anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

COMUNICAT DE PRESA

Clădirea înaltă propusă de Iulius pentru zona Sf. Andrei va face subiectul unui concurs internațional de arhitectură

GALERIE
palas
 • palas
- +

Marți, 10 decembrie 2019, timp de șase ore și jumătate, la Primăria Municipiului Iași s-a desfășurat dezbaterea publică privind proiectul propus de compania IULIUS pentru reconversia zonei Sf. Andrei.

Și de această dată, evenimentul a reunit numeroși ieșeni, autorități locale, reprezentanți ai instituțiilor de cultură și ai mediului universitar, specialiști, într-o dezbatere onestă, care fixează noi standarde privind nivelul abordărilor și al dialogului. Compania IULIUS le mulțumește tuturor pentru participare și implicare

Proiectul propus este în faza de dezbatere și consultare publică, iar volumetriile și designul clădirilor nu sunt cele finale, rolul PUZ-ului fiind acela de a reglementa parametrii edificabili în care trebuie să se încadreze clădirile. Înțelegem și împărtășim sensibilitatea și atașamentul ieșenilor privind Palatul Culturii, Biserica Trei Ierarhi, Catedrala Romano – Catolică din Iași, Catedrala Mitropolitană din Iași și a celorlalte monumente din zona centrală, a căror vizibilitate și dominație istorică și arhitecturală considerăm că nu va fi afectată.

Dorim ca proiectul propus de dezvoltare să ofere cele mai bune soluții, astfel încât, compania IULIUS manifestă întreaga deschidere și susținere pentru organizarea unui concurs internațional de arhitectură pentru zona A prevăzută în proiect (din vecinătatea Școlii Primare Gheorghe Asachi, intrarea din strada Palat), alături de Municipalitatea Iași, pe o temă stabilită de Ordinul Arhitecților din România, împreună cu filiala ieșeană a Ordinului Arhitecților. Cu siguranță, acest concurs va conduce la o soluție de arhitectură optimă, capabilă să intre într-un dialog armonios cu Palatul Culturii și cu toate celelalte monumente din proximitate.

Totodată, dorim să subliniem faptul că imaginile care au circulat în mediul online privind suprapunerile clădirii propuse pe imaginea Palatului Culturii și a altor monumente nu reflectă realitatea. Mulțumim tuturor celor prezenți la dezbaterea publică de astăzi, care și-au manifestat interesul pentru proiect, toate sugestiile lor urmând a fi analizate și valorificate în reconfigurarea proiectului, pentru că ne dorim o dezvoltare reală, transparentă și bazată pe încredere. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ochiul care nu mai vede (IV)

Cătălin ONOFREI

Ochiul care nu mai vede (IV)

Cum de-au căzut ţărăniştii atât de jos?

opinii

Educaţia colaterală

Briscan ZARA

Educaţia colaterală

Lăsaţi copiii să încerce singuri, lăsaţi-i să se dea cu capul de perete, să simtă durerea, învăţaţi-i să se aştepte la greşeli şi la lucruri imprevizibile şi să se adapteze, altfel nu vor ajunge adulţi deplini şi independenţi, iar lumea rea şi crudă prin natura ei îi va face nefericiţi.

Se mărită Adriana!

Cristina DANILOV

Se mărită Adriana!

După o perioadă în care evenimentele au fost restricţionate din cauza pandemiei de Covid-19, viaţa, iată, şi-a reluat cursul, cel puţin în cazul nunţilor. Primim deja invitaţii, ne preocupăm de ţinuta pe care o vom purta la petrecere, ne gândim la cadoul de casă nouă şi nu doar la acestea: ne gândim la miri, la drumul pe care îl vor urma împreună, mulţi retrăind chiar emoţia din ziua nunţii noastre. O nostalgie plăcută pe care am simţit-o şi eu atunci când colega mea de birou, Adriana, mi-a înmânat, radiind de fericire, invitaţia la nunta ei. Prilej bun de a spune, azi, câteva cuvinte despre căsătorie şi petrecerea prin care o facem cunoscută tuturor celor dragi din viaţa noastră.

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

pulspulspuls

Iacătă-l şi pe sforarul politic în izmene!

Iacătă-l şi pe sforarul politic în izmene!

Vă mai amintiţi, stimaţi telespectatori şi fini observatori ai vieţii politice de Bahlui, ce mai conflict şi ce mai sudălmi răzbăteau până-n drum între conţilierul fost UNPR Manolache, om de-al gheneralului Oprea Izmană (apropo, iată ce pantaloni tip izmană are şi conţilierul de care vă spunem!) şi fostul şef de Cejău Popa? Ba chiar zice lumea că odată erau cât pe ce să-şi înfingă şi mâinile-n gât, nu alta.

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.