anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Clinica de Recuperare Pediatrică va rămâne cu numai 10 paturi din 50

GALERIE
maria
 • maria
- +

Capacitatea Secţiei Clinice de Recuperare Pediatrică de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ din Iaşi, care este situată pe strada Ornescu, va fi redusă de la 50 de paturi la aproximativ zece, motivul fiind faptul că în ultimii ani numărul cazurilor tratate aici a fost mult mai mic. Astfel, ca­zurile vor fi mutate în cadrul spitalului, în secţiile de pediatrie generală.

Profilul secţiei este cel de recuperare a deficitului ponderal, atât la sugari cât şi la nou-născuţii cu greutate mică la naştere sau cu dificultăţi de alimentaţie. De asemenea, aici mai sunt tratate şi alte afecţiuni asociate malnutriţiei, cum ar fi anemia carenţială, rahitismul carenţial sau tulburări de creştere. După ameliorare, copiii fie sunt externaţi în familie, fie ajung la Direcţia Generală de Asistenţă So­cia­lă şi Protecţia Copilului (DGAPSC), dacă sunt cazuri sociale.

„Acum discutăm în Comitetul Director să reducem nişte paturi şi să le transferăm pe alte secţii care au nevoie. Acolo nu se lucrează la capacitate maximă, astfel că am luat în discuţie transferul lor către pediatrie generală. Iniţial, când s-a înfiinţat secţia, erau mai multe cazuri din două puncte de vedere: era natalitatea în creştere, acum este în scădere şi nici nu era organizată Protecţia Copi­lului. Acum legea ne obligă ca orice caz de acest gen să îl semnalăm, iar în fiecare vineri trimitem situaţia copiilor cu astfel de probleme către DGAPSC. Pentru că nu avem cum să asigurăm întreaga capacitate, eficientizăm activitatea transferând cazurile spre secţiile noastre de pediatrie“, a explicat dr. Radu Terinte, managerul Spitalului de Copii.

De asemenea, pe durata celor patru ani în care se va face reabilitarea totală a spitalului, spaţiul va fi folosit pentru mutarea pacienţilor din sediul central al unităţii medicale. „Reabilitarea completă a spitalului se va face de sus în jos, pe jumătăţi de tronson ca să poată fi izolat şi să nu se plimbe mizeria peste tot. O parte din pacienţi îi vom muta pe celelalte secţii, iar cazurile mai simple, care nu necesită foarte multe investigaţii, vor fi duse în Ornescu, în secţia de Recuperare Pediatrică, pentru că există spaţiu“, a completat managerul unităţii.

Anul trecut, din luna ianuarie până la finalul lunii noiembrie, în secţia de Recuperare Pe­diatrică de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ din Iaşi au fost trataţi 60 de copii, bebeluşi cu vârsta de până la patru luni.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un mai prea îndepărtat (I)

Cătălin ONOFREI

Un mai prea îndepărtat (I)

Au trecut peste trei decenii de la primele alegeri „libere”!

opinii

Papua Noua Românie

Briscan ZARA

Papua Noua Românie

Furtul şi distrugerea lucrurilor care nu-ţi aparţin sunt obiceiuri respectate cu sfinţenie de toţi aici. Fiecare dintre aceste fapte va fi recompensată cu vârf şi îndesat în lumea de apoi, deci e bine să ai cât mai multe din astea în portofoliu.

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Cristina DANILOV

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Conceptul de „violenţă de gen”, considerată a fi iniţial o chestiune de familie ce nu trebuia să iasă pe uşi şi, deci, în care nu trebuie să se intervină din afară, denumeşte azi o problemă mai largă ce pare să se fi extins, dincolo de uşa casei, pe mai multe paliere din viaţa de zi cu zi a multor femei. Prezenţa acestui tip de violenţă în relaţii de cuplu sau profesionale scoate în evidenţă, din păcate, şi mai mult imaginea femeilor aflate în situaţie de subordonare faţă de bărbaţi şi presupune asumarea relaţiilor de putere inegale din punct de vedere istoric dintre cele două genuri, prin care bărbaţii sunt legitimaţi să-şi menţină status-quo-ul de dominaţie.

Artă şi război

Mihai DORIN

Artă şi război

Războiul a fost mereu o temă de reflecţie pentru istorici şi artişti, dar şi o temă de investigaţie declarat „obiectivă” de către istorici şi asumat subiectivă de către artişti. Nu e o competţie între cele două viziuni, ci o formă de complementaritate liberă. 

pulspulspuls

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

Pentru că tot este astăzi în calendarul ortodoxiei ziua Sfântului Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat, haideţi să împărtăşim cu ocazia asta şi cu domniile voastre, iubiţi drept-credincioşi, o chestiune de care ne minunăm şi ne tot roade de mai multă vreme pe noi, iar mai nou auzim că roade şi unele feţe bisericeşti de prim rang din toată arhiepiscopia, şi nu numai. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.