Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Ciolacu: Nu am negociat absolut deloc formarea Guvernului cu preşedintele Iohannis

GALERIE
ciolacu iohannis
  • ciolacu iohannis
- +

Preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, marţi, că niciun social-democrat nu a negociat cu şeful statului, Klaus Iohannis, formarea Guvernului, discuţiile având loc doar între partide.

Ciolacu a subliniat că PSD, spre deosebire de PNL, nu are niciun "parteneriat" cu preşedintele Iohannis.

"Nu am negociat cu preşedintele României absolut deloc, absolut nimic. Nu am avut nicio discuţie până ne-am creionat (n.r. Guvernul) (...) Nu am avut nicio negociere eu personal şi nu cred că vreun coleg de-al meu a avut. Mai trebuia să vorbesc eu cu preşedintele ca să vedem că în România sunt trei crize majore? Nu m-am luptat cu preşedintele. Să se lupte în continuare (n.r. Iohannis), nu am nicio problemă. Repet, eu nu am duşmani, ci adversari politici. Domnul Iohannis a fost, cu adevărat, un adversar şi rămâne, în continuare, un adversar al PSD. Dacă îşi va schimba discursul şi abordarea faţă de PSD, e cu totul altceva. Eu mă aşteptam după ce a început al doilea mandat, preşedintele să nu se mai implice", a afirmat preşedintele PSD, la TVR 1.

Liderul social democraţilor a menţionat că nu va uita campania electorală a PNL în care se susţinea că "PSD trebuie să dispară".

"Acum ne facem că uităm cum a susţinut PNL în campanie, cum spunea că trebuie să dispară PSD. Eu nu uit, nu voi uita aceste lucruri. Poate în aceşti ultimi trei ani de mandat ai preşedintelui trebuie să devină preşedintele României şi fiecare să îşi vadă de atribuţii, cu adevărat. Constituţional, atribuţia de desemnare a premierului este a preşedintelui. Fiecare ne-am văzut de atribuţiile lui. Noi am negociat cu partidele politice. Repet, nici eu, nici alt coleg de-al meu, nu a avut o negociere cu preşedintele României în ceea ce priveşte formarea Guvernului", a adăugat Ciolacu.

Întrebat despre colaborarea dintre PNL şi PSD care erau partide "antagonice", Ciolacu a răspuns că "sunt în continuare". "Eu vreau o guvernare eficientă. Ştiţi marile rivale Steaua şi Dinamo? Cam aşa e PSD cu PNL. E adevărat: PSD e mai Steaua, PNL mai Dinamo. Dar când mergeau la echipa naţională, toată lumea lucra pe teren. Nu ai altă abordare", a adăugat liderul PSD.

El şi-a exprimat speranţa ca premierul Nicolae Ciucă să fie "liantul între miniştrii propuşi de PNL şi miniştrii propuşi de PSD".

"Domnul Ciucă e premierul României, nu e premierul nici al PNL, nici al PSD. Aşa cum mi-aş fi dorit ca preşedintele Klaus Iohannis să fie preşedintele românilor, indiferent dacă te-au votat sau nu te-au votat. Eu trag în continuare nădejdea că vom intra într-o Românie normală, cum era promisă (...) Îmi place abordarea primului ministru. Este o abordare corectă şi Nicolae Ciucă transmite un mesaj întregii echipe guvernamentale: aici aşa se lucrează, în Guvernul României", a spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu a explicat că a fost la Cotroceni, la ceremonia depunerii jurământului de către noul Guvern, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Liderul PSD a arătat că actuala coaliţie este condamnată să guverneze până în 2024.

"În acest moment avem un Guvern stabil (...) Acest guvern nu e suficient să fie stabil, el trebuie să fie şi eficient. Am făcut o concesie cu premierul, ca la prima rotaţie să fie domnul Ciucă. Eu cred că am procedat corect. Nu poţi să stai deoparte. A fost decizia corectă într-un moment dificil prin care trecea România - avem o criză economică, avem o criză sanitară şi aveam şi o criză politică. (...) Nu mi-am schimbat părerea. A fost o guvernare dezastruoasă (cea anterioară n.red.)", a mai spus Marcel Ciolacu. AGERPRES

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri