anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 29.06.2022

Ciolacu, după întâlnirea cu Zelenski: Bombele nu vor opri niciodată triumful Binelui asupra Răului

GALERIE
Ciolacu-Zelenski-si-Ciuca
 • Ciolacu-Zelenski-si-Ciuca
- +

Preşedintele Camerei Deputaţior, Marcel Ciolacu, care a făcut, marţi, o vizită la Kiev alături de premierul Nicolae Ciucă şi s-a întâlnit cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski , a afirmat că bombele nu vor opri niciodată triumful Binelui asupra Răului. ”Rusia lui Putin a contestat însăşi temelia civilizaţiei şi democraţiei europene şi occidentale”, a transmis Ciolacu.

”Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, s-a aflat marţi, 26 aprilie, într-o vizită oficială în Ucraina, alături de premierul Nicolae Ciucă. Cei doi oficiali au avut întrevederi cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, premierul Denys Shmyhal, şi preşedintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk. În plus, preşedintele Camerei Deputaţilor şi premierul României au mers în Irpin şi Borodianka- localităţi unde armata rusă a comis atrocităţi împotriva populaţiei civile”, a transmis, marţi seară, Camera Deputaţilor, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului, în cadrul discuţiilor cu oficialii ucraineni, preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a subliniat rolul regional pe care România este pregătită să şi-l asume în procesul de reconstrucţie a Ucrainei după război şi a pledat pentru drepturile românilor din Ucraina. 

”Preşedintele Ciolacu a susţinut că România îşi doreşte să fie principalul hub de stabilitate şi securitate în regiune şi, astfel, ţară noastră să fie implicată activ în procesul de reconstrucţie a Ucrainei, după război, atât la nivel guvernamental, cât şi cu firme româneşti. Mai mult, Porturile Constanţa şi Galaţi trebuie să fie principalele puncte strategice de legătură între cele două ţări, între Ucraina şi Europa, dar şi cu restul lumii”, se mai arată în comunicat.

Totodată, preşedintele Ciolacu a susţinut că, în procesul de aderare a Ucrainei la UE, comunitatea de români din această ţară trebuie să ajungă să beneficieze de toate drepturile de care se bucură minorităţile din statele membre ale Uniunii şi din România – acesta fiind un proces firesc pe care l-a parcurs orice stat în procesul de aderare. 

După întâlnirea cu preşedintele Volodimir Zelenski, Marcel Ciolacu a afirmat: ”Sunt astăzi aici pentru a-mi exprima solidaritatea cu un popor care nu a cunoscut alinarea nici măcar cu ocazia celei mai importante sărbători a creştinătăţii. Sunt aici să vă spun că bombele nu vor opri niciodată triumful Binelui asupra Răului! Adresez condoleanţe familiilor victimelor acestui război ilegal şi nejustificat. Prin atrocităţile comise, Rusia lui Putin a contestat însăşi temelia civilizaţiei şi democraţiei europene şi occidentale”.

”În faţa dumneavoastră, nu mă feresc de cuvinte: trebuie spus clar şi răspicat că ce se întâmplă acum în multe locuri din Ucraina este un genocid. Gloanţele şi bombele lui Putin urmăresc uciderea sistematică a unei naţiuni. Aceste crime nu pot rămâne nepedepsite şi comunitatea internaţională trebuie să se asigure că se va face dreptate pentru Ucraina”, a mai transmis Ciolacu.

Potrivit acestuia, România şi-a exprimat în toate forurile internaţionale, şi pe toate canalele, sprijinul ferm pentru Ucraina.

”Nu putem avea ca parteneri de dialog o ţară care preferă violenţa tancurilor în locul diplomaţiei politice. Rusia trebuie izolată pe plan internaţional, de aceea vom susţine, fără rezerve, toate măsurile care vor reduce capacitatea de luptă a acestui regim criminal. Acum trebuie să demonstrăm că Ucraina nu va fi vreodată singură. De aceea, România este un susţinător ferm al aderării Ucrainei la Uniunea Europeană, alături de Republica Moldova şi Georgia. Vom face acest lucru pentru că suntem legaţi de dorinţa unei vieţi mai bune pentru cetăţenii noştri, dar şi de ataşamentul faţă de libertate şi democraţie. Vom face acest lucru convinşi fiind că minoritatea românească din Ucraina va trăi în siguranţă şi se va bucura de aceleaşi drepturi pe care le au toate minorităţile din Uniunea Europeană”, a mai declaat Ciolacu după întâlnirea cu Zelenski.

După întâlnirea cu premierul Denys Shmyhal, preşedintele camerei Deputaţilor a afirmat: ”România este pregătită să fie în prima linie pentru a ajuta la reconstrucţia unei Ucraine puternice după război. Invazia ilegală a Rusiei a ridicat miza importanţei strategice a Mării Negre şi a pus România în prim planul unei noi realităţi economice. Obiectivul României este să joace un rol esenţial în reconstrucţia Ucrainei. Avem o graniţă comună de 650 de km, valori democratice comune şi dorinţa să fim principalul hub de stabilitate şi securitate în această regiune. Porturile Constanţa şi Galaţi vor fi principalele puncte strategice de legătură între Ucraina şi restul lumii. România trebuie să devină principalul punct prin care să se realizeze transferul mărfurilor ucrainene”.

”În acelaşi timp, avem firme româneşti care sunt pregătite să participe activ la acest efort. Şi sunt convins că puntea de legătură dintre cele două ţări va fi tocmai numeroasa comunitate românească, ce contribuie şi acum la bogăţia şi diversitatea societăţii ucrainene”, a mai adăugat Ciolacu.

De asemenea, după întâlnirea cu preşedintele Radei Supreme, Ruslan Stefanciuk, Ciolacu a afirmat: ”Victoria Ucrainei va însemna stabilitatea şi pacea în toată Europa Centrală şi de Est, şi aici mă gândesc şi la Republica Moldova. Suntem alături de dumneavoastră, vă vom ajuta cu tot ce putem şi vă sprijinim în parcursul european. Îmi doresc ca relaţiile oficiale să reflecte deplin prietenia şi solidaritatea pe care oamenii au arătat-o într-un mod atât de profund că există între ţările noastre”.

”Armata cu picioare de lut a lui Putin trebuie să se zdrobească de zidul ucrainean. Iar noi toţi – naţiunile libere şi democratice, avem datoria să punem cât mai multe cărămizi ca acest zid să reziste până la capăt!”, a adăugat Ciolacu.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

G7 reîncărcat

Lucian DÎRDALA

G7 reîncărcat

În sine, ideea ca G7 să devină un centru de coordonare spune multe despre aşteptările liderilor occidentali în privinţa următorilor ani: competiţie strategică acerbă, punctată de riscuri militare. Ar fi un mediu în care această structură de cooperare între „Cei Şapte” şi-ar putea dovedi utilitate, după spulberarea optimismului legat de globalizare şi noua concordie între democraţii şi dictaturi.

opinii

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

The Show must go on!

Radu PĂRPĂUȚĂ

The Show must go on!

Fraţilor şi surorilor, merită să vorbim puţin despre pandemia consensuală şi dementocratică planetară. Ce-i drept, acum se stinge uşor, dar nimic nu ne face să credem că nu mai poate reapărea: din nou sau sub alte forme, mai atroce, iar „măsurili” tot mai erect comunistoide, de ar rânji cu gura până la urechi Ceaşcă de ar mai trăi: „V-am zis eu că măsurili trebui luate”.

Bill Evans - un romantic al avangardei

Alex VASILIU

Bill Evans - un romantic al avangardei

La sfârşitul lunii februarie 1957 era publicat în America de Nord albumul discografic New Jazz Conceptions - momentul impunerii lui Bill Evans printre cei mai inovatori, mai influenţi muzicieni din istoria acestui tip de artă. Raportul inovaţie - influenţă a fost rar stabilit în jazz-ul modern, însă Bill Evans poate fi considerat un caz fericit, mai ales că a rămas în istorie cu preafrumoasa, cuprinzătoarea formulă un romantic al avangardei.

pulspulspuls

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Pentru că ieri am auzit că a ieşit oleacă de tevatură prin politichia de Bahlui legat de ceea ce remarcam noi într-un pulsuleţ, am zis că musai să venim cu oarece precizări suplimentare pe astăzi, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.