Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ciolacu îi vrea pe Grindeanu și Dâncu în conducerea PSD

GALERIE
Marcel Ciolacu
  • Marcel Ciolacu
- +

În plină pregătire pentru alegerea unei noi conduceri a PSD, Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că dorește și îl vrea în echipa de conducere pe Sorin Grindeanu. Actualul șef al PSD susține că și Vasile Dâncu este binevenit în partid.

"Doresc și cred că Sorin Grindeanu trebuie să facă parte din conducerea PSD", a declarat Ciolacu într-un interviu la DCNews. Acesta a mai spus că la congresul partidului președinții de regiuni vor alege singuri persoana care îi va reprezenta în Biroul Național al PSD și nu cum este în prezent (toți membrii BPN aleși la congres).

Președintele interimar a recunoscut că au existat propuneri și de modificarea alegerii președintelui Consilului Național, iar Vasile Dâncu a fost propus pentru șefia acestui organism.

"Domnul Moldovan, în Ardeal a solicitat să fie făcută această alegere odată cu congresul și l-a propus pe domnul profesor Dâncu. Am și eu părerile mele, dar sunt convins ca vom găsi formula cea mai bună. Domnul profesor Dâncu este membru al partidului, un intelectual de stânga și este un câștig pentru partid ", a precizat liderul PSD.

Întrebat dacă va susține candidatura acestuia la Consiliul Național, Ciolacu a replicat: "Trebuie să ne anunțe. Partidul în acest moment e deschis și pune altfel problemele. Cine dorește să vină în noua echipă a partidului este binevenit", a precizat Ciolacu.

Declarațiile liderului PSD apar în contexul în care o serie de lideri din Moldova și Ardeal sunt nemulțumiți de modul cum acesta conduce partidul. Lideri ca Dragoș Benea (Bacău), Ionel Arsene (Neamț), Dumitru Buzatu (Vaslui), Radu Moldovan (Bistrița) susțin revenirea lui Vasile Dâncu în partid și numirea acestuia în fruntea Consiliului Național al PSD- organism care decide politica și strategia partidului.

De asemenea cei patru lideri ai PSD își doresc ca Sorin Grindeanu să preia șefia partidului de la Marcel Ciolacu însă nu există suficientă susținere în interiorul PSD pentru acest lucru. Ciolacu beneficiază de susținerea unor organizații puternice din Muntenia, Oltenia, PSD București -Ilfov.

Întrebat pe ce scor se bazează PSD la alegerile din toamnă Ciolacu a precizat că partidul se află pe un trend crescător în sondajele interne.

"Pe sondajele interne, PSD se află pe un trend crescător undeva la 29% iar PNL pe un trend descrescător între 32-35%. În opinia mea este o necesitate o alianță de stânga și avem în vedere acest lucru cu partidele parlamentare și nu numai", a mai spus Ciolacu.

Sursa: hotnews

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri