Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

COINCIDENȚĂ MACABRĂ: Ucisă în accident când venea de la mormântul mamei

GALERIE
Accident groaznic, foto Andrei Disca (8)Accident groaznic, foto Andrei Disca (5)
  • Accident groaznic, foto Andrei Disca (8)
  • Accident groaznic, foto Andrei Disca (5)
- +

Accidentul de ieri-dimineaţă de pe Calea Chişinăului este pe cât de cumplit, pe atât de straniu. Din relatările rudelor, care au vorbit cu şoferul şi cu fata care a scăpat, tânăra de 26 de ani decedată le-a cerut prietenilor ei în toiul nopţii, la ora 2, să o ducă de la clubul Sky din Copou până la Chicerea, la mormântul mamei ei decedate acum două luni. Drumul de întoarcere de la cimitir avea să-i pecetluiască în mod cumplit şi bizar destinul: a murit după intrarea în Iaşi, în zona Vel Pitar, lovită direct în cap de bara unui camion apărut în plină noapte, la ora 4, în faţa maşinii. Șoferul a virat în ultimul moment, dar partea din dreapta a maşinii, acolo unde se afla victima, a fost lovită violent de colţul barei din spate a TIR-ului. Ceilalţi doi ocupanţi ai maşinii, şoferul de 23 de ani şi o tânără de 22 de ani, au scăpat ca prin minune.

Uluitor: tânăra care a murit ieri cu capul zdrobit după ce maşina în care se afla s-a izbit violent de un TIR parcat pe Calea Chi­şinăului se întorcea chiar de la mormântul mamei sale, care murise de cancer în urmă cu două luni. Tânăra decedată se numeşte Alexandra B., avea 26 de ani, şi a vrut, la ora 2 noaptea, să meargă la mor­mântul mamei ei, drum pe care avea să-şi găsească şi ea sfârşitul. Ea se afla pe scaunul din dreapta al unui Tico, condus de un prieten, Adrian C., în vârstă de 23 de ani. Şoferul a fost rănit şi el la cap, după ce a fost aruncat prin parbriz. A treia victimă, rănită, aflată pe bancheta din spate, se numeşte Andreea T., în vârstă de 22 de ani.

Accidentul a avut loc în jurul orei 4 dimineaţa, când cei trei se îndreptau dinspre Tomeşti către Baza 3. În dreptul Vel Pitar, şoferul s-a izbit violent de colţul unui TIR parcat pe dreapta, pe prima bandă, pe care în ultimul moment se pare că a încercat să-l evite. După ce s-a izbit de camion, Tico a fost aruncat în bordura care delimitează strada de liniile de tramvai, apoi încă o dată de bordura din dreapta, moment în care conducătorul auto a fost aruncat prin parbriz. Acesta a fost găsit de pompierii de la descarcerare lângă bordură, inconştient. Poliţiştii au precizat că în acest caz a fost vorba de viteză excesivă.

„Adrian C., de 23 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe şoseaua Calea Chişinăului, pe fondul vitezei excesive, a intrat în coliziune cu un ansamblu de vehicule format din semiremorcă şi cap tractor care se afla oprit pe banda unu de circulaţie. În urma impactului a rezultat decesul unei tinere de 26 de ani, din mu­nicipiul Iaşi, pasager pe locul din dreapta faţă, şi rănirea şoferului Adrian C. şi a unei tinere în vârstă de 22 de ani, pasager pe bancheta din spate. Cei doi au fost transportaţi la spital pentru a primi îngrijiri medicale. Autoturismul implicat în accident a fost avariat în proporţie de 80%“, a precizat Mădălin Ţăranu, comisar şef în cadrul Poliţiei.

Filmul tragediei

Alexandra, care se afla în dreapta şofe­rului, a fost astfel lovită direct de colţul barei din spate a camionului, aceasta strivindu-i pur şi simplu capul. Rămăşiţe din corpul fetei au fost găsite pe asfalt de anchetatori. De asemenea, tânărul care se afla la volan, şi care a fost proiectat prin parbriz, a fost găsit inconştient, plin de sânge, lângă bordură. După ce au sosit pompierii, acesta şi-a revenit, dar se pare că delira: în ambulanţă, tânărul ar fi spus me­dicilor că vrea să doarmă acasă.

„Am auzit bubuitura şi am ieşit, să văd ce s-a în­tâmplat. Am văzut tânărul întins lângă bor­dură, care s-a ridicat în picioare. Şi-a revenit. A început să ţipe, cerând ajutor. Striga pe cineva şi îi cerea ajutor, să nu îl lase să moară. M-am uitat în maşină şi am văzut o fată, sub bordul maşinii. Avea ca­pul spart. Mi-a venit rău... Apoi am văzut că şi tânăra din spate şi-a revenit şi şoptea ceva celor de la ambulanţă“, a spus un paznic al unui depozit aflat în apropiere.

În urma reconstituirii făcute de poliţişti sunt mai multe ipoteze aflate în lucru, mai ales că anchetatorii au simţit că tânărul mirosea a alcool. Acestuia i-au fost prelevate probe de sânge, care se vor şti în următoarele zile. Anchetatorii au găsit pe şosea urme de frânare de aproximativ zece metri, pe banda de lângă bordură. Frânele arătau de parcă şoferul ar fi trecut de pe banda a doua, de lângă linia de tramvai, pe prima, apoi ar fi observat camionul parcat şi pe ultimii metri ar fi încercat să redreseze maşina. Însă manevra nu a reuşit întru totul, lovind colţul barei din spate al camionului cu partea din dreapta şoferului, loc în care se afla tânăra acum decedată.

Rudele şoferului le-ar fi spus poliţiştilor că fata decedată ar fi tras de volan, lucru neconfirmat deocamdată de anchetatori. În schimb, tânăra de 22 de ani, Andreea T., se afla pe bancheta din spate şi dormea, în poziţia culcat.

La club, apoi la mormânt

Tânăra decedată, Alexandra B., provenea dintr-o familie modestă material şi locuia în Tătăraşi, ca şi celelalte victime. Tragedia tinerei este cu atât mai dureroasă deoarece în urmă cu numai două luni şi-a îngropat mama, după o lungă su­ferinţă pricinuită de cancer. Aceasta este înmormântată în cimitirul din Chicerea. Rudele victimelor au povestit că fetele şi băiatul veneau de la Chicerea, unde au fost la mormântul mamei tinerei decedate, la dorinţa acesteia.

„Au mers de la ora 24 până la ora 2 în clubul Sky (în Copou, n.r.), apoi de la ora 2 şi până la vreo 3 jumătate la cimitirul din Chicerea, unde este înmormântată mama ei. De acolo ve­neau ei. De asemenea, fata rănită a spus că nu l-a văzut pe Adrian consumând al­cool“, a spus una dintre rude.

Cele două victime erau ieri stabile. „Ce­le două victime care au ajuns în UPU a Spitalul «Sf. Spiridon» erau policontu­zionate, prezentau contuzii toracice, traumatisme cranio-cerabrale. Şoferul a fost internat în stare gravă, a fost intubat şi ventilat mecanic, iar cealaltă pacientă era stabilă, conştientă. După o serie de investigaţii a fost îndrumată către Spitalul de Neurochirurgie“, ne-a declarat ieri profesorul Diana Cimpoeşu, medic şef UPU-SMURD.

Andrei DÎSCĂ, Iulia CIUHU

VEDEȚI ȘI:

EXCLUSIV (IMAGINI ȘOC): ACCIDENT GROAZNIC! Tânără moartă pe loc

Un accident groaznic a avut loc vineri dimineaţă, în jurul orei 4:00, pe Calea Chișinăului din Iași. O fată a murit, iar altă tânără și șoferul au fost duși în stare gravă la spital.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri