Clinica de Recuperare Pediatrică va rămâne cu numai 10 paturi din 50
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 16.05.2021

Clinica de Recuperare Pediatrică va rămâne cu numai 10 paturi din 50

GALERIE
maria
  • maria
- +

Capacitatea Secţiei Clinice de Recuperare Pediatrică de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ din Iaşi, care este situată pe strada Ornescu, va fi redusă de la 50 de paturi la aproximativ zece, motivul fiind faptul că în ultimii ani numărul cazurilor tratate aici a fost mult mai mic. Astfel, ca­zurile vor fi mutate în cadrul spitalului, în secţiile de pediatrie generală.

Profilul secţiei este cel de recuperare a deficitului ponderal, atât la sugari cât şi la nou-născuţii cu greutate mică la naştere sau cu dificultăţi de alimentaţie. De asemenea, aici mai sunt tratate şi alte afecţiuni asociate malnutriţiei, cum ar fi anemia carenţială, rahitismul carenţial sau tulburări de creştere. După ameliorare, copiii fie sunt externaţi în familie, fie ajung la Direcţia Generală de Asistenţă So­cia­lă şi Protecţia Copilului (DGAPSC), dacă sunt cazuri sociale.

„Acum discutăm în Comitetul Director să reducem nişte paturi şi să le transferăm pe alte secţii care au nevoie. Acolo nu se lucrează la capacitate maximă, astfel că am luat în discuţie transferul lor către pediatrie generală. Iniţial, când s-a înfiinţat secţia, erau mai multe cazuri din două puncte de vedere: era natalitatea în creştere, acum este în scădere şi nici nu era organizată Protecţia Copi­lului. Acum legea ne obligă ca orice caz de acest gen să îl semnalăm, iar în fiecare vineri trimitem situaţia copiilor cu astfel de probleme către DGAPSC. Pentru că nu avem cum să asigurăm întreaga capacitate, eficientizăm activitatea transferând cazurile spre secţiile noastre de pediatrie“, a explicat dr. Radu Terinte, managerul Spitalului de Copii.

De asemenea, pe durata celor patru ani în care se va face reabilitarea totală a spitalului, spaţiul va fi folosit pentru mutarea pacienţilor din sediul central al unităţii medicale. „Reabilitarea completă a spitalului se va face de sus în jos, pe jumătăţi de tronson ca să poată fi izolat şi să nu se plimbe mizeria peste tot. O parte din pacienţi îi vom muta pe celelalte secţii, iar cazurile mai simple, care nu necesită foarte multe investigaţii, vor fi duse în Ornescu, în secţia de Recuperare Pediatrică, pentru că există spaţiu“, a completat managerul unităţii.

Anul trecut, din luna ianuarie până la finalul lunii noiembrie, în secţia de Recuperare Pe­diatrică de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ din Iaşi au fost trataţi 60 de copii, bebeluşi cu vârsta de până la patru luni.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.