CJ Iaşi: Casa în care s-a născut Adrian Păunescu va fi reconsolidată şi transformată în muzeu
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

CJ Iaşi: Casa în care s-a născut Adrian Păunescu va fi reconsolidată şi transformată în muzeu

GALERIE
paunescu
  • paunescu
- +

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Maricel Popa, anunţă că va fi introdusă în circuitul turistic şi muzeal casa în care s-a născut Adrian Păunescu, gospodăria din localitatea Copăceni, Republica Moldova, fiind cumpărată recent de reprezentanţii asociaţiei Euroregiunea Siret-Prut-Nistru.

Preşedintele CJ Iaşi a precizat că gospodăria din localitatea Copăceni, Republica Moldova, a fost cumpărată cu 18.000 de euro.

"Adrian Păunescu e un simbol naţional şi vrem să introducem în circuitul turistic casa în care el s-a născut la Copăceni, pe 20 iulie 1943. În cursul săptămânii trecute am fost acolo cu reprezentanţii Euroregiunii Siret-Prut-Nistru. În cadrul Colegiului Director s-a discutat şi votat cumpărarea şi reabilitarea casei. Preţul de achiziţie al casei a fost de 18.000 de euro, însă consolidarea ei probabil ne va costa mult mai mult, pentru că vrem ca ea să fie redată circuitului muzeal şi totodată să organizăm spectacole şi concerte de muzică folk. Consiliul Judeţean Iaşi şi Consiliul Judeţean Prahova se vor implica direct în derularea acestui proiect, mai ales dacă nu vom reuşi să găsim acolo constructori. (...) În următoarele două săptămâni vom merge în Republica Moldova pentru a vedea ce este necesar şi pentru întocmirea proiectului de consolidare a clădirii, care acum este aproape o ruină. Acoperişul a putrezit şi plouă în interior", a declarat, pentru AGERPRES, Maricel Popa.

Asociaţia Euroregiunea Siret-Prut-Nistru a fost înfiinţată în 2005, cu sediul în Iaşi, şi cuprinde judeţele Iaşi, Vaslui, Tulcea, Prahova şi Bistriţa Năsăud, în România, precum şi 30 de raioane din Republica Moldova, municipiul Bălţi şi Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia. AGERPRES

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Experţi, foşti şi actuali oficiali, se întrec în a-i da sfaturi lui Joe Biden

Alexandru LĂZESCU

Experţi, foşti şi actuali oficiali, se întrec în a-i da sfaturi lui Joe Biden

Multe dintre opiniile experţilor despre ceea ce ar trebui să facă noua administraţie de la Washington în materie de politică externă ignoră complet noua realitate geopolitică şi sunt impregnate de o doză masivă de idealism utopic.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Pictorul Ion Neagoe, un simbol peste timp

Nichita DANILOV

Pictorul Ion Neagoe, un simbol peste timp

Pictorul Ion Neagoe a fost un nonconformist, un revoltat. Picta cu pasiune, dar refuza să se manifeste în afara atelierului. Oare exigenţa legată de propria sa creaţie n-a fost o barieră în calea afirmării sale?

Collingwood, glumind despre Ruskin

Dana ȚABREA

Collingwood, glumind despre Ruskin

Dacă glumele au la bază un gând serios, nu există glume nevinovate. Nici măcar în plan filosofic nu scăpăm de glumele serioase. De pildă, pamfletul intitulat în mod ironic „Ruskin’s Philosophy” pe care R.G. Collingwood l-a susţinut public la o conferinţă despre John Ruskin. Sesizarea poantei trebuie să se producă instantaneu şi fără apel la raţiune, discursivitate, ceea ce nu e tocmai cazul glumelor serioase. Pentru acestea din urmă îţi poţi propune să arăţi în ce constă seriozitatea lor.

Între progres şi progresism regresiv

Michael ASTNER

Între progres şi progresism regresiv

- (în)semnele timpului -

pulspulspuls

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

S-a dus Peni Hill deunăzi şi a dat interviu la un ziar din capitală, ca să mai scoată capul în lume după problemele cu justiţia. 

Caricatura zilei

1 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.