Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Cîţu: Am crezut că nu se va întâmpla în România să avem un al doilea Dragnea

GALERIE
citu dragnea
  • citu dragnea
- +

Premierul Florin Cîţu a declarat sâmbătă, la Timişoara, că guvernarea merge mai departe şi că în cazul în care ministrul Cristian Ghinea va părăsi Guvernul, va prelua el conducerea Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene pentru a se asigura că PNRR va fi adoptat. Cîţu a mai declarat că nu a crezut că episodul Dragnea, care şi-a dat jos propriul Guvern, va reveni vreodată, dar că aşteaptă ca cei de la USR PLUS să revină la masa coaliţiei de guvernare, chiar şi după depunerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului deoarece aceasta este soluţia de guvernare.

”Moţiunea înţeleg că a fost depusă. Ce facem? Guvernăm, mergem înainte, avem în continuare de făcut lucruri. Marţi avem rectificarea bugetară pe care o aşteaptă mulţi români. Aţi văzut că sunt întârzieri şi nu înţeleg cum s-a întâmplat ca Ministerul  Sănătăţii să nu plătească centrele de vaccinare, oamenii sunt neplătiţi de vreo două luni de zile. Foarte bizar acest lucru. PNRR, dacă domnul Ghinea pleacă, voi prelua eu ministerul pentru a  mă asigura că lucrurile merg înainte şi voi accelera procedura pentru a mă asigura că vom avea la finalul săptămânii aprobat PNRR. Sunt multe lucruri pe care trebuie să le facem. Ordonanţa pentru compensarea facturii românilor la iarnă. Astea sunt lucruri importante pentru care nu poţi să laşi ţara fără guvern. Cine face acest lucru arată că este iresponsabil şi dă dovadă de imaturitate politică”, a declarat Florin Cîţu, la Timişoara, sâmbătă, unde se află pentru a prezenta moţuunea cu care candidează la preşedinţia PNL, la Congresul din 25 septembrie.

 Cîţu a declarat că PNL a fost întotdeauna un partid unit, care nu face compromisuri.

 ”PNL a fost întotdeuna unit. Noi suntem aici pentru români, nu facem compromisuri, suntem aici pentru români şi pentru a  implementa programul de guvernare.  Toţi am semnat programul de investiţii iar Planul Naţional de Investiţii era în planul naţional de guvernare. Cine se opune acestuia se opune planului de guvernare şi nu se ţine de semnătură”, a declarat Cîţu.

 Întrebat dacă a avut discuţii cu preşedintele Klaus Iohannis, Cîţu a declarat că are discuţii frecvente pe mai multe teme.

 ”Am discuţii frecvente cu domnul preşedinte pe mai multe teme. Sunt mai multe lucruri pe care ne consultăm sau ne informăm. Pe această temă este în spaţiul public, nu trebuie să discutăm”, a declarat Cîţu.

 Despre discuţiile cu Dan Barna, ultimele au avut loc miercuri, spune Cîţu.

 ”Astăzi nu am avut nicio discuţie cu dânsul. Ultima dată am discutat miercuri. De atunci am avut discuţii cu domnul Ghinea să mă asigur că PNRR merge mai departe. A fost OK, şi-a făcut treaba, pe mine asta mă interesează, să avem PNRR aprobat”, a declarat premierul.

 Întrebat dacă mai poate PNL guverna alături de USR PLUS; Florin Cîţu a declarat că nu a crezut că vreodată se va repeta episodul în care Liviu Dragnea şi-a dat jos propriul Guvern.

 ”Nu e vorba de moţiune. Am crezut că nu se va întâmpla în România să avem un al doilea Dragnea. Asta este. Nu poţi să spui niciodată, niciodată. Este tristă această moţiune USR- AUR şi cumva cred că vor trebui  să se gândească colegii de la USR să stai alături de ei ca oameni. Să stai alături de ei, să legitimezi un partid cum e AUR e chestie de onoare, de morală şi dacă nu mai avem nici onoare nici morală în România, atunci e  mai greu. Nu e vorba de guvernare. Totuşi, ca oameni, când stai şi te uiţi în oglindă şi vezi că stai lângă cei de la AUR care au avut un comportament îngrozitor împotriva românilor, aici e o analiză pe care trebuie să şi-o facă singuri”, a declarat Cîţu.

 Premierul este de părere că singura soluţie pentru România este această coaliţie de guvernare.

 ”Cred că singura soluţie pentru România o reprezintă această coaliţie. Îi aştept să se întoarcă, să vină la masă, chiar după ce au depus şi această moţiune. Îi aştept să vină la masă, să discute. Cel mai simplu era să vină cu un ministru al Justiţiei. Asta era cel mai uşor de rezolvat această criză. Au ales calea  extremă, una tristă pentru România, să dai legitimitate unui partid extremist, aşa cum este AUR”, a declarat Florin Cîţu, care a adăugat că a înţeles că miniştrii USR PLUS vor demisiona din Guvern.

Întrebat, de asemenea, dacă actualul preşedinte al PNL, Ludovic Orban a trădat, Cîţu a declarat că fiecare răspunde în faţa propriei conştiinţe.

 ”Este o acţiune bizară ca preşedintele PNL să facă tot ce e posibil ca moţiunea USR AUR să fie dezbătută. Fiecare răspundem în faţa propriei conştiinţe”, a declarat Florin Cîţu.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri