CIVIC ALERT - un nou site şi aplicaţii pentru a seziza probleme autorităţilor
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

CIVIC ALERT - un nou site şi aplicaţii pentru a seziza probleme autorităţilor

GALERIE
harta iasi
 • harta iasi
- +

Cetăţenii au la dispoziţie, de marţi, un nou site şi aplicaţii de mobil (iOS si Android) pentru a seziza şi raporta autorităţilor problemele de ordin civic cu care se confruntă în spațiul public, în cadrul proiectului Civic Alert.

Site-ul www.civicalert.ro şi aplicaţiile de mobil reprezintă cea mai simplă conexiune între cetăţean şi autorităţile administrative, inițiativa având drept scop să pună la dispoziția cetăţeanului o formă modernă de sesizare și raportare a problemelor cu care se poate confrunta.

Concret, cetăţenii au la dispoziţie o aplicaţie de mobil prin care pot raporta instantaneu către autorităţi orice problemă din oraşul lor în trei pași simpli: fotografie, geo-localizare automată pentru a înregistra adresa şi selectarea categoriei în care se încadrează problema semnalată.

Raportarea şi gestionarea relaţiei cu autorităţile se face mai departe prin intermediul Call Centerului proiectului Civic Alert, de unde agenţii vor verifica, redirecţiona şi trimite sesizări oficiale către autoritatea competentă şi se vor asigura că orice alertă inițiată în acest fel (indiferent dacă este vorba de o plângere, sesizare, petiție sau inițiativă) va ajunge în cel mai scurt timp direct la administrația publică responsabila cu reglementarea problemelor de această natură, urmărind totodată și stadiile parcurse pentru rezolvarea acesteia.

Gestionarea sesizărilor se va face prin intermediul celor mai moderne şi puternice solutii software la acest moment, iar procesele sunt gestionate la cele mai actuale standarde profesionale.

Luând în considerare faptul că, prin intermediul aplicației de mobil descrise, cetățenii pot păstra o mai strânsă legătură cu organele abilitate pentru remedierea situațiilor sesizate pentru soluționarea acestora, proiectul încurajează folosirea acestei unelte moderne pusă în slujba cetățeanului, pentru a ajuta la crearea unui spațiu civic mai modern și mai civilizat.

Obiectivele proiectului Civic Alert sunt ca prin această aplicaţie să îmbunătăţească spaţiul civic şi să crească gradul de implicare a cetăţenilor în viaţa comunităţii lor.

Mediafax

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum s-au transformat o parte din mass media din câini de pază ai democrației, în agenți de propagandă și portavoce a autorităților

Alexandru LĂZESCU

Cum s-au transformat o parte din mass media din câini de pază ai democrației, în agenți de propagandă și portavoce a autorităților

Marea majoritate a jurnaliştilor români continuă să se închine la „icoanele” New York Times, Washington Post, CNN, The Guardian, nerealizând că acestea au deviat între timp semnificativ de la etica şi standardele tradiţionale ale jurnalismului.  

Filmuletul zilei

opinii

Câte ceva despre ororile nazismului

Nichita DANILOV

Câte ceva despre ororile nazismului

Realitatea din lagărele de naziste era atât de cosmetizată de aparatul de propagandă, încât chiar şi prizonierii proaspăt aduşi în vagoanele de vite sigilate aveau tendinţa să nu dea crezare sinistrelor zvonuri legate de exterminare. Ca să nu intre în panică, deţinuţii ce coborau din trenuri aveau parte de o privelişte aproape bucolică. E drept că exista sârmă ghimpată. Dar dincolo de sârmă domnea o ordine desăvârşită.

Povestea unui newsletter: Eminescu şi statistica

Ciprian IFTIMOAEI

Povestea unui newsletter: Eminescu şi statistica

Pe la începutul lunii decembrie 2021, mă pomenesc cu un telefon de la prietenul şi colegul Bogdan Pătărlăgeanu de la Direcţia de Comunicare a Institutului Naţional de Statistică (INS) cu propunerea de a colabora la un Newsletter pentru Ziua Culturii Naţionale (15 ianuarie) în care să surprindem crâmpeie din publicistica economică şi socială a poetului Mihai Eminescu, eventual, condimentate cu date statistice. Mai înainte de toate, prietenul Bogdan se interesă dacă ştiu ceva despre legătura lui Eminescu cu statistica, parcă, bănuind că am în lucru un studiu cu tema „Scurt istoric al statisticii oficiale în România” în care aveam câteva rânduri despre tema în cauză.

Atenţie la trend

Michael ASTNER

Atenţie la trend

În loc de motto: Jocurile minţii// cum mai reuşim noi/ să ne construim/ propriile capcane - cu cât mai sofisticate,/ cu atât mai durabilă/ propria închisoare.

pulspulspuls

Credeaţi că, gata, nu-i vom mai vedea pe firmament? Ei, iote că reapar!

Credeaţi că, gata, nu-i vom mai vedea pe firmament? Ei, iote că reapar!

Aho aho, cetitori fraţi, staţi puţin şi nu mânaţi, căci pe astăzi Moşu’ vouă vă aduce brânză, ouă, dar şi niscai noutăţi din niscaiva zone mai mici ale politichiei ieşene pe care mulţi dintre noi le cam scosesem la pensie de câţiva ani, pe unii reprezentanţi chiar fără vechimea completă, ci pe caz de boală. 

Caricatura zilei

Pantaloni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X