Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Clonaţi-i pe Flores şi Cristea!

GALERIE
@@cioinac-platini-iasi-papazoglou-nistor-dinamo
  • @@cioinac-platini-iasi-papazoglou-nistor-dinamo
- +

Poli a bifat vineri, în faţa unei echipe dinamoviste palide, un nou meci în care nu şi-a creat nicio ocazie clară şi a trimis un singur şut cadrat.  Noul club ieşean a pierdut pentru prima dată în istorie acasă în faţa lui Dinamo şi are un bilanţ dezastruos în Copou în 2019: o victorie şi patru eşecuri. Cedaţi în iarnă, Flores şi Cristea rămân golgeterii echipei şi după zece meciuri jucate în acest an

 

Politehnica Iaşi continuă să plătească scump cedarea din iarnă a golgeterilor sezonului de toamnă, Flores şi Cristea. Fără cei doi jucători care duceau greul ofensivei, cu fotbalişti modeşti aduşi în loc, Poli a bifat vineri un nou meci în care s-a chinuit rău în atac pe teren propriu. Deşi a avut în faţă una dintre cele mai slabe echipe din istoria clubului Dinamo, care a mizat în centrul defensivei pe un stoper crud, Ciobotariu, şi un debutant, Mallo, protejaţi de un alt jucător aflat la primul meci în tricoul “câinilor”, modestul Kabashi, Iaşul nu a fost în stare să-şi creeze nicio ocazie clară de gol! Mai mult, gazdele au avut un singur şut cadrat, trimis de Mihalache în minutul 16, Muţiu, portarul de rang doi al oaspeţilor, bifând un meci extrem de lejer. S-a ajuns aici şi pentru că Poli a început meciul cu şapte jucători care au în fişa postului şi meseria de fundaş, cu un creator, Teixeira, care nu confirmă, un Sanoh nervos şi o improvizaţie în atac, Platini. Politehnica a rămas astfel cu doar două goluri marcate acasă în cele cinci meciuri disputate în 2019, ambele, cu Mediaş, în condiţii neregulamentare: reuşita din sezonul regulat a fost precedată de un henţ a lui Sin, iar cea din play-out a fost marcată din ofsaid de Sanoh. Şi chiar dacă Iaşul a punctat şi în deplasare (de patru ori, de două ori din penalty), Flores şi Cristea rămân lejer golgeterii echipei şi după zece meciuri în care nu au mai jucat la Poli, lucru care spune multe despre cum arată atacul Iaşului.

Revenind la meciul cu Dinamo, rezultatul, 0-1, nu poate fi pus pe seama arbitrajului ezitantului Chivulete, aşa cum s-a încercat. Cioinac a faultat la penaltiul care a decis soarta partidei, iar al doilea avertisment primit de Sanoh a fost just, dacă e să ne referim doar la deciziile importante luate împotriva Politehnicii. Mai mult, oaspeţii au invocat faptul că Mihalache putea fi sancţionat drastic după ce l-a lovit cu gheata în cap pe Papazoglou şi că “roşul” acordat lui Jaadi nu a fost deplin justificat. Din această cauză, nervozitatea excesivă a băncii gazdelor, cu antrenorii Flavius Stoican şi Adrian Kerezsy în prim plan, a fost de neînţeles. Asta mai ales că iritarea de pe margine a avut efect şi în teren, echipa, care ar fi avut nevoie de o injecţie de luciditate de pe bancă şi nu de nerv(i), nereuşind să cadreze în actul secund! Singurul capitol la care Iaşul a stat bine a fost cel al determinării. Primirea salariilor restante în ziua meciului, promisiunile de rezolvare a situaţiei financiare a clubului, prima de joc, liniştea din cantonamentul de dinaintea partidei, adrenalina transmisă de Stoican au făcut ca gazdele să lupte, să se dăruiască în duelul cu o grupare care are mulţi jucători care fac de râs blazonul încărcat de glorie al “câinilor”. Dacă în alte meciuri determinarea a făcut diferenţa, vineri nu a fost suficient. Dinamo s-a impus just, dacă luăm în considerare că Poli a câştigat doar la dominare, sterilă însă, în timp ce bucureştenii au avut mai multe şuturi pe poartă, patru, şi alte două ocazii importante, pe final, în afară de gol.

Politehnica a ratat astfel un excelent prilej de a urca în play-out şi a pus punct seriei pozitive avute în duelurile cu Dinamo. Noul club ieşean, apărut în 2010, avea până vineri în palmares patru victorii, două remize şi niciun eşec acasă în duelurile contra “câinilor”.

Înfrângerea păstrează Iaşul în zona tulbure a clasamentului, moldovenii având nevoie obligatoriu de un succes etapa viitoare, tot acasă, cu lanterna, Concordia Chiajna, pentru a nu-şi complica situaţia din clasament.

Rămâne de văzut câţi fani vor fi prezenţi peste o săptămână în Copou în condiţiile în care duelul de vineri a înregistrat cea mai slabă audienţă live din ultimii ani în disputele Poli – Dinamo (mai puţin de 3000 de spectatori)  prestaţia şi rezultatele din acest an îndepărtând fanii de pe “Emil Alexandrescu”. De reflectat!

 

Poli-catalog

 

Rusu (5,5) – două intervenţii eficiente pe final.

Rus (4,5) – şters, a ajuns să fie ironizat pentru reacţia exagerată de după duelul cu Jaadi care a dus la eliminarea dinamovistului.

Gardoş (5) – nu s-a făcut de râs.

Frăsinescu (5) – fără probleme deosebite.

Sin (5) – discret.

Mihalache (5,5) – a ţinut bine mijlocul terenului.

Sanoh (4) – şi-a lăsat echipa în inferioritate în minutul 63.

Cioinac (4) – fault inutil la penalty.

Teixeira (4,5) – nicio idee clară.

Panţîru (4,5) – efort mult, realizări puţine.

Platini (4,5) – nu s-a simţit în largul lui ca atacant; în deplasare a jucat mai bine pe acest post pentru că spaţiile sunt mai mari.

Nascimento (4,5) – nu a adus nimic important.

Qaka (4,5) – nervos, putea fi sancţionat după ce a pus mâna pe arbitru.

Pipoş (4,5) – nicio realizare.

Foto Adrian CUBA / Agerpres

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri