Clinica în care se operează câte doi pacienți în aceeași sală are autorizaţie sanitară
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 16.05.2021

Reacţie promptă după articolul din ediţia de ieri a „Ziarului de Iaşi“

Clinica în care se operează câte doi pacienți în aceeași sală are autorizaţie sanitară

GALERIE
Spital Spiridon, foto Dan Luca (13)Facsimil ZdI
  • Spital Spiridon, foto Dan Luca (13)
  • Facsimil ZdI
- +

Cotidianul nostru a relatat ieri despre o situaţie inacceptabilă ce persistă de mult timp la cel mai mare spital din Moldova. Aici se fac operaţii la două mese, în paralel, în aceeaşi sală. „Operăm câte doi pacienţi. Ceea ce nu cred că s-a mai văzut undeva în Europa în ultimii 100 de ani. În Vest, nici în clinicile veterinare nu este aşa“, spune chiar şeful clinicii în cauză. Toate intervenţiile s-au oprit însă la nivel de „memorii“.

Deşi neschimbată de mult timp, situaţia revoltătoare în care se află Clinica de Chirurgie Plastică şi Mi­crochirurgie Reconstructivă de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ pare să nu-i fie străină Direcţiei de Sănătate Publică din Iaşi.

Reprezentanţii DSP au precizat că sunt la curent cu supraaglomerarea clinicii şi că, la rândul lor, au înaintat o serie de memorii către Ministerul Sănătăţii, pentru a îmbunătăţi condiţiile în care sunt îngrijiţi pacienţii. Ultimul memoriu a fost întocmit chiar săptămâna aceasta, împreună cu conducerea Spitalului „Sfântul Spiridon“, potrivit DSP.

Repre­zentanţii direcţiei nu comentează însă faptul că cele două clinici, cea de chirurgie plastică şi cea de chirurgie buco-maxilo-facială, operează în acelaşi spaţiu, simultan. Altfel, potrivit DSP, Clinica Clinica de Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ funcţionează în baza unei autorizaţii sanitare valabile.

„Noi ştim despre supraaglomerarea clinicii, şi în acest sens am înaintat la minister memoriile spitalului şi am elaborat, la rândul nostru, un memoriu comun pentru ca MS să acorde această finanţare pentru finalizarea lucrărilor la clinica deja începută“, a precizat Marius Voicescu, purtător de cuvânt al DSP.

Clinica de Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ funcţionează în spaţii improvizate, în saloane şi săli de operaţie care au fost luate sau care încă aparţin altor clinici din unitatea medicală. Medicii îşi desfăşoară activitatea în condiţii necorespunzătoare pentru că ultimele conduceri ale MS nu au aprobat finalizarea unor lucrări începute în 2012 la o clădire în care ar urma să fie trataţi pacienţii clinicii de chirurgie plastică.

„Operăm câte doi pacienţi în aceeaşi sală. Ceea ce nu cred că s-a mai văzut undeva în Europa în ultimii 100 de ani. În Vest, nici în clinicile veterinare nu este aşa“, spune chiar şeful acestei clinici, profesorul Teodor Stamate.

Conducerea spitalului va încerca inclusiv săptămâna aceasta să obţină finanţarea de 15 milioane de lei, necesară finalizării lucrărilor.

VEDEȚI ȘI:

Declarație-șoc a unui șef dintr-un mare spital: „Nici în clinicile veterinare nu este aşa“

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.