Ciolacu îl contrazice pe Rafila (specialistul partidului) în privinţa intrării în campania electorală

joi, 29 octombrie 2020, 21:40
3 MIN
 Ciolacu îl contrazice pe Rafila (specialistul partidului) în privinţa intrării în campania electorală

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că lucrurile sunt scăpate sub control în România, iar prioritatea ar trebui să fie criza sanitară. Ciolacu a explicat că specialiştii partidului – Alexandru Rafila şi Adrian Streinu Cercel – nu recomandă intrarea în campania electorală.

 În urmă cu două zile, Rafila a spus: ”Dacă discutăm de datele de acum da, s-ar putea organiza alegerile, pentru că alegerile propriu zise, deci procesul de votare, nu este neapărat un proces care să ducă la riscuri suplimentare, să spunem, faţă de o activitate obişnuită, cotidiană, nu asta este problema. Problema este în zona procesului electoral şi procesului post-electoral, când oamenii iniţial ar trebui să interacţioneze, ar trebi să discute problemele legate de programele de guvernare, de soluţiile pe care le au partidele pentru diversele zone sociale sau economice şi lucru ăsta sigur că intensifică contactele şi aşa mai departe”, a afirmat Alexandru Rafila, marţi seară, într-o emisiune la TVR. El a invocat adunările publice de după alegerile locale afirmând că, alături de campanie, acestea au ”un impact” asupra sănătăţii publice.

”Noi am fost foarte clari, am prezentat părerea specialiştilor, care este una fără dubi. Lucrurile sunt scăpate de sub control în România. În acest moment, dacă ne luăm după numărul de populaţie, avem cele mai multe decese din Europa, fără doar şi poate. Prioritatea românilor este această criză sanitară, pe urmă vorbim de educaţie, de economie. Avem timp să plătim împrumuturile. Prioritatea rămâne sănătatea. Noi am spus «haideţi să ne întâlnim, facem un pact pentru sănătate» (…) lăsăm numai specialiştii”, adeclarat Marcel Ciolacu, joi seară, la antena 3.

Liderul PSD a continuat: ”Există o dispută pentru faptul că acum în rândul PSD sunt cei mai buni specialişti. Mă refer şi la domnul Rafila şi la domnul Cercel. (…) Avem de-a face cu un trend ascendent. Orice Guvern normal, orice preşedinte normal ar fi venit, ar făcut un apel şi ar fi luat nişte măsuri să stopăm acest trend ascendent”.

Ciolacu s-a referit la iminenta intrare în capmania electorală, precizând că acolo vor exista cele mai mari riscuri de infectare. ”Peste o săptămână intrăm în campanie electorală. Explicau specialiştii că nu e o problemă ziua votului. Problema este campania electorală, deoarece există o fluctuaţie pe mijloacele de transport. Până la urmă şi deplasările, întâlnirile, acolo este o problemă, în campanie electorală. Categoric nu recomandă o campanie electorală”, a mai declarat preşedintele PSD.

Acesta a afirmat că ”preşedintele unei ţări are ar trebui să aibă capacitatea să strângă toate forţele politice”. ”Să facem un pact, să vedem care sunt priorităţile românilor şi pe urmă şi vom vedea ce facem cu alegerile”, a mai declaat Ciolac. Alegerile parlamentare sunt programate în 6 decembrie.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii