Cîţu l-a trimis acasă pe singurul ieşean vizibil din guvern
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

miercuri, 20.10.2021

Cîţu l-a trimis acasă pe singurul ieşean vizibil din guvern

GALERIE
Covasianu
  • Covasianu
- +

Adrian Covăsnianu a părăsit funcţia odată cu "epurarea" demnitarilor de la USR PLUS. Iaşul mai are un singur reprezentant, mult mai discret, în Cabinetul Cîţu. Ieri, şi subprefectul USR PLUS a primit ordin de evacuare din Casa Pătrată.

 

"Nu regret absolut nimic din această experienţă unică la Ministerul Transporturilor. Am făcut parte dintr-o echipă condusă de Cătălin Drulă, care a muncit zi şi noapte pentru proiecte, idei şi strategii de dezvoltare a infrastructurii României. Personal am sacrificat multe zile şi nopţi, am maturizat proiectele de infrastructură rutieră şi feroviară din Moldova şi alte regiuni ale ţării pe o direcţie ireversibilă", a sintetizat Adrian Covăsnianu cele opt luni în care a fost secretar de stat la Transporturi. Amintim că, după demisia miniştrilor USR PLUS, primul ministru i-a exclus din guvern pe secretarii de stat ai acestei formaţiuni. Ieri, Cîţu a extins epurările în teritoriu, punând capăt detaşărilor prefecţilor şi subprefecţilor care sunt membri ai formaţiunii amintite.

Covăsnianu a trecut în revistă stadiul proiectelor aflate în derulare la minister, între care: cele două capete din sectorul montan al A8 aşteaptă banii din PNRR, podul peste Prut de la Ungheni e în aşteptarea acordului de mediu, proiectarea lansată pentru segmentul ieşean al Autostrăzii Unirii, Varianta ocolitoare Est a municipiului Iaşi în pregătirea documentaţiei, dar şi proiectele de modernizare a căilor ferate din regiune. "Lupta nu s-a terminat, ci doar s-a consumat o etapă", a conchis el.

Singurul ieşean rămas în guvern pe o poziţie înaltă este Liviu Brătescu, secretar de stat la Ministerul Culturii. Membru al PNL, Brătescu nu a avut practic nicio ieşire publică după alegerile de anul trecut.

Timp de şase luni, de la începutul lunii martie până ieri, Ştefan Tanasă a fost subprefect. La plecarea de la Casa Pătrată. liderul USR PLUS Iaşi consideră că şi-a făcut treaba "cu demnitate şi profesionalism", într-o "echipă frumoasă, de profesionişti". În bilanţul afişat pe Facebook, el a menţionat câteva lucruri făcute în această perioadă: de la deblocarea unor posturi din organigrama Serviciului Permise şi Înmatriculări, la demersuri impuse de pandemie (campaniile de vaccinare) şi continuarea unor proiecte în judeţ şi la IRO. În finalul mesajului, el le-a mulţumit tuturor, fără să facă vreo deosebire de culoare politică.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iluzii guvernamentale

Lucian DÎRDALA

Iluzii guvernamentale

Aparent, desemnarea domnului Cioloş a fost un gest politic inutil, de natură a consuma în zadar timp şi energie. În realitate, ea a avut rolul de a oferi partidelor din fostul arc guvernamental ceva mai mult timp de gândire şi, în special pentru PNL, de decantare a opţiunilor pe termen mediu.

Filmuletul zilei

opinii

Un model discret, iradiant...

Florin CÎNTIC

Un model discret, iradiant...

Zilele trecute l-am sărbătorit pe Alexandru Zub la Mănăstirea Văratic, loc de reflecţie şi ospitalitate pentru multe figuri emblematice ale culturii noastre contemporane. Cum Înalt Prea Sfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei, face pentru marele istoric mai mult decât Academia şi autorităţile locale la un loc, aş vrea, ca modestă reverenţă, să readuc în faţa cititorilor un text revelator pentru efigia lui Al. Zub, model cultural şi uman pentru mulţi dintre noi, un partener de dialog exemplar, ieri şi azi.

Serafima

Radu PĂRPĂUȚĂ

Serafima

Serafima nu amintea deloc în înfăţişare de un serafim. Nu ştiu la ce s-o fi gândit maică-sa, când i-a dat acest nume - Serafima, poate originea ei basarabenească s-o fi condus spre acest nume, căci numele se întâlneşte la ruşi. Nu găsesc decât explicaţia că, nu-i aşa, orice gâscă îşi visează puii lebede. 

Întâlniri internaţionale Enescu (II)

Alex VASILIU

Întâlniri internaţionale Enescu (II)

Tinerii participanţi la Concursul de cânt vocal organizat la Paris în paralel cu festivalul Rencontres Internationales Georges Enesco au avut de demonstrat pregătirea în trei domenii muzicale: aria de operă clasică sau romantică, aria sau liedul modern şi liedul compus de George Enescu. Sunt experienţe muzicale ce le-au deschis deja, unora, calea spre scenele de spectacol, de recital, având în vedere cerinţele teatrelor lirice şi oportunităţile înregistrării pe disc a unor programe inedite. 

pulspulspuls

Cum se va tranşa duelul amazoanelor de la USR Iaşi? Iată câteva indicii!

Cum se va tranşa duelul amazoanelor de la USR Iaşi? Iată câteva indicii!

Vorbeam ieri aicea despre cum de s-a făcut şi s-au aranjat cărţile politicii încât dipotata Monika de la Iaşi a luat faţa în partid, la nominalizarea ca menistru al digitalizării, unora mai bine înfipţi ca ea pe lângă şefi. 

Caricatura zilei

Suspiciune...

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.