Clotilde Armand continua lupta la baionetă pentru Sectorului 1 al Capitalei în ciuda rezultatelor electorale

marți, 11 iunie 2024, 11:41
3 MIN
 Clotilde Armand continua lupta la baionetă pentru Sectorului 1 al Capitalei în ciuda rezultatelor electorale

Candidatul Alianţei electorale PSD – PNL, George Tuţă, se află pe primul loc în opţiunile electoratului pentru funcţia de primar al Sectorului 1 al Capitalei, obţinând 36,49% din voturi (33.576 voturi), potrivit rezultatelor parţiale prezentate marţi de Autoritatea Electorală Permanentă, după centralizarea datelor din 158 de secţii.

Principalul său contracandidat, candidatul Alianţei Dreapta Unită, Clotilde Armand, primarul în funcţie, a obţinut 35,76% (32.904 voturi).

Datele parţiale afişate pe site-ul AEP la ora 9,00 arată următoarea situaţie la Sectorul 1:

  1. George Tuţă (Alianţa electorală PSD – PNL) – 36,49% (33.576 de voturi)
  2. Clotilde Armand (Alianţa Dreapta Unită) – 35,76% (32.904 voturi)
  3. Daniel Tudorache (independent) – 7,68% (7.070 voturi)
  4. Ramona Ioana Bruynseels (Alianţa pentru Unirea Românilor) – 7,23% (6.650 de voturi)
  5. Liviu Negoiţă (PUSL) – 7,12% (6.551 voturi)
  6. Iulian Hatmanu (REPER) – 2,94% (2.704 voturi)
  7. Dan Podaru (PER) – 1,30% (1.193 voturi)
  8. Florin-Mircea Andrei (Partidul Alternativa Dreaptă) – 1,24% (1.145 voturi)
  9. Florin Ghidănac (Blocul Suveranist Român) – 0,25% (227 voturi).

Ce spun oficialii PNL

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat marţi că, prin tot ceea ce face acum, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, vrea vicierea credibilităţii rezultatelor de la Sectorul 1 pentru că nu poate accepta că a pierdut. El mai spune că Clotilde Armand încearcă se creeze condiţiile, prin sabotajul acesta şi prin haosul creat, pentru a spune ca rezultatul e altul şi pentru a delegitima rezultatul, adică votul oamenilor.

”Prin tot ceea ce face acum, Clotilde Armand vrea vicierea credibilităţii rezultatelor de la Sectorul 1. Nu poate accepta că a pierdut. Clotilde Armand a obstrucţionat şi obstrucţionează şi in aceste momente procesul electoral de centralizare şi numărare a votului la Sectorul 1”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL.

”Tot ce vedeţi, haosul centralizării, cu oameni care stau în caniculă, ei i se datorează. Ea este cea care, în calitate de primar, a îngreunat tot procesul prin condiţiile proaste puse la dispoziţie pentru Biroul Electoral de Sector şi spaţiile în care se desfăşoară numărătoarea. În al doilea rând, tergiversează tot procesul de numărare, inventând probleme care nu există, contestând chiar şi semnătura propriilor reprezentanţi USR care au semnat toate procesele verbale, toate”, precizează Stroe.

Au votat să plece acasă

El arată că ”este absurd că nici un reprezentant al USR din secţii nu a făcut vreo sesizare, vreo contestaţie pentru procesele verbale, şi cu toate acestea Clotilde Armand contestă la grămadă, zeci de procese verbale doar pentru a crea haos şi pentru a pune la îndoială alegerile”

. ”Este pur şi simplu disperare că a pierdut. În acest moment, oficial, nu pe numărători paralele, deci oficial, mai sunt cred ca doar 7 secţii de verificat şi deja distanţa lui George Tuţă este de peste 650 de voturi. Asta o deranjează pe Doamna Armand: că oficial, corect, cu semnătura membrilor USR pierde, că oamenii din Sectorul 1 au votat să plece acasă. Şi este atât de mare disperarea încât a ajuns să facă zeci de plângeri penale către preşedinţi de secţii, către reprezentanţii în secţii, doar pentru a pune la îndoială totul, pentru distruge credibilitatea procesului electoral”, a arătat Ionuţ Stroe.

Atenţi la aceste tactici

El a menţionat că ”este inadmisibil şi sunt foarte atenţi la aceste tactici care nu au nimic democratic în ele şi care ele însele, prin faptul că afectează procesul electoral, sunt la limita penalului”. Întrebat dacă PNL este de acord cu renumărarea cerută de Clotilde Armand, Stroe a precizat:

”Repet ce am spus, aproape toate procesele verbale au fost deja numărate, mai sunt doar 7, diferenţa de voturi e foarte mare pentru George Tuţă. Nu vedem ce se poate schimba, dacă nici membri USR din secţii nu au contestat aceste procese verbale?”.

”Doamna Clotilde Armand încearcă se creeze condiţiile, prin sabotajul acesta, prin haosul creat, pentru a spune ca rezultatul e altul, pentru a delegitima rezultatul, adică votul oamenilor. Dacă ar fi cu adevărat motive, contestaţii, atunci Biroul Electoral ar fi cel care ar putea decide, nu noi. Dar totul este doar o maşinărie de fum şi zgomot. Sunt chestiuni inventate acum de Clotilde Armand, când vede că pierde”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii