Colectarea deşeurilor de sticlă în Iaşi ar fi crescut cu 30 la sută într-o lună
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Colectarea deşeurilor de sticlă în Iaşi ar fi crescut cu 30 la sută într-o lună

GALERIE
deseuri sticla
 • deseuri sticla
- +

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, susţine că rata de colectare a deşeurilor de sticlă în judeţul Iaşi a crescut cu peste 30 la sută, după ce a fost demarat un proiect de colectare direct de la domiciliu în comunele din zona metropolitană.

Costel Alexe a scris, luni, pe Facebook, că începând cu luna noiembrie, Consiliul Judeţean a demarat prin intermediul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate Iaşi, un program pilot de colectare a deşeurilor de sticlă, din poartă în poartă.

Proiectul se desfăşoară în nouă comune din zona metropolitană, iar potrivit lui Alexe acţiunea a dus la o creştere cu 30 la sută a cantităţii de sticlă colectată, faţă de luna precedentă.

Astfel, dacă în luna octombrie au fost colectate 77 de tone de sticlă, în luna noiembrie cantitatea a crescut la 100,86 de tone, dintre care 54,68 de tone au fost colectate doar prin programul de ridicare direct de la domiciliu, din cele nouă comune din zona metropolitană, respectiv Aroneanu, Bârnova, Ciurea, Holboca, Miroslava, Popricani, Rediu, Tomeşti, Valea Lupului.

“Iată că, venind cu soluţii concrete, ieşenii au răspuns pozitiv apelului nostru de a colecta selectiv sticla, singurul deşeu 100 la sută reciclabil, care poate fi reciclat de mai multe ori fără să-şi piardă din calităţi şi poate deveni un produs nou în 30 de zile. Este datoria noastră, a autorităţilor, ca în continuare să găsim metode prin care să stimulăm colectarea selectivă şi să impulsionăm ieşenii să fie mai atenţi în gestionarea deşeurilor, nu doar în municipii şi oraşe, nu doar în zona metropolitană, ci în întreg judeţul, astfel încât să facem prin acţiunile noastre un Iaşi mai verde”, afirmă şeful CJ Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dicţionar politic 2021 (II)

Cătălin ONOFREI

Dicţionar politic 2021 (II)

Cuvântul specific anului 2021 este „trădare”. Dacă ar fi să-l personalizez, mi-aş imagina un păpuşoi uriaş, blond, cam stricat, ce repetă sacadat, ori de câte ori îl scapi cu fundul în sus, pe-se-de, pe-se-de, pe-se-de…

Filmuletul zilei

opinii

Paradoxul australian

Briscan ZARA

Paradoxul australian

Nu zic să accepţi pe oricine îţi bate în poartă, mai ales acum că stai într-un cartier select, curat, pretenţios, ai iarba tunsă la milimetru, în casă miroase a levănţică şi nu găseşti fir de praf nicăieri, dar trebuie totuşi trasată o linie între democraţie reală şi abuz democratic, cu damf de tiranie.

Echilibristică pe grămăjoara de monede

Cristina DANILOV

Echilibristică pe grămăjoara de monede

Banii - investiţii şi decizii de afaceri - sunt de obicei legaţi de domeniul matematicii, finanţelor şi statisticii, datele indică de fiecare dată când guvernele lumii se apleacă asupra lor unde ar trebui să dirijeze resursele financiare pentru ca întreaga societate să atingă un anumit nivel de prosperitate. Dar, în familie, lucrurile stau puţin altfel, oamenii nu iau decizii financiare doar pe foaie de calcul. Le iau după cină, uneori la un pahar de vin sau după ce au terminat treburile casnice, ţinând cont de priorităţi, intenţii, dorinţe, de istoria personală, de propria lor viziune asupra viitorului, de egoul lor, în fine, de marketingul, de promoţiile şi stimulentele salariale.

Mic tratat despre proasta guvernare (I)

Mihai DORIN

Mic tratat despre proasta guvernare (I)

La doi ani de la debutul pandemiei, în România putem face un succint bilanţ. Aceasta a prilejuit developarea realităţilor social-politice, instituţionale şi a mentalităţilor specifice unei societăţi întârziate. Metoda comparativă înlesneşte clarificarea diferenţelor de abordare a crizelor între societăţile incluzive şi cele extractive. Fără a intra în detalii, precizăm că societăţile incluzive sunt cele care edifică instituţii creative, dinamice, democratice şi predictibile, iar cele extractive sunt rezultatul selecţiei nedemocratice, prin intermediul unor soluţii opace, din interiorul cercurilor vicioase ale puterii.

pulspulspuls

Cine este ieşeanca ce va lua locul ocupat cândva de madam Beatrix? E de bine!

Cine este ieşeanca ce va lua locul ocupat cândva de madam Beatrix? E de bine!

Pentru că auzim că multă şi zbuciumată curiozitate a mai trezit zilele trecute pontul nostru legat de faptul că viitoarea şefă a Operei ieşene, în locul amicului lui Chirică, ar urma să fie o madamă de bine din târg apropiată de partidoi, iacătă că pe azi avem ceva date mai concrete, în afară de genul viitoarei şefe, adicătelea cel femeiesc, despre care vedem că a creat atâta vâlvă. 

Caricatura zilei

Ca între prieteni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X