Clădirea Marelui Ars a fost reabilitată, dar au uitat de filtrele de apă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Clădirea Marelui Ars a fost reabilitată, dar au uitat de filtrele de apă

Acestea nu mai fuseseră schimbate de patru ani.

GALERIE
Marele Ars Iasi
  • Marele Ars Iasi
- +

Probele epidemiologice care au indicat riscul de infecţii nosocomiale în apa de la Clinica Marelui Ars din cadrul Spitalului Sfântul Spiridon indică probleme la întreaga reţea a clădirii, susţine conducerea ApaVital. „Din punctul nostru de vedere, nu avem nicio vină. Spitalul este racordat la conducta de Timişeşti, iar apa este perfect potabilă. Răspunderea noastră se opreşte la poarta spitalului. Problema este a spitalului, este din interior, mai exact de acolo de la clinică. 

Acolo trebuie făcută o sterilizare mult mai profundă. Din punct de vedere a instalaţiei trebuie steri­lizat tot“, a declarat Ion Toma, managerul ApaVital. Şi condu­cerea spitalului recunoaşte că există probleme la instalaţia de apă, probleme care au fost rezolvate în cursul zilei de ieri. „Au existat probleme la filtrele de apă care erau vechi de patru ani. Acestea au fost schimbate şi sperăm ca lucrurile să se rezolve“, a declarat ec. Ioan Bârliba, managerul Spitalului Sfântul Spiridon. Amintim că, la o zi după inaugurarea cu mare fast a Clinicii Marelui Ars, instituţia a fost închisă. Iniţial, a intrat într-un proces de dezinfecţie care a durat aproape patru zile.

Concomitent, s-au prelevat probe epidemiologice atât din apă, cât şi din aer. Ambele probe au indicat risc de infecţii intraspitaliceşti, numai că proba la aer a venit la două zile, iar cea de la apă, la şase zile de la recoltare. Ulterior, proba de aer a fost reluată, şi rezultatul a fost negativ. La apă au fost prelevate probe din nou în urmă cu două zile, rezultatele urmând să fie date de laboratorul epidemiologic al spitalului. Problema riscului de infecţii nosocomiale şi lipsa personalului medical arată însă că deschiderea oficială a fost făcută doar în scop electoral. Precizăm că lucrările de reabilitare, modernizare şi dotare a Clinicii Marelui ars depăşesc 50 de milioane de lei şi au durat aproape opt ani. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

Dan CONSTANTIN

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

După cum se poate observa din cele trei cazuri, atât intervenţia, cât şi neintervenţia Poliţiei provoacă pierderi de vieţi omeneşti.

Filmuletul zilei

opinii

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Nichita DANILOV

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Consider că nu e simplu să scrii un reportaj contemplându-ţi de pe marginea prăpastiei propriul tău abis existenţial în care simţi că luneci fără să găseşti un punct de echilibru.

Noii infractori

Dana ȚABREA

Noii infractori

În cadrul Maratonului dramaturgiei israeliene pe scene româneşti, derulat între 14 şi 16 aprilie, cele cinci teatre partenere (Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti, Teatrul „L.S. Bulandra” Bucureşti şi Teatrul de Stat din Constanţa), propun publicului, cu ocazia Zilei Naţionale a Israelului, montări ale pieselor unor autori israelieni de prestigiu, precum Edna Mazia, Hillel Mittelpunkt, Zadok Zemach, Savyon Liebrecht sau Hanoh Levin.

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Michael ASTNER

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Ultima întrebare a interviului (din Die Welt) luat de Mara Delius politologului Mark Lilla (despre care am scris săptămâna trecută) pune-n discuţie declaraţia unei critici a scrisorii deschise semnată anul trecut de 150 de intelectuali din SUA (majoritatea de stânga!, cum m-a asigurat la telefon un prieten…).

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.