Cod galben de caniculă şi disconfort termic anunțat de meteorologi. Iași este ”verde„

luni, 17 iunie 2024, 11:57
1 MIN
 Cod galben de caniculă şi disconfort termic anunțat de meteorologi. Iași este ”verde„

Un nou val de caniculă va afecta România. Meteorologii au emis o avertizare Cod galben de caniculă şi disconfort termic pentru mai multe judeţe ale ţării, care va fi în vigoare până miercuri dimineață.

”Pe parcursul zilei de luni, în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei şi local în Dobrogea continentală, se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, iar maximele se vor situa în general între 33 şi 35 de grade”, a transmis, luni, ANM.

Local vor fi caniculă şi disconfort termic ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unităţi. În cursul zilei de marţi, codul galben se va extinde. ”În Oltenia, Banat, sud-vestul Transilvaniei şi în cea mai mare parte a Munteniei se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, maximele se vor situa în general între 32 şi 35 de grade şi local va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) atingând şi depăşind uşor pragul critic de 80 de unităţi”, a mai transmis ANM.

Local, noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade. Meteorologii anunţă că în zilele viitoare vremea va continua să se încălzească, iar disconfortul termic va fi tot mai accentuat, astfel că România se va afla sub influenţa unui nou val de căldură intens şi de lungă durată.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii