Cîţu despre înfiinţarea grupului de lucru de la Ministerul Sănătăţii: „Arată ca un fals în acte”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 12.05.2021

Cîţu despre înfiinţarea grupului de lucru de la Ministerul Sănătăţii: „Arată ca un fals în acte”

GALERIE
florin citu
  • florin citu
- +

Documentul care a fost înregistrat la Ministerul Sănătăţii, prin care s-a înfiinţat grupul de lucru pentru raportarea deceselor Covid de la Ministerul Sănătăţii, „arată ca un fals în acte”, a spus prim-ministrul Florin Cîţu. Premierul spune că este în desfăşurare o investigaţie la Ministerul Sănătăţii în acest moment pentru a se ajunge la o concluzie.

„Investigăm, vedem ce se întâmplă. Nu aş fi ştiut de acest document dacă nu ar fi fost aruncat în spaţiul public ca o dovadă a existenţei unui presupus grup de lucru. După aceea am cerut investigaţii în detaliu şi am descoperit că există acest document care arată ca un fals în acte. Un document a fost înregistrat după ce a fost creat.

Acolo sunt mai multe lucruri – un secretar de stat care nu ştie legislaţia în vigoare – sunt mai multe lucruri acolo, dar le investigăm pe toate şi, ca de fiecare dată, vom avea o concluzie şi o prezentăm public.

Văd că aveţi surse foarte bune şi aţi aflat ceea ce am aflat şi eu astăzi, acea problemă cu înregistrarea cu acelaşi număr pentru două documente. Arată ca un fals în acte, dar nu pot să mă pronunţ. Poate să fie şi o greşeală, eu sunt gata să admit că ar putea fi şi o greşeală, dar fără o analiză să vedem cine a înregistrat, când a înregistrat, cum a înregistrat, nu are sens să discutăm.

Dacă ar fi existat acest grup de lucru, l-aş fi pus la lucru. De asta am cerut sâmbătă, dacă există acest grup de lucru să mi se dea un raport a ceea ce a făcut până acum ca să ştim de unde pornim. Dacă nu există, facem unul! Nu am o miză în a crea un grup de lucru.

Şi nu înţeleg astfel de acţiuni care aruncă chestii pe surse... Cea mai ciudată a fost acea coală de hârtie care ar fi venit la premierul României, pe care nu scrie de unde e, de la cine ş.a.m.d. Ca şi cum în România aşa s-ar face lucrurile, iar premierul primeşte o coală de hârtie şi semnează apoi pe ea „am primit”, fără să-l intereseze de unde e...  Asta este problema. Să crezi, să presupui că premierul României îşi va pune semnătura pe o coală de hârtie care vine din neant. (...)

Eu nu primesc documente personal, există filtre până ajung documentele la mine şi există proceduri, ele trebuie să fie prezentate într-o anumită formă, mai ales dacă scrie «Confidenţial» pe ele”, a spus premierul Florin Cîţu.

Aflați amănunte de pe adevarul.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Formatul Bucureşti - 9

Lucian DÎRDALA

Formatul Bucureşti - 9

Ceea ce a reieşit, însă, în urma reuniunii virtuale organizate de România, ne lasă să înţelegem că opinia majoritară a central- şi est-europenilor este favorabilă întăririi legăturii transatlantice şi, implicit, găsirii unei modalităţi de afirmare a potenţialului politico-militar al Europei care să nu pună în cauză coeziunea NATO.

Filmuletul zilei

opinii

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

Avea tot felul de idei crazy

Radu PĂRPĂUȚĂ

Avea tot felul de idei crazy

Viki ar fi fost o fată frumoasă, dacă n-ar fi avut pe obrazul drept şi pe gât cicatricile hidoase ale unei arsuri. Când avea doisprezece ani, taică-său venise acasă beat şi o pusese să aprindă lampa abia stinsă şi încinsă. În urma exploziei, rămăsese pe toată viaţa însemnată. 

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Am întâlnit deseori muzicieni care, ascultând cuvintele admirative despre o creaţie a lor din trecute perioade, preferau comentariile celor mai recente realizări - atitudine firească în cazul profesionistului preocupat mereu să evolueze. Totuşi, adăugând ultima serie de tuşe la portretul lui Cristian Mandeal, mă voi întoarce mai întâi la cronicile concertelor susţinute la Iaşi, deşi selecţia este dificilă, pentru că sunt numeroase, toate apreciative.

pulspulspuls

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ceva ciudat simţim că parcă se întâmplă la partidoiul ieşean în ultimele zile, dragi cetitori. Şi nu ştim dacă are legătură cu aşezarea taberelor în vederea pregătirii alegerii conducerii viitoare a filialeri au ba. 

Caricatura zilei

Viteză

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.