anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Colecţionarii de medalii

GALERIE
dressel-calaeb
 • dressel-calaeb
- +

 

Americanul Caleb Dressel a cules cele mai multe distincţii la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În mod firesc, topul este dominat de înotători

Americanul Caeleb Dressel şi australianca Emma McKeon, ambii participanţi la întrecerile de înot, sunt sportivii care au cucerit cele mai multe titluri şi medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo.  Dressel a cucerit în total cinci medalii de aur la JO 2020, în timp ce Emma McKeon se întoarce acasă cu şapte medalii, patru dintre ele de aur şi trei de bronz. Dintre primii nouă sportivi, în acest clasament, şase sunt înotători ceea ce firesc în condiţiile acestui sport în care performerii pot participa la foarte multe probe. Iată cum arată acest clasament:

1. Caeleb Dressel (SUA) – înot; 5-0-0 (aur la 50 m liber, 100 m liber, 200 m liber, 4x100 m liber, 4x100 m mixt)

2. Emma McKeon (Australia) – înot. 4-0-3 (aur la 50 m liber, 100 m liber, 4x100 m liber, 4x100 m mixt; bronz la 100 m fluture, 4x200 m, 4x100 m mixt combinat)

3. Kaylee McKeown (Australia) – înot. 3-0-1 aur (100 m spate, 200 m spate, 4x100 m mixt; bronz la 4x100 m mixt combinat)

4-6. An San (Coreea de Sud) – tir cu arcul.3-0-0 (individual, echipe feminin, echipe mixte)

4-6. Lisa Carrington (Noua Zeelandă) – kaiac.3-0-0 (simplu 200, simplu 500, dublu 500).

4-6. Elaine Thompson-Herah (Jamaica) – atletism. 3-0-0 (aur la 100 m, 200 m şi 4x100).

7-8.Katie Ledecky (SUA) – înot. 2-2-0 (aur la 800 şi 1500 m liber, argint la 400 m liber şi 4X200 m liber).

7-8. Zhang Yufei (China) – înot. 2-2-0 (aur la 200 m fluture şi 4X200 m liber, argint la 100 m fluture şi 4x100 m mixt combinat).

9. Ariarne Titmus (Australia) –înot 2-1-1 (aur la 200 şi 400 m liber, argint la 800 m liber şi bronz la 4x200 m liber).

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.