anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 26.06.2022

Cluj: CJ este singurul din ţară care emite certificate de urbanism digitale

GALERIE
alin-tise
 • alin-tise
- +

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a lansat, marţi, o platformă web dedicată emiterii, în format digital, a certificatelor de urbanism, devenind, astfel, primul for din ţară care emite astfel de documente în format digital.

"Digitalizarea în administraţia publică din România porneşte de la Cluj. CJ Cluj, singurul din ţară care emite Certificate de Urbanism digitale, valide juridic, nu doar de informare. Preşedintele Consiliul Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe, a lansat marţi, 17 mai 2022, platforma web: https://public.cluj.archi, dedicată emiterii, în format digital, a certificatelor de urbanism (CU)", se arată într-un comunicat trimis, marţi, de CJ Cluj.

Potrivit sursei citate, implementarea, în premieră naţională, a acestei soluţii digitale "Gişeu unic", parte a proiectului european "Smart Territory" derulat de Consiliul Judeţean, a fost posibilă ca urmare a încheierii unui protocol de cooperare cu Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI).

"Astfel, printr-un simplu click, aplicaţia informatică va interoga, în timp real, baza de date a ANCPI, fără a fi nevoie de alte documente, emailuri sau deplasări fizice la sediul instituţiei. În ceea ce priveşte termenul de emitere, Consiliul Judeţean îşi propune ca acesta să nu depăşească 10 zile lucrătoare, faţă de cele 15 zile prevăzute acum de lege", se mai arată în comunicat.

De asemenea, un aspect important pe care l-a rezolvat această platformă e acela că, "spre deosebire de alte instituţii care emit CU în format digital, prin metoda extragerii brute a datelor existente în PUG", CJ Cluj va emite un document valid din punct de vedere juridic, nu doar unul de informare.

"Este un proiect pilot, primul şi unicul de acest fel la nivel naţional, prin care digitalizăm un domeniu extrem de important din administraţia publică: urbanismul. Într-o primă etapă, prin interoperabilitatea bazelor de date ale A.NCPI, cetăţenii pot aplica online pentru obţinerea unui CU digital, cu valabilitate juridică. În cea de-a doua etapă, proiectul va fi extins şi pentru autorizaţiile de construire, astfel încât solicitantul să obţină întreaga documentaţie în cel mult 30 de zile şi nu în trei luni cât e în acest moment. Ne dorim să revoluţionăm interacţiunea administraţie publică-cetăţean iar clujenii să ştie că pot să-şi rezolve problema într-un singur loc, cu maximă rapiditate şi eficienţă", a declarat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, citat în comunicatul menţionat. AGERPRES

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.