Cioloş: Societatea civilă şi generaţia nouă încep să se trezească, nu mai stau doar pe Facebook
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Cioloş: Societatea civilă şi generaţia nouă încep să se trezească, nu mai stau doar pe Facebook

GALERIE
dacian ciolos
  • dacian ciolos
- +

Societatea civilă şi generaţia nouă au început să se trezească şi nu mai stau doar pe Facebook, ci coboară în stradă când e cazul şi iau iniţiativa când simt că pot schimba ceva, a spus premierul Dacian Cioloş în discursul susţinut la un eveniment organizat de Fundația Teach for Romania 

"Am observat în ultimii doi, trei ani că societatea civilă şi generaţia nouă din România au început să se trezească, să nu mai stea doar, nu la televizor, ci în faţa calculatorului, pe Facebook, să coboare şi în stradă când e cazul şi să ia şi iniţiativa atunci când simte că poate să schimbe ceva. Şi mi-am spus că această experienţă care s-a capitalizat deja de câţiva ani de zile poate să fie folosită şi poate să contribuie la reformarea statului, la eficientizarea lui", a spus Cioloş, vineri, în discursul susţinut în faţa participanţilor la conferinţa ''Impactul nostru în educație'', organizată de Fundația Teach for Romania.

Premierul a punctat că societatea civilă are idei valoroase care ar trebui puse în valoare la nivel central, dar şi o experienţă care ar trebui folosită pentru construirea relaţiei dintre stat şi activitatea cetăţenească.

"De aceea mi-am dorit şi am luat în jurul meu consilieri, oameni care vin din societatea civilă, care au înţeles destul de rapid cum putem face puntea de legătură între ceea ce fac organizaţiile neguvernamentale şi ceea ce fac diferite instituţii publice şi am dorit să implicăm şi să transferăm pe cât posibil-sigur, cu un pic de nebunie şi curaj- această experienţă către instituţii publice, instituţii ale statului", a afirmat şeful Executivului.

El a adăugat că unele idei izvorâte din zona societăţii civile le-a preluat pentru a le dezvolta la o scară mult mai amplă, la nivel guvernamental, în ciuda criticilor.

"Când am gândit programul de luptă împotriva sărăciei, am fost criticat de către unii, cum să vorbim de sărăcie într-o ţară care e membră a UE, într-o ţară-n care creşterea economică e importantă ş.a.m.d. Şi asta pentru că eu cred că prima condiţie pentru a rezolva o problemă e să o recunoşti cu onestitate, cu deschidere, şi apoi să nu te opreşti doar la a o recunoaşte şi s-o tot repeţi într-un mod negativist, ci să şi găseşti, să şi propui soluţii. De unde soluţii? Mie mi s-a cerut în şase zile să formez şi Guvernul, să fac şi un program de guvernare şi să şi încep activitatea, aşa încât m-am inspirat de acolo de unde am văzut că sunt experienţe pozitive", a mărturisit Cioloş.

Premierul a apreciat activitatea fundaţiei cu copii, în special cu cei din mediul rural, şi a anunţat că Guvernul va acorda tot spijinul necesar, inclusiv prin finanţări europene, organizaţiilor neguvernamentale implicate în astfel de proiecte educaţionale.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

Dan CONSTANTIN

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

După cum se poate observa din cele trei cazuri, atât intervenţia, cât şi neintervenţia Poliţiei provoacă pierderi de vieţi omeneşti.

Filmuletul zilei

opinii

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Nichita DANILOV

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Consider că nu e simplu să scrii un reportaj contemplându-ţi de pe marginea prăpastiei propriul tău abis existenţial în care simţi că luneci fără să găseşti un punct de echilibru.

Noii infractori

Dana ȚABREA

Noii infractori

În cadrul Maratonului dramaturgiei israeliene pe scene româneşti, derulat între 14 şi 16 aprilie, cele cinci teatre partenere (Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti, Teatrul „L.S. Bulandra” Bucureşti şi Teatrul de Stat din Constanţa), propun publicului, cu ocazia Zilei Naţionale a Israelului, montări ale pieselor unor autori israelieni de prestigiu, precum Edna Mazia, Hillel Mittelpunkt, Zadok Zemach, Savyon Liebrecht sau Hanoh Levin.

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Michael ASTNER

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Ultima întrebare a interviului (din Die Welt) luat de Mara Delius politologului Mark Lilla (despre care am scris săptămâna trecută) pune-n discuţie declaraţia unei critici a scrisorii deschise semnată anul trecut de 150 de intelectuali din SUA (majoritatea de stânga!, cum m-a asigurat la telefon un prieten…).

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.