Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Ciprian Paraschiv iese la atac

GALERIE
paraschiv-conferință1
  • paraschiv-conferință1
- +

 

Preşedintele Politehnicii a criticat dur modul în care a fost condus clubul şi activitatea de la Centrul de Copii şi Juniori- El a făcut şi campanie electoralâ pentru Chirica şi Alexe

Preşedintele Politehnicii Iaşi a organizat ieri o conferinţă de presă în care a abordat (prea) multe subiecte. Şeful executivului s-a referit mai întâi la activitatea Centrului de Copii şi Juniori, ale cărui echipe nu sunt primite în ediţia următoare a Ligii Elitelor, Poli fiind clasată pe locul 27 pe plan naţional. După ce unul dintre cei trei oameni cu funcţii de conducere din cadrul “Academiei”, managerul Nucu Antohi a motivat eşecul prin lipsa unui nutriţionist, Paraschiv a replicat dur: “E o prostie! Nu am intrat în Liga Elitelor pentru că nu avem rezultate şi nu avem jucători la echipele naţionale. Pe vremea generaţiei mele, campioană naţională, Iaşul era mereu în top. Acum, am ajuns să împrumutăm jucători la alte echipe, cum e Aerostar, şi toţi trei să fie rezerve în Liga a II-a. Acordăm din acest an un mare interes Academiei. Antrenorii de la echipa mare coordonează unele antrenamente, mulţi juniori vin la echipa mare. Trag un serios semnal de alarmă antrenorilor de la Centru, cărora le-am păstrat privilegiile şi le-am acordat şi bonusuri consistente. Avem un staff numeros, dar nu avem rezultate. Ne bate Vasluiul, pierdem cu 7 sau 8 la 0. Reforma trebuie să se simtă, nu mai accept mediocritatea!”.

Paraschiv s-a referit şi la echipa mare, exprimându-şi optimismul. “În Dealul Copoului se naşte o echipă cu „E” mare. Şi un antrenor mare, cu „A” mare! E o echipă de caracter, frumoasă. Cu excepţia lui Buşu, de a cărui experienţă era nevoie, ţinând cont că în apărare avem doi titulari, Axinte şi Onea, cruzi, am transferat numai jucători sub 26 de ani. Niciunul nu are salarii de 5 000 de euro. Am luat opt goluri în două etape, însă echipa joacă fotbal, iar parametrii furnizaţi de firmele de monitorizare sunt fantastici. Sunt trasee tactice, în patru etape am avut ocazii cât un campionat întreg.Anul trecut aveam cea mai bătrână echipă din Liga I, acum avem un mix bun. Se naşte o gaşcă frumoasă în Dealul Copoului”.

Preşedintele Politehnicii s-a referit şi la aspectul finanicar, taxând aspru politica de transferări dusă de predecesorul lui. “Anul trecut, Iaşul a vândut trei jucători pentru a scape de depunctare:Panţîru, Târnovanu şi Tănasă. Acum, riscăm depunctarea, însă încercăm să rezolvăm problemele fără să vindem jucători pe capace de bere… Un jucător trebuie vândut, dar nu aşa… Eu îmi doresc să nu mai dăm jucători tineri sub 400 000 de euro. Pierdem mult din faptul că nu putem vinde bilete, numai cu FCSB am fi putut primit circa 50 000 de euro. Am luat clubul cu circa 1,8 milioane de euro datorii, acum sunt de aproximativ 1,2 milioane. Va mai fi cel puţin un an de sacrificiu. Dacă banii de pe mentoring sunt mutaţi pe proiectele de pe starea de alertă, avem speranţe. În estul Europei e nevoie de implicarea autorităţilor locale sau de un patron. Dinamo Zagreb a primit 24 de milioane de euro de la stat! La Iaşi nu avem patron”.

Paraschiv s-a implicat şi în campania electorală, arătându-şi susţinerea faţă de candidaţii PNL. “Nu ştiu dacă albinele vor poleniza mai bine sau copacii vor fi mai verzi. Ori dacă rândunelele vor zbura mai frumos ori ciocârliile vor cânta mai frumos. Ştiu că echipa din Copou se va dezvolta dacă Mihai Chirica va fi primar, iar Costel Alexe preşedinte al Consiliului Judeţean. Dacă Primăria ne-a ajutat în ultima perioadă, ne-a lipsit parteneriatul cu CJ”. , a spus Paraschivv,

foto: www.pòlitehnicaiasi.ro

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri