Cod Galben de vreme severă în jumătate de țară. Iași rămâne pe ”verde” cu temperaturi de peste 28 de grade Celsius

miercuri, 22 mai 2024, 08:58
2 MIN
 Cod Galben de vreme severă în jumătate de țară. Iași rămâne pe ”verde” cu temperaturi de peste 28 de grade Celsius

Miercuri, începând cu ora 10.00 intră în vigoare un cod galben de ploi torențiale, vijelii şi grindină în regiuni din Banat, Oltenia, Maramureș, vestul Transilvaniei și al Munteniei, precum și din zona Carpaților Occidentali. Sunt vizate 20 de județe, total sau parțial.

Începând de miercuri ora 10.00 până joi la ora 10.00, în Banat, Oltenia, Maramureș, vestul Transilvaniei și al Munteniei, precum și în zona Carpaților Occidentali, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp, potrivit ANM.

Manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii restrânse.

Pe arterele rutiere din jumătatea sud-vestică a ţării, se circulă pe un carosabil umed, în condiţii de ploaie, pe alocuri torenţială. Totodată, pe anumite şosele din judeţele Constanţa, Galaţi şi Tulcea, traficul se desfăşoară în condiţii de ceaţă, cu vizibilitate sub 200 de metri.

Cerul va avea înnorãri temporar accentuate şi se vor semnala averse însoţite de descãrcãri electrice în vestul, sudul, centrul ţãrii şi pe arii restrânse în rest. Aversele vor avea şi caracter torenţial, în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantitãţi de apã însemnate (25…30 l/mp şi izolat de peste 40 l/mp) şi pe suprafeţe mici va fi posibil sã cadã grindinã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri ziua în Moldova, dar pe alocuri şi în restul teritoriului, în special asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 16 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţã. Presiunea atmosferică va fi usor variabilã.

Potrivit accuweather, la Iași se vor înregistra 28 de grade Celsius.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii