Ciucă desemnatul de la Bucureşti şi relaţia cu Mihăiţă& Costel de la Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 26.01.2022

Ciucă desemnatul de la Bucureşti şi relaţia cu Mihăiţă& Costel de la Iaşi

GALERIE
puls
 • puls
- +

La trei zile după ce a dat cu artificii la Palat, şi asta după ce  nu a avut nicio reţinere să aprobe şi târgul de căciuli de la Hală, dar şi coada la moaşte la liber, auzim că Mihai Chirica a vorbit către presa centrală spunând pe un ton foarte doct şi sfătos că musai este nevoie de un lockdown total, cu închidere în casă mai ceva ca anul trecut. 

Am întreba, stimaţi telespectatori, oare unde o fi coerenţa acestui personagiu? Dar asta nu mai întrebăm, că ştiţi şi voi unde e. Am întreba mai degrabă oare unde i-o fi bunul simţ. Adică ăla care să-l facă să nu mai creadă tot oraşul ăsta, de-a hurda, plin de oameni fără nicio valoare sau memorie. Dar parcă nici asta nu mai întrebăm, că ştim răspunsul.

Mai bine haideţi să-l întrebăm ceva ce sigur stăpâneşte mai bine: de-un par egzamplu, dacă asta cu gheneralul de la PNL îi pică sau nu cu tronc? Căci, din câte ştim, Ciucă, la fel ca şi Cîţu, face spume numai când aude de penali în funcţii publice...

Aliniere de planete: politichia de Bahlui şi liberarea lui Gigi

Zice-se că ieşirea fostului şef şi fostului binefăcător Gigi de la puşcărie ar fi tare inconfortabilă pentru premarele Mihăiţă. Şi asta mai ales după ce s-a auzit că, prin anumite medii apropiate, Nichita ar fi jurat răzbunare încă dinainte de a ajunge la zdup, când ar fi auzit că oamenii lui Chirica au ciripit tot ce ştiau atunci când au fost întrebaţi.

Ba chiar, spun unii, ar fi fost încurajaţi şi de Mihăiţă s-o facă, el însuşi punând umărul acolo unde a putut, ca să scape mai repede de el. Ca urmare, puneţi deoparte berea şi seminţele: se anunţă faze faine!

Cină de taină la patriarh

Şi pentru că veni vorba de Sfânta Parascheva şi de pelerinajul recent, haideţi să vă povestim o întâmplare spusă pe ici pe colo de un amic. Un fost ministru într-un post influent, nu spunem care, întâmplare oarecum recentă, i-a povestit amicului că în chiar a doua săptămână de mandat s-a trezit cu invitaţie la cină de la patriarh.

Acolo, amicul amicului cică a fost de-a dreptul uluit: meniu de restaurant Michelin, vin de 800 euro sticla etc., încât ziceai că dansatoare la bară lipseau…În fine, totul doar ca să i se dea de înţeles cam aşa ceva: mandatul tău e limitat, dar eu sunt aici pe viaţă, aşa că tu ai grijă de mine cât eşti în funcţie, eu am grijă de tine după aia pe viaţă. Mna, concluziunea vă aparţine...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dialog pre-diplomatic între Rusia şi Occident (II)

Lucian DÎRDALA

Dialog pre-diplomatic între Rusia şi Occident (II)

Atunci când şi-au prezentat pachetul de cereri adresate Occidentului, reprezentanţii diplomatici ruşi nu aveau cum să spere că simplul zăngănit de arme în preajma graniţelor ucrainene poate inversa un amplu proces geopolitic derulat pe un interval de aproape trei decenii.

Filmuletul zilei

opinii

Asachi întemeietorul

Florin CÎNTIC

Asachi întemeietorul

Gh. Asachi este una dintre figurile fondatoare ale instituţiilor moderne în Iaşi. Printre ele, şi Arhivele Statului Moldovei care, la 190 de ani de funcţionare neîntreruptă, rămâne una dintre instituţiile fundamentale ale oraşului.

Hombre şi patimile

Radu PĂRPĂUȚĂ

Hombre şi patimile

Hombre locuia în Iaşi, în oraşul culturii cum se zice cu o vorbă tocită. Dar dacă ne referim la cartierul Bularga cel puţin nici nu poate fi vorba de „oraşul culturii”. Bulargăi îi spun, chiar locuitorii cartierului, ŢŢŢ, adică Ţaţe, Ţoape şi Ţărani. Sigur, or fi şi oameni deosebiţi printre ei. Desigur că şi alte oraşe au asemenea cartiere. Şi asemenea oameni. Spun asta deşi nu am fost la Londra, Avignon sau Târgu Bujor.

Dan Eremia Grigorescu - regizorul imaginii fotografice (II). Moneda rotundă

Alex VASILIU

Dan Eremia Grigorescu - regizorul imaginii fotografice (II). Moneda rotundă

Deși subiectul e același ca într-o povestire de Sadoveanu - o vânătoare -, alt text scris de Dan Eremia Grigorescu păstrează tușe din stilul, din atmosfera prietenului vârstnic și taciturn. Dar nu admirăm, ca să mă exprim în termeni de facere a imaginii, panoramări îndelungi, detalii generos lăsate privirii. Acum savurăm cadre scurte, ritmic, aproape nervos montate, potențând starea de neliniște, de pericol iminent, aproape fatal. Nu numai descrierea momentelor de așteptare imprimă viteza, savoarea lecturii, ci, în plus, momentul unic, de povestire incredibilă dar adevărată a dansului vânătorului cu fiara, ultimă încontrare pe viață și pe moarte, urmată de finalul imprevizibil.

pulspulspuls

A fost sau n-a fost? La cerneală ne referim: aranjament sau furie. Iată variantele!

A fost sau n-a fost? La cerneală ne referim: aranjament sau furie. Iată variantele!

Aşadar, vorba filmului lui Porumboiu jr.:A fost sau n-a fost un scenariu pus la punct chiar de Simion&compania lui de băieţi cu ochi albaştri ce privesc înspre răsărit, aşa cum pare multora să fi fost acolo în piaţă, la episodul cu cerneala peste meclă? 

Caricatura zilei

Ce-a lipsit după cerneală

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X