anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 03.07.2022

Advertorial

Colegiul „Costache Negruzzi" Iași organizează în perioada 7 - 11 mai 2013, a VI-a ediție a Proiectului Educațional „Science Week"

GALERIE
sigla negruzzisigla sw
 • sigla negruzzi
 • sigla sw
- +

 Colegiul „Costache Negruzzi" Iași  organizează în perioada 7 - 11 mai 2013, a VI-a ediție a Proiectului Educațional „Science Week", eveniment științific de anvergură prin calitatea, diversitatea și originalitatea activităților, prin  implicarea elevilor, deschiderea științifică și educativă, asigurate și de seriozitatea și prestigiul partenerilor.

 

Proiectul se adresează în primul rând elevilor, fiind o activitate coordonată chiar de elevii Colegiului, sub discreta și competenta îndrumare a profesorilor din această instituție cu tradiție în spațiul cultural ieșean.

 

Filosofia proiectului de față vizează participarea tinerilor din numeroase licee teoretice din județul Iași în cadrul unor activități, ateliere, dezbateri, conferințe, dincolo de spațiul rigid al clasei, într-o tentativă de a descoperi farmecul științelor, latura lor experimentală, lucrul în echipă, creativitatea și provocările explorării științifice.

Noutățile ediției:

- Conferința „Matematica și miturile științelor exacte", susținută de dl. academician, prof. univ. dr. Viorel Barbu, Universitatea „Al. I. Cuza” Iaşi;

- Workshop „Dezvoltarea în vitro a ţesuturilor şi aplicaţiile lor în medicină", susținut de  d-na lector dr. Maria Butnaru, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași;

- Workshop ”Criptografie”, susținut de dl. prof. univ. dr. Laurențiu Țiplea, Universitatea ”Al. I. Cuza” Iași;

- Conferința „Călătorii extraordinare: Raliul umanitar Budapesta - Bamako”, invitați Vlad Pieptu, Bogdan Baian, Cristian Andrei;

- Workshop „Incursiune în geometria de cauciuc”, susținut de dl. prof. univ. dr. Marcel Roman, Universitatea Tehnică ”Gh. Asachi” Iași;

- Conferința ”Repere știinifice pentru o călătorie în universul fantastic al biofizicii moleculare”, invitat, dl. prof. univ. dr. Tudor Luchian, Universitatea ”Al. I. Cuza” Iași;

- Concursul de matematică ”Nicolae Hartan”;

- Expoziție de machete științifice.

           Coordonatorul  acestei ediții: Mihaela Țura, profesor de fizică.

           Profesori implicați: Adina Imbria, Marietta Lesovici, Maria Gânju, Daniela Iftode, Silviana Ionesei, Sorin Galer, Simona Iancu, Florin Iancu, Lucia Miron, Stelian Hadâmbu, Lucian Neagu.

            Elevii coordonatori ai acestei ediții: Diana David, Robert Pavăl.

            Detalii suplimentare veți găsi pe site-ul Colegiului -http://colegiulnegruzzi.ro/  

 Director,

Prof. dr. Elvira Rotundu

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.