Ciuguleala liberală: liderul local Alexandru Muraru spune că subprefectul nu este liberal
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Ciuguleala liberală: liderul local Alexandru Muraru spune că subprefectul nu este liberal

GALERIE
Alexandru-Muraru
  • Alexandru-Muraru
- +

Ce spune deputatul Alexandru Muraru, şeful filialei PNL, despre înmulţirea contractelor dintre firma soţului subprefectului cu primăriile liberale din judeţ?

 

„Eu am optat pentru depărţirea afacerilor de politică, dar în acest caz trebuie remarcat că doamna Adina Gîrjan nu este membru PNL. Mai mult, ea ocupă această funcţie înainte ca poziţiile de conducere din prefecturi să fie politizate” (lucru care s-a aplicat din februarie, n.r.), ne-a spus ieri preşedintele PNL Iaşi, când l-am întrebat cum vede succesiunea de contracte şi achiziţii făcute de firmele unde lucrează soţul Adinei Gîrjan, numită subprefect cu un an şi patru luni în urmă din partea PNL.

Deputatul Alexandru Muraru a precizat că ea este în Instituţia Prefectului de aproximativ 15 ani, şi că nu a făcut decât să avanseze de la manager public în poziţia de subprefect. „Nu a venit acolo şi au şi început să curgă afacerile. Dimpotrivă, soţul ei este antreprenor în acest domeniu de ani de zile, şi nu acum s-a produs această translare”, ne-a spus liderul liberal ieşean. El a adăugat că nu ştie să existe vreo interdicţie în remiterea de oferte către UAT-uri şi încheierea contracte de achiziţii cu primării. „Relaţia dintre subprefect şi primari nu este una de subordonare. Sub nicio formă prefecţii nu impun primarilor achiziţii. Ocuparea funcţiei de subprefect cu sprijinul PNL nu a condiţionat în niciun fel de eventuale beneficii pe care să le aibă prin relaţiile comerciale ale soţului. Este un om foarte apreciat în Prefectură”, a subliniat Alexandru Muraru.

În ediţia de ieri relatam despre coincidenţa înmulţirii, anul trecut, a contractelor încheiate cu primării conduse de aleşi liberali. Deşi cele două firme în care este angajat pe funcţii de conducere Cătălin Gîrjan nu stau deloc rău în privinţa cifrei de afaceri, în 2020 au curs achiziţiile directe aproape numai cu administraţii liberale din judeţ. Astfel, Metalideea şi Edil Industry par să-şi fi pierdut anul trecut interesul pentru alte primării în favoarea unor comune precum Plugari, Victoria, Aroneanu, Ciorteşti, Dumeşti. Mai mult, Metalideea s-a revigorat brusc anul trecut şi a revenit în domeniul achiziţiilor directe după o pauză de peste trei ani. De remarcat că seria acestor achiziţii s-a oprit la fel de brusc cu două luni în urmă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iluzii guvernamentale

Lucian DÎRDALA

Iluzii guvernamentale

Aparent, desemnarea domnului Cioloş a fost un gest politic inutil, de natură a consuma în zadar timp şi energie. În realitate, ea a avut rolul de a oferi partidelor din fostul arc guvernamental ceva mai mult timp de gândire şi, în special pentru PNL, de decantare a opţiunilor pe termen mediu.

Filmuletul zilei

opinii

Un model discret, iradiant...

Florin CÎNTIC

Un model discret, iradiant...

Zilele trecute l-am sărbătorit pe Alexandru Zub la Mănăstirea Văratic, loc de reflecţie şi ospitalitate pentru multe figuri emblematice ale culturii noastre contemporane. Cum Înalt Prea Sfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei, face pentru marele istoric mai mult decât Academia şi autorităţile locale la un loc, aş vrea, ca modestă reverenţă, să readuc în faţa cititorilor un text revelator pentru efigia lui Al. Zub, model cultural şi uman pentru mulţi dintre noi, un partener de dialog exemplar, ieri şi azi.

Serafima

Radu PĂRPĂUȚĂ

Serafima

Serafima nu amintea deloc în înfăţişare de un serafim. Nu ştiu la ce s-o fi gândit maică-sa, când i-a dat acest nume - Serafima, poate originea ei basarabenească s-o fi condus spre acest nume, căci numele se întâlneşte la ruşi. Nu găsesc decât explicaţia că, nu-i aşa, orice gâscă îşi visează puii lebede. 

Întâlniri internaţionale Enescu (II)

Alex VASILIU

Întâlniri internaţionale Enescu (II)

Tinerii participanţi la Concursul de cânt vocal organizat la Paris în paralel cu festivalul Rencontres Internationales Georges Enesco au avut de demonstrat pregătirea în trei domenii muzicale: aria de operă clasică sau romantică, aria sau liedul modern şi liedul compus de George Enescu. Sunt experienţe muzicale ce le-au deschis deja, unora, calea spre scenele de spectacol, de recital, având în vedere cerinţele teatrelor lirice şi oportunităţile înregistrării pe disc a unor programe inedite. 

pulspulspuls

Cum se va tranşa duelul amazoanelor de la USR Iaşi? Iată câteva indicii!

Cum se va tranşa duelul amazoanelor de la USR Iaşi? Iată câteva indicii!

Vorbeam ieri aicea despre cum de s-a făcut şi s-au aranjat cărţile politicii încât dipotata Monika de la Iaşi a luat faţa în partid, la nominalizarea ca menistru al digitalizării, unora mai bine înfipţi ca ea pe lângă şefi. 

Caricatura zilei

Suspiciune...

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.