Clădirea înaltă propusă de Iulius pentru zona Sf. Andrei va face subiectul unui concurs internațional de arhitectură
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

COMUNICAT DE PRESA

Clădirea înaltă propusă de Iulius pentru zona Sf. Andrei va face subiectul unui concurs internațional de arhitectură

GALERIE
palas
  • palas
- +

Marți, 10 decembrie 2019, timp de șase ore și jumătate, la Primăria Municipiului Iași s-a desfășurat dezbaterea publică privind proiectul propus de compania IULIUS pentru reconversia zonei Sf. Andrei.

Și de această dată, evenimentul a reunit numeroși ieșeni, autorități locale, reprezentanți ai instituțiilor de cultură și ai mediului universitar, specialiști, într-o dezbatere onestă, care fixează noi standarde privind nivelul abordărilor și al dialogului. Compania IULIUS le mulțumește tuturor pentru participare și implicare

Proiectul propus este în faza de dezbatere și consultare publică, iar volumetriile și designul clădirilor nu sunt cele finale, rolul PUZ-ului fiind acela de a reglementa parametrii edificabili în care trebuie să se încadreze clădirile. Înțelegem și împărtășim sensibilitatea și atașamentul ieșenilor privind Palatul Culturii, Biserica Trei Ierarhi, Catedrala Romano – Catolică din Iași, Catedrala Mitropolitană din Iași și a celorlalte monumente din zona centrală, a căror vizibilitate și dominație istorică și arhitecturală considerăm că nu va fi afectată.

Dorim ca proiectul propus de dezvoltare să ofere cele mai bune soluții, astfel încât, compania IULIUS manifestă întreaga deschidere și susținere pentru organizarea unui concurs internațional de arhitectură pentru zona A prevăzută în proiect (din vecinătatea Școlii Primare Gheorghe Asachi, intrarea din strada Palat), alături de Municipalitatea Iași, pe o temă stabilită de Ordinul Arhitecților din România, împreună cu filiala ieșeană a Ordinului Arhitecților. Cu siguranță, acest concurs va conduce la o soluție de arhitectură optimă, capabilă să intre într-un dialog armonios cu Palatul Culturii și cu toate celelalte monumente din proximitate.

Totodată, dorim să subliniem faptul că imaginile care au circulat în mediul online privind suprapunerile clădirii propuse pe imaginea Palatului Culturii și a altor monumente nu reflectă realitatea. Mulțumim tuturor celor prezenți la dezbaterea publică de astăzi, care și-au manifestat interesul pentru proiect, toate sugestiile lor urmând a fi analizate și valorificate în reconfigurarea proiectului, pentru că ne dorim o dezvoltare reală, transparentă și bazată pe încredere. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

Dan CONSTANTIN

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

După cum se poate observa din cele trei cazuri, atât intervenţia, cât şi neintervenţia Poliţiei provoacă pierderi de vieţi omeneşti.

Filmuletul zilei

opinii

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Nichita DANILOV

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Consider că nu e simplu să scrii un reportaj contemplându-ţi de pe marginea prăpastiei propriul tău abis existenţial în care simţi că luneci fără să găseşti un punct de echilibru.

Noii infractori

Dana ȚABREA

Noii infractori

În cadrul Maratonului dramaturgiei israeliene pe scene româneşti, derulat între 14 şi 16 aprilie, cele cinci teatre partenere (Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti, Teatrul „L.S. Bulandra” Bucureşti şi Teatrul de Stat din Constanţa), propun publicului, cu ocazia Zilei Naţionale a Israelului, montări ale pieselor unor autori israelieni de prestigiu, precum Edna Mazia, Hillel Mittelpunkt, Zadok Zemach, Savyon Liebrecht sau Hanoh Levin.

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Michael ASTNER

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Ultima întrebare a interviului (din Die Welt) luat de Mara Delius politologului Mark Lilla (despre care am scris săptămâna trecută) pune-n discuţie declaraţia unei critici a scrisorii deschise semnată anul trecut de 150 de intelectuali din SUA (majoritatea de stânga!, cum m-a asigurat la telefon un prieten…).

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.