Circa 300 de camere video vor monitoriza zi şi noapte campusul Tudor Vladimirescu
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 16.05.2021

Investiţii masive în confortul şi siguranţa studenţilor de la Universitatea Tehnică Iaşi

Circa 300 de camere video vor monitoriza zi şi noapte campusul Tudor Vladimirescu

GALERIE
camere video
  • camere video
- +

Campusul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” va fi cel mai securizat din ţară, cu peste 300 de camere video, care vor fi instalate din această toamnă. Decizia a fost luată atât pentru siguranţa studenţilor, dar şi pentru a proteja bunurile acestora. 

Astfel, pe lângă cele 160 de camere deja existente, vor mai fi instalate încă 160 de camere HD, adică trei sisteme de supraveghere în valoare de 400.000 de lei. O altă investiţie importantă pe care conducerea universităţii, prin Direcţia Servicii Studenţeşti, doreşte să o realizeze este legată de construirea unui „co-working space” modern cu un buget de 200.000 de lei, din fonduri de dezvoltare instituţională. În acest spaţiu, studenţii vor putea veni să lucreze la proiecte individuale sau de grup, într-o încăpere dotată cu aer condiţionat şi Internet wireless fiabil. Mobilierul din această sală va fi proiectat de către trei studenţi de la Facultatea de Arhitectură.

„Încercăm să fim cât mai aproape de studenţi, să le oferim acele lucruri pe care eu şi colegii mei nu le-am avut pe perioada cât am fost studenţi. Încercăm să fim o administraţie mai deschisă şi mai apropiată lor, pentru că studenţii, dacă se simt bine şi duc o viaţă confortabilă în campus, vor da şi un randament foarte bun în zona academică. În ceea ce priveşte investiţia în securitatea lor, vor fi supravegheate video toate străzile şi aleile din campus. Toate cele trei sisteme pe care le vom instala, cu valoarea de 400.000 de lei, cumulează 160 de camere cu rezoluţie HD. Dublăm aproape numărul celor existente şi avem posibilitatea să identificăm repede dacă apar probleme legate de siguranţa studenţilor“, a menţionat ing. Bogdan Budeanu, coordonator DSS. Pe lângă supravegherea video de pe străzile şi aleile din campus, universitatea intenţionează să doteze şi oficiile şi spălătoriile cu sisteme de supraveghere, cele din urmă putând astfel să fie utilizate şi pe timpul nopţii. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.