anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Cîţu: Este o premieră, un buget care trece fără amendamente

GALERIE
Florin Cîţu
  • Florin Cîţu
- +

Premierul Florin Cîţu şi vicepremierii Dan Barna şi Kelemen Hunor au făcut, marţi seaăr, declaraţii după adoptarea bugetului, afirmând că votul din Parlament a arătat că există o majoritate parlamentară stabilă. ”Este o premieră, un buget care trece fără niciun amendament”, a afirmat premierul, iar Kelemen Hunor a prcizat că pentru ca bugetul să fie votat în două zile a fost nevoie de o pregătire prealabilă temeinică, de aceea s-a întârziat faţă de calendarul iniţial.

”Este un buget bun, echilibrat, cu care începem reconstrucţia României şi nu poţi să fac acest lucru decât prin reformă şi investiţii. (...) reformă pe care mulţi politicieni au aruncat-o în spaşiul public, dar au fugit de ea şi este momentul să o facem”, a afirmat premierul FlornCîţu, după adoptarea bugetului. Acesta a prcizat că ”au fost câteva zile importate”.

”Cred că este o premieră, un buget care trece prin Parlament fără niciun amendament, ceea ce arată că suntem o coaliţie unită, puternică, pregătită să reziste toţi cei patru ani pentru că avem foarte mult de lucru”, a mai afirmat premierul. La rândul său, liderul USR, vicepremierul Dan Barna, a susţinut că votul din Parlament arată că există o majoritate parlamentară stabilă.

”Cele două zile în care am ajuns să votăm bugetul au dovedit un lucru foarte clar: există o majoritate parlamentară stabilă o coaliţie de guvernare care şi-a propus să facă aceste reforme. (...) Această coaliţie de centru-dreapta îşi onorează angajamentele pe care e-a făcut românilor în campania electorală. (...) Votul confirmă că din acest moment România intră pe o execuţie bugetară pentru cel mai ambiţios buget de investiţii pe care l-a avut România vreodată”, a declarat Barna.

Vicepremierul Kelemen Hunor a explicat că a fost nevoie de o prgătire a bugetului pentru ca acesta să poată fi votat în două zile.

”Ca să putem vota acest buget în două zile era nevoie de o pregătire a proiectului de buget şi nu degeaba am întârziat un pic faţă de calendarul iniţial (...) Am reuşit să venim cu un buget foarte bine gândit, foarte bine făcut. (...) Avem nevoie de bugete multianuale”, a declarat Kelemen Hunor. Proiectul legii bugetului de stat pe acest an a fost adoptat de Parlament, în forma iniţiată de Guvern

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.