Ciuguleala liberală: liderul local Alexandru Muraru spune că subprefectul nu este liberal
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

miercuri, 27.10.2021

Ciuguleala liberală: liderul local Alexandru Muraru spune că subprefectul nu este liberal

GALERIE
Alexandru-Muraru
  • Alexandru-Muraru
- +

Ce spune deputatul Alexandru Muraru, şeful filialei PNL, despre înmulţirea contractelor dintre firma soţului subprefectului cu primăriile liberale din judeţ?

 

„Eu am optat pentru depărţirea afacerilor de politică, dar în acest caz trebuie remarcat că doamna Adina Gîrjan nu este membru PNL. Mai mult, ea ocupă această funcţie înainte ca poziţiile de conducere din prefecturi să fie politizate” (lucru care s-a aplicat din februarie, n.r.), ne-a spus ieri preşedintele PNL Iaşi, când l-am întrebat cum vede succesiunea de contracte şi achiziţii făcute de firmele unde lucrează soţul Adinei Gîrjan, numită subprefect cu un an şi patru luni în urmă din partea PNL.

Deputatul Alexandru Muraru a precizat că ea este în Instituţia Prefectului de aproximativ 15 ani, şi că nu a făcut decât să avanseze de la manager public în poziţia de subprefect. „Nu a venit acolo şi au şi început să curgă afacerile. Dimpotrivă, soţul ei este antreprenor în acest domeniu de ani de zile, şi nu acum s-a produs această translare”, ne-a spus liderul liberal ieşean. El a adăugat că nu ştie să existe vreo interdicţie în remiterea de oferte către UAT-uri şi încheierea contracte de achiziţii cu primării. „Relaţia dintre subprefect şi primari nu este una de subordonare. Sub nicio formă prefecţii nu impun primarilor achiziţii. Ocuparea funcţiei de subprefect cu sprijinul PNL nu a condiţionat în niciun fel de eventuale beneficii pe care să le aibă prin relaţiile comerciale ale soţului. Este un om foarte apreciat în Prefectură”, a subliniat Alexandru Muraru.

În ediţia de ieri relatam despre coincidenţa înmulţirii, anul trecut, a contractelor încheiate cu primării conduse de aleşi liberali. Deşi cele două firme în care este angajat pe funcţii de conducere Cătălin Gîrjan nu stau deloc rău în privinţa cifrei de afaceri, în 2020 au curs achiziţiile directe aproape numai cu administraţii liberale din judeţ. Astfel, Metalideea şi Edil Industry par să-şi fi pierdut anul trecut interesul pentru alte primării în favoarea unor comune precum Plugari, Victoria, Aroneanu, Ciorteşti, Dumeşti. Mai mult, Metalideea s-a revigorat brusc anul trecut şi a revenit în domeniul achiziţiilor directe după o pauză de peste trei ani. De remarcat că seria acestor achiziţii s-a oprit la fel de brusc cu două luni în urmă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Şcoala în pătrăţele

Ioan Alexandru TOFAN

Şcoala în pătrăţele

Nu ştim să facem ore online sau să folosim calculatorul în şcoală, altfel decât ca pe un telefon mai mare. Putem învăţa, ce-i drept, dar asta cere timp. Dar putem, între timp, să încercăm să preţuim mai mult şcoala, iar apoi, cred, învăţământul online nu ar mai fi o problemă.

Filmuletul zilei

opinii

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Florin CÎNTIC

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Într-o tăcere asurzitoare, a trecut complet neobservată aniversarea celor o sută de ani de la naşterea ultimului Suveran al României. Între timp, s-a fâsâit şi cel mai mare miracol postdecembrist - transformarea haimanalelor securiste ale anilor 90 din detractori mizerabili ai monarhiei în propagandişti excitaţi care-şi smulgeau părul din cap şi îmbăloşau catafalcul regal cu elogiile lor false, în urmă cu patru ani. Dar de asta există arhivişti: să ne ajute să nu uităm! 

Era odată...

Radu PĂRPĂUȚĂ

Era odată...

Şi iernile parcă erau mai ierni pe vremea aceea! Ori poate să mă fi prea moşnegit eu şi să văd binele numai în trecut? Nu ştiu copil să nu fi mers cu uratul sau cu colindatul, că pe atunci ne lăsau părinţii, nu se temeau că o să păţim nu ştiu ce chestii nasoale şi nu ne dădeau o sută de lei sau de euro numai să stăm cuminţi acasă; şi răsuna tot satul pe atuncea de hăăăi-hăi, de pristandaua la muzicuţă, de zornăitul salbelor cu clopoţei ale mascaţilor sau de mugetul buhaiului (oare ştiţi ce-i acela „buhai” sau vă trebuie şi pentru asta o expoziţie etnografică?), cum nu găsiţi voi pe internet oricât aţi căuta.

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Alex VASILIU

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Scriind în săptămânile trecute despre dirijorii Cristian Mandeal şi Ion Baciu, am selectat din comentariile concertelor orchestrei Filarmonicii ieşene, publicate de Liliana Gherman în revista „Cronica” din 1966 până în 1995. Erau analize de natură publicistică, spre înţelesul cititorului aflat pe o treaptă superioară a perceperii, a plăcerii în domeniul artei sunetelor cultivate, dornic să înţeleagă mai mult, să-şi pună în relaţie impresiile formate în sala de concert cu impresiile cronicarului. 

pulspulspuls

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Ei bine, dragi cetitori, nu ştim dacă aţi găsit până acum timp ca să aruncaţi un ochi pe trecutul sau prezentul celor care sunt prezentaţi ca fiind oamenii lui Dragnea în târg, dar iote că noi am găsit oleacă de vreme şi, din ce-am aflat, ne-am pus deja mâinile-n cap când am văzut cam ce se prezintă pe piaţă, de către unii, ca fiind alternativa post-pandemică pentru votanţii PSD. 

Caricatura zilei

Mall

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.