Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Cioloş: PNL-PSD au făcut un pod între vacanţa de Crăciun, cea de Revelion şi cea de 24 ianuarie

GALERIE
ciolos
  • ciolos
- +

Liderul USR Dacian Cioloş a criticat dur, marţi, într-o conferinţă de presă, actuala coaliţie de guvernare PNL-PSD, despre care a spus că a promis stabilitate şi în schimb am primit incompetenţă, gafe, întârzieri, numiri politice şi scandaluri. El l-a criticat şi pe preşedintele Klaus Iohannis, care nu a ieşit să explice populaţiei cum se pregăteşte România pentru conflictul din Ucraina.

“Actuala coaliţie de guvernare PNL-PSD se află într-un concediu prelungit, această coaliţie ne-a promis stabilitate şi în schimb am primit incompetenţă, gafe, întârzieri, numiri politice şi scandaluri. Aşa arată guvernarea PNL-PSD, după două luni de la instalare. Liderii coaliţiei pare că au făcut un pod între vacanţa de Crăciun, cea de revelion şi cea de 24 ianuarie”, a spus liderul USR, adăugând că vedem şedinţe ale coaliţiei din când în când, online, şi nu din teama COVID-19, ci pentru că sunt în concediu.

“Or fi pe undeva, dar noi nu îi vedem”, a mai spus Dacian Cioloş, acuzând actuala coaliţie că a greşit legea privind compensarea şi plafonarea preţurilor la energie. “Au spus că vor repara legea, dar în schimb au creat o problemă şi mai mare, cu drame în familile care au primit facturi mărite, peste un milion, spun ei, greşite. Au produs apoi o altă plafonare, deci o plafonare la plafonare, dar care nu rezolvă problema”, a spus Cioloş, criticând şi anunţul privind amenzile pe care le vor da autorităţile, pentru că, spune el, nu rezolvă dramele românilor care au primit astfel de facturi mărite.

Dacian Cioloş a mai spus că actuala coaliţie a promis că ca gestiona pandemia mai bine decât fostele guvernări.

“Ţineţi minte cum ne dădea domnul Rafila lecţii, când era PSD-ul în Opoziţie, despre cum trebuie făcut şi cum nu trebuie făcut. Ce vedem acum, dincolo de faptul că avem un record de infectări (...) nu am văzut nicio măsură suplimentară, sau mai bine aplicată decât cele care au fost înainte. Ba, mai mult, certificatul COVID, un proieft depus de PNL în Parlament, a rămas aici până la Sfântul Aşteaptă şi această guvernare nu a venit cu nimic nou care să rezolve problema”, a mai declarat Cioloş.

Preşedintele USR a amintit şi despre lipsa de investiţii în infrastructură şi despre faptul că nici până în prezent nu avem un ministru numit la Digitalizare.

“Între timp, au numit un secretar de stat în Digitalizare, care este specializat în cazane şi aburi”, a mai spus Cioloş.

Preşedintele USR l-a atacat şi pe ministrul Lucian Bode, pentru cazul minorei lovite pe trecerea de pietoni de către un poliţist, el acuzându-l că nu a luat măsuri pentru a recupera credibilitatea instituţiilor statului care trebuie să apere ordinea publică.

Despre criza din Ucraina, Cioloş a arătat că nu i-a auzit nici pe preşedintele Klaus Iohannis şi nici pe premierul Ciucă că ies să spună cum se pregăteşte România pentru acest conflict.

“Am înţeles că e convocată o şedinţă CSAT, dar abia pe miercuri, cred că de mult trebuia să iasă preşedintele, care este comandan tul forţelor armate, să ne spună cum se pregăteşte România pentru acest conflict”, a mai spus Dacian Cioloş.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri