Colăcel şi lumânare pentru un jalnic dipotat ieşean. Iaca ce-a fost şi ce-a ajuns!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Colăcel şi lumânare pentru un jalnic dipotat ieşean. Iaca ce-a fost şi ce-a ajuns!

GALERIE
puls
 • puls
- +

Băbăeţ şi bă fetiţe, ia’n mai lăsaţi-vă de fiţe, ca să vă spunem una cu chichiţe: cică jalnică creatură politică a mai ajuns fostul dipotat deştept Grămadă, stimaţi telespectatori! 

Cum vedem deja, au început să-i cadă toţi pionii unul câte unul, după ce nu a mai prins loc în parlament şi va trebui să treacă cât de curând la crescut copchilaşii ăia nerecunoscuţi la vremea lor. Iar ultimul pe lista asta de personagii ce se dau jos din funcţii ca să se întoarcă în berourile prăfuite şi strâmte pe care le-au părăsit acuma mulţi ani este nimeni altul decât derectorul Matusalem Îmbârliga, de la spitalul “Sf. Piramidon”.

Dar nu despre asta voiam noi să vorbim aicea, ci despre altceva: cică de vreo câteva zile-încoace dipotatul cioflingar umblă din poartă-n poartă cu mijloaga, ca să se roage de unul sau de altul să-şi îndemne oamenii din conţilul local să-l susţină pe tiripliciul din premărie, ales conţilier, al buhaiului şantajist Ghihocel cel Osânzos.

Spuneţi şi voi acuma dacă, în noul context social, mai merită pomenit personagiul ăsta jalnic ca iniţiator al vreunei legi, fie ea bună sau rea? Noi am zic să, de-acuma, nu-l mai pomenim decât la Ovidenii, lângă colac şi lumânare, şi la Moşii de vară şi de toamnă, lângă colivă şi ştergar.

Oare cât va costa deputatul de Iaşi, la legătură? Se va plăti în bani, în natură sau în posturi?

Să vorbim olecuţă şi despre banii învârtiţi în context politic post-electoral, dacă tot veni vorba de interese. De-un par egzamplu, auzim că prin anumite medii de pe lângă cercurile noii puteri liberale se vorbeşte ca majoritatea fragilă ce va rezulta după votarea viitorului guvern să fie lărgită ulterior prin cumpărarea de parlamentari la legătură sau la bucată. Ţinta principală fiind, pe lângă partidoi, noul partid AUR.

Boon, haideţi să vedem cam cum stăm la Iaşi în privinţa acestei oferte de sezon! Hai că advocata bălţată de la Bucale, senatoare de Iaşi, o fi mai scumpă, căci am văzut că bagă în poşetă lunar pe la 25.000 de lei, asta e clar.

Dar oare cât vor valora profesorii navetişti de la Iaşi ajunşi dipotaţi, care am văzut că aveau pe la 3.000 de lei pe lună? La ce interese vor fi cât de curând, dacă vor vrea să negocieze nici nu le va mai trebui vreun alt mandat pe viitor. Dar, cine ştie, poate oamenii nu vor ceda şi ne vor face o impresie total opusă, la locul ei. Om vedea...

Marea problemă la cumpărat aleşi de la AUR ne pare însă a fi alta, dragi cumpărători. Tura asta nu mai e ca pe vremea PPDD-ului lui Dan Diaconescu, care a avut aleşi ce la rândul lor au cumpărat locul, deci le-a fost foarte uşor să ia banul ca să amortizeze investiţia. Acuma, alte convingeri politice se macină la moară...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Avem selecţioner!

Nicolae GRECU

Avem selecţioner!

Dinspre conclavul de la „Casa Fotbalului” se iţesc dâre de fum alb, numai că cine e alesul rămâne un mister.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Autorul prezintă în continuare procesul rapid de dispariţie a ţărănimii prin colectivizarea comunistă a agriculturii, aşa cum l‑a perceput în propria copilărie.

Din bucătăria rugăciunii

pr. Constantin STURZU

Din bucătăria rugăciunii

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a consacrat 2022 ca fiind "Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului” şi "Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama şi Paisie de la Neamţ”. De fapt, şi când vorbim despre sfinţii isihaşti, tot despre rugăciune vorbim. Adică despre ceea ce ne orientează spre Dumnezeu.

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

„Când teoria matematică este arbitrul suprem al adevărului, devine dificil să vedem diferenţa dintre ştiinţă şi pseudoştiinţă. Rezultatul sunt oameni precum judecătorul din procesul lui Evangeline Adams sau Fiul Raiului din China antică, care au încredere în exactitatea matematică a teoriilor fără a lua în considerare performanţele lor - care confundă matematica cu ştiinţa, raţionalitatea cu realitatea.” (Levinovitz, 2016)

pulspulspuls

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Veşti noi pe astăzi, stimaţi telespectatori, multe “bombă”, despre noua împărţeală de posturi de şefi regionali din Moldova, la instituţiunile ce au sediul, multe din ele, taman la Iaşi. 

Caricatura zilei

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X