Circa 300 de camere video vor monitoriza zi şi noapte campusul Tudor Vladimirescu
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Investiţii masive în confortul şi siguranţa studenţilor de la Universitatea Tehnică Iaşi

Circa 300 de camere video vor monitoriza zi şi noapte campusul Tudor Vladimirescu

GALERIE
camere video
  • camere video
- +

Campusul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” va fi cel mai securizat din ţară, cu peste 300 de camere video, care vor fi instalate din această toamnă. Decizia a fost luată atât pentru siguranţa studenţilor, dar şi pentru a proteja bunurile acestora. 

Astfel, pe lângă cele 160 de camere deja existente, vor mai fi instalate încă 160 de camere HD, adică trei sisteme de supraveghere în valoare de 400.000 de lei. O altă investiţie importantă pe care conducerea universităţii, prin Direcţia Servicii Studenţeşti, doreşte să o realizeze este legată de construirea unui „co-working space” modern cu un buget de 200.000 de lei, din fonduri de dezvoltare instituţională. În acest spaţiu, studenţii vor putea veni să lucreze la proiecte individuale sau de grup, într-o încăpere dotată cu aer condiţionat şi Internet wireless fiabil. Mobilierul din această sală va fi proiectat de către trei studenţi de la Facultatea de Arhitectură.

„Încercăm să fim cât mai aproape de studenţi, să le oferim acele lucruri pe care eu şi colegii mei nu le-am avut pe perioada cât am fost studenţi. Încercăm să fim o administraţie mai deschisă şi mai apropiată lor, pentru că studenţii, dacă se simt bine şi duc o viaţă confortabilă în campus, vor da şi un randament foarte bun în zona academică. În ceea ce priveşte investiţia în securitatea lor, vor fi supravegheate video toate străzile şi aleile din campus. Toate cele trei sisteme pe care le vom instala, cu valoarea de 400.000 de lei, cumulează 160 de camere cu rezoluţie HD. Dublăm aproape numărul celor existente şi avem posibilitatea să identificăm repede dacă apar probleme legate de siguranţa studenţilor“, a menţionat ing. Bogdan Budeanu, coordonator DSS. Pe lângă supravegherea video de pe străzile şi aleile din campus, universitatea intenţionează să doteze şi oficiile şi spălătoriile cu sisteme de supraveghere, cele din urmă putând astfel să fie utilizate şi pe timpul nopţii. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Acord controversat, moment controversat

Lucian DÎRDALA

Acord controversat, moment controversat

Am avut parte de o dovadă elocventă a modului în care guvernul de la Berlin exercită leadership-ul politic în Uniunea Europeană: atent să inspire acţiunea Comisiei, priceput să creeze coaliţii de sprijin largi, capabil să ofere justificări pragmatice şi, mai ales, mereu atent să nu perturbe liniştea unui cadru instituţional comunitar atât de favorabil pentru companiile germane capabile de expansiune.

Filmuletul zilei

opinii

Un măscărici toxic

Florin CÎNTIC

Un măscărici toxic

Una dintre marile probleme ale Evului Media în care trăim o reprezintă idolii de carton. De regulă caraghioşi, dar, câteodată, toxici. Donald Trump va rămâne neîndoielnic în istorie, însă nu cum ar fi dorit.

Politrucii vechi și politicienii noi

Radu PĂRPĂUȚĂ

Politrucii vechi și politicienii noi

(reflecţii în urma unei audienţe)

„Când te ascult, mi se deschide inima” (II)

Alex VASILIU

„Când te ascult, mi se deschide inima” (II)

Anii frumoşi, mulţi, încărcaţi pentru Viorica Cortez de succese pe cele mai prestigioase scene ale lumii, ar putea fi ilustraţi numai prin reproducerea, chiar fragmentară, a listelor cu teatrele, partenerii, dirijorii cu care a realizat spectacole şi concerte, ale revistelor şi ziarelor ce au adăpostit cronici laudative. Lectura documentelor impresionează. Fotografiile înfăţişând-o în roluri diferite, alături de stele ale scenei lirice, stârnesc admiraţia.

pulspulspuls

Nervozitate mare pe samsarii de la cumătrie. Cu ce îi mai abureşte Peni?

Nervozitate mare pe samsarii de la cumătrie. Cu ce îi mai abureşte Peni?

Tergiversările în desemnarea celui de-al doilea vice, dar şi întârzierile în găsirea unei majorităţi care să-i sprijine viziunile edilitare şi nu numai, auzim că ar fi creat mare nervozitate în ultima perioadă în rândul şmenarilor imobiliari care, fiecare după posibilităţi ori interes, au pus umărul sau teşchereaua la dispoziţie pentru realegerea premarelui lor. 

Caricatura zilei

Febra

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.