptate niciunei persoane. Al doilea adevăr pe care-l spun este faptul că Guvernul României, în integralitatea sa, cu colegii şi de la PSD şi de la PNL, suntem primul guvern care ne-am permis să venim cu ceva ce am promis. Este primul guvern după o perioadă lungă de timp, este primul guvern după ce foarte mulţi politicieni au venit şi au promis şi au spus că îşi asumă, care şi-a asumat o reformă de fond. Când faci o reformă pentru 4,7 milioane de oameni, este imposibil să nu ai, cât avem acum, o mie cinci sute de cereri de recalculare, este aproape imposibil ca în toată ţara să nu fie o sută, două sute de oameni care consideră că au fost nedreptăţiţi. Dar asta înseamnă să ai curaj să mergi înainte”, a afirmat Ciolacu.
Şeful Executivului consideră că nu e cazul să „taie capete” ale unor oameni care au avut curajul să îşi asume o reformă.
„Toată viaţa m-am ferit de oamenii care când se intră într-o zonă cum este acum, cu pensiile, nu ştiu cum să fugă, să găsească alţi vinovaţi. Oameni buni, reformele aduc şi nemulţumiri, reformele aduc şi persoane care se consideră nedreptăţite. Asta nu înseamnă că după ce vezi anumite efecte nu intervii şi le schimbi, astfel încât toată lumea să fie mulţumită, dar pleci de la o bază şi de la un adevăr foarte clar: nimeni în acest moment, în România, nu a pierdut niciun leu la pensie. (…) Dar să tai capete pentru nişte oameni care au avut curaj să facă, în sfârşit, să-şi asume o reformă, sau eu, prim ministru, să fug de lângă colegii mei pe care-i ştiu de bună credinţă şi ştiu cât au muncit pentru aceste legi… anumite legi au nişte vicii ascunse, care se văd după ce se pun în aplicare. Eu nu am să fac, să spun, ”Aoleu, nu comunică bine domnul Simonis, trebuie dat afară, ca să scap eu”. E cea mai rea şi urâtă abordare a unui om politic dacă vrea să conducă. Ăsta este răspunsul meu”, a adăugat Ciolacu.
El consideră că e normal ca imperfecţiunile legii să fie expuse public, menţionând că guvernul poate merge la Comisia Europeană pentru a discuta despre corectarea acestor imperfecţiuni.
Citiți și:
- Pensiile recalculate: Lovitură pentru 700.000 de oameni care vor avea pensiile înghețate timp de șase ani
- Recalcularea pensiilor: De ce nu sunt toți pensionarii incluși și de ce pensia nu scade dacă după recalculare iese mai mică?
- Facultatea și armata îți influențează pensia: Cum se calculează? Ce se întâmplă cu studiile din străinătate? Explicații de la Casa de Pensii Iași
Publicitate și alte recomandări video