Clotilde Armand: Marcel Ciolacu a dat ordin să vină Jandarmeria să distrugă sacii cu voturi / Jandarmeria: Este o informație „complet falsă”

luni, 17 iunie 2024, 13:39
2 MIN
 Clotilde Armand: Marcel Ciolacu a dat ordin să vină Jandarmeria să distrugă sacii cu voturi / Jandarmeria: Este o informație „complet falsă”

Candidata USR la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, a acuzat că, „în loc să accepte să renumere voturile, Marcel Ciolacu a dat ordin să vină Jandarmeria să ridice și să distrugă sacii cu voturi din Piața Amzei de la BES Sectorul 1”. 

„Nu mai are răbdare să aștepte contestația de la Biroul Electoral Municipal, nu mai așteaptă nici verdictul magistraților privind falsurile din procesele-verbale, să fie lămurită situația sutelor de voturi aruncate în plus în urne sau cum au dispărut în neant mii de buletine albe de vot. Vrea să facă imposibilă orice renumărare. Se șterg cu rapiditate urmele fraudelor electorale de la Sectorul 1. Ce face acest guvern este un atentat la democrație și la valorile statului de drept”, a mai scris Clotilde Armand, luni, într-o postare pe Facebook, însoțită de un filmuleț.

 

În replică, Jandarmeria Bucureşti a precizat că angajaţii instituţiei nu gestionează materiale electorale. Informaţia potrivit căreia angajaţii instituţiei ar prelua saci cu voturi pentru a le distruge este ”complet falsă”. În plus, potrivit Jandarmeriei, persoanele surprinse în înregistrarea video nu sunt angajaţi ai instituţiei, transmite News.ro.

”În legătură cu afirmaţiile apărute în spaţiul public, prin care un candidat la Primăria Sectorului 1 acuză că «Jandarmeria ridică, în scopul distrugerii, sacii cu voturi din Piaţa Amzei, de la Biroul Electoral al Sectorul 1», precizăm că această informaţie este complet falsă”, a transmis, luni, Jandarmeria Capitalei.

Sursa citată a precizat că Jandarmeria Capitalei nu gestionează, sub nicio formă, materiale electorale.

”Totodată, unitatea noastră, prin atribuţiile specifice şi în conformitate cu prevederile Legii nr. 33 din 2007 (republicată) privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, cu modificările şi completările ulterioare şi ale HG nr. 947 din 2004 privind stabilirea duratei şi condiţiilor de păstrare a materialelor necesare votării, asigură paza transporturilor materialelor electorale, acestea fiind efectuate cu autovehicule care nu aparţin Jandarmeriei Române”, a mai transmis instituţia.

Aceasta precizează că, potrivit Statutului său, Jandarmeria Română este o instituţie apolitică şi nu desfăşoară activităţi electorale.

”Nu în ultimul rând, subliniem faptul că persoanele care manipulează sacii, evidenţiate în filmarea efectuată în zona Biroului Electoral al Sectorului 1, nu sunt angajaţi ai Jandarmeriei Române”, a mai transmis sursa citată.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii