anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Clubului Rotary Curtea Domnească oferă burse de 1.000 de lei pe lună

GALERIE
burse elevi
  • burse elevi
- +

Elevii din clasa a XII-a sau din primii doi ani de facultate cu situaţie financiară modestă pot aplica până pe 15 octombrie la Bursele Rotary Academica, sprijinul financiar fiind de 1.000 de lei lunar pe durata întregului an şcolar/universitar pentru tinerii elevi sau studenţi. Aceştia trebuie însă să facă şi dovada unor rezultate excepţionale la învăţătură, pe lângă documente doveditoare cu privire la situaţia financiară.

Bursele vor fi acordate pentru cel de-al treilea an consecutiv, programul fiind organizat de Clubul Rotary Iaşi Curtea Domnească. Acesta are drept scop sprijinirea tinerilor fără posibilităţi materiale pentru a putea avea acces la studiile universitare. „Dincolo de aceste condiţii minime, viitorii bursieri trebuie să împărtăşească acelaşi set de principii şi valori Rotary: onestitate, perseverenţă, asumarea responsabilităţilor, lucrul în echipă, implicare şi altruism. Este o mare bucurie pentru noi să putem pune umărul la ghidarea acestor tineri în direcţia desăvârşirii formării lor academice”, a declarat Liviu Ionescu, preşedintele Clubului Rotary Iaşi Curtea Domnească în mandatul 2020 - 2021.

Banii oferiţi tinerilor vor putea acoperi cheltuielile de cazare la cămin, masa la cantină, cărţi sau manuale de studiu, dar şi tabere de studiu sau alte necesităţi de studiu pe care studentul le poate avea. De asemenea, bursierii vor beneficia de Programul de mentorat, un membru Rotary urmând să îl îndrume pe fiecare beneficiar al bursei şi să îi sprijine activitatea, atât şcolară, cât şi extraşcolară.

Candidaţii interesaţi de admiterea în program trebuie să întocmească un dosar care să cuprindă o cerere de înscriere informală, un eseu de 2-3 pagini în care să se creioneze personalitatea aplicantului, cu abilităţile, valorile sau principiile sale, dar şi care să descrie activitatea extraşcolară şi implicarea civică. Totodată, este nevoie de o recomandare din partea unei persoane reprezentative din comunitate sau din cadrul unui proiect la care a participat aplicantul, dar şi foaia matricolă cu situaţia şcolară acolo unde este cazul şi o adeverinţă din care să rezulte veniturile familiei. Candidaţii interesaţi pentru admiterea în acest program trebuie să transmită dosarul completând formularul care poate fi găsit pe site-ul rotaryiasicurteadomneasca.ro. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL nu poate guverna fără PSD

Cosmin PAȘCA

PNL nu poate guverna fără PSD

Nu este exclus ca, pe fondul unui dezinteres masiv la urne, PSD să obţină un număr de mandate sensibil mai mare decât cel estimat pe baza voturilor de la locale. Şi atunci nici „mama” alianţei cu USR PLUS, PMP şi UDMR nu va oferi PNL liniştea necesară să guverneze.

Filmuletul zilei

opinii

Transformare

Codrin Liviu CUȚITARU

Transformare

„Laa instaanţăă meelg cuu aaltceevaa. Suusţiin căă m-aauu deesnaaţiioonaaliizaat ceeii dee laa LLS, puunâânduu-măă săă fuumeez... Aam şii dooveezii. Mii-aauu daat naarghiileeaa, aauu făăcuut aapooii seelfiiuulii şii auu puus poozeelee pee Facebook cuu coomeentaaliiuul - S-aa tuulciit chiineezooiiuul! M-aauu moodiifiicaat deecii. M-aauu deesnaaţiioonaaliizaat. Veezii tuu, Coodliinee, îînvăăţâând eeuu loomâânaa, aam deescoopeeriit şii cuum săă fiiuu hooţ, ceeaa cee ee biinee.” N-am mai ştiut ce să adaug. Am rămas plost.

Din corola de minuni a creierului - Memoria

Bogdan ILIESCU

Din corola de minuni a creierului - Memoria

„Without memory, there is no culture. Without memory, there would be no civilization, no society, no future.” Elie Wiesel

Centenar diplomatic (II)

Florin CÎNTIC

Centenar diplomatic (II)

1920 a însemnat recunoaşterea internaţională a României complete, în adevăratele sale fruntarii. Trianonul şi apoi, în octombrie, Parisul, sunt cele două repere de neuitat pentru că ele au adus consfinţirea unirii cu Transilvania şi Basarabia.

pulspulspuls

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Pe la sfârşitul anilor 90, Mircea Dinescu a făcut valuri printr-o afirmaţie la adresa şefului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, un profesor universitar care frecventa asiduu diverse conferinţe internaţionale, în pofida faptului că nu prea stăpânea limbile străine. 

Caricatura zilei

Chef

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.