Clădirile cele mai vechi ale Politehnicii ieşene, ridicate în anii ’70, renovate complet pe bani europeni
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Clădirile cele mai vechi ale Politehnicii ieşene, ridicate în anii ’70, renovate complet pe bani europeni

Este vorba de un ansamblu de şase clădiri, aparţinând Facultăţii de Chimie.

GALERIE
Chimie Iasi
  • Chimie Iasi
- +

Lucrările de renovare şi reabilitare a sediului Facultăţii de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” au început în această toamnă „pe toate fronturile”, proiectul european cu valoarea de 17,5 milioane de lei presupunând atât reabilitarea termică a celor şase corpuri de clădire de la ansamblul sediului facultăţii, dar şi modernizarea acestui spaţiu. Cu toate că sunt realizate lucrări ample, reprezentanţii universităţii spun că activitatea didactică nu este afectată în niciun fel. 

„Lucrările de construcţie aferente proiectului de reabilitare termică a celor şase corpuri de clădire din ansamblul sediului Facultăţii de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului «Cristofor Simionescu» sunt în derulare, şi există toată deschiderea din partea universităţii, atât în relaţia cu constructorul, cât şi în cea cu finanţatorul, ca termenele de execuţie şi, respectiv, cele de plată să fie respectate, în conformitate cu contractele aferente. Acest proiect este unul important pentru universitate, materializându-se prin modernizarea şi, nu în ultimul rând, prin eficientizarea din punct de vedere energetic a clădirilor facultăţii «poartă de intrare» în campusul didactic, dinspre Tudor Vladimirescu. Mai avem două astfel de proiecte în derulare, şi speranţa noastră este ca, în timp, să reuşim să reabilităm cât mai multe clădiri ale universităţii”, a declarat prof.dr.ing. Dumitru Marcel Istrate, prorector responsabil cu managementul resurselor al TUIASI.

Contractul de finanaţare a proiectului a fost semnat încă din luna august a anului 2019. Cele şase clădiri ale Facultăţii „Cristofor Simionescu” reprezintă primele construcţii din anii ’70 ale sediului Institutului Politehnic de pe splaiul Bahluiului, iar de atunci nu au mai beneficiat de lucrări majore de renovare. Lucrările trebuie finalizate, conform proiectului, în 14 luni de la data semnării contractului de execuţie. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Cosmin PAȘCA

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Peste toate, lipsa unui proiect este asemănarea cea mai izbitoare dintre echipa din dealul Copoului şi cea din Podu Roş. Nu cunoaştem obiectivele Politehnicii peste cinci ani - o cerinţă banală pentru un club respectabil - la fel cum nu există o foaie de parcurs a Iaşului care să depăşească un singur ciclu electoral.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Impersonare

Codrin Liviu CUȚITARU

Impersonare

„M-a echipat ca pe beizadea (e drept că şi semănam puţin cu juniorul Ceauşeştilor). Mi-a aranjat părul şi mi-a oferit un costum asemănător cu ale Nicuşorului. Mi-a spus că trebuie doar să râd zgomotos, să înjur şi să beau whiskey la greu. Aşa am procedat, mai ales la masa festivă (care s-a organizat în restaurantul meu). Mă scuzaţi, am fost pupat în fund în ziua aia, de nu vă puteţi imagina!... Totul a mers strună până în clipa în care nu mai ştiu cine a cerut ca eu să o sun pe mama, pe tovarăşa Elena, pe loc, şi să solicit fonduri suplimentare în teritoriu.”

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

Replierea teritoriului politic moldovenesc a impus mutaţii substanţiale la nivelul morfologiei şi structurii sistemului de aşezări. Din perspectiva noastră, e importantă îndesirea reţelei de aşezări urbane şi reconfigurarea ariilor de influenţă a acestora. 

Insuportabila greutate a fiinţării

Bogdan ILIESCU

Insuportabila greutate a fiinţării

„The chicken is only an egg’s way for making another egg.” (Găina este doar modul prin care un ou face un alt ou) - Richard Dawkins

pulspulspuls

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre senatoarea panaramă aleasă de ieşeni, madam Şoşoacă, despre care mulţi cică se întreabă cam ce parcurs politic ar urma să aibă, acumă că şefii ei mai tineri, prin ordin de zi pe unitate primit de la cei cu stele în rezervă, au pus-o pe liber la partid. 

Caricatura zilei

Cum s-a petrecut accidentul

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.