anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Colegiul „Racoviţă“ îşi deschide porţile pentru vizitatori

GALERIE
Colegiul „Emil Racoviţă“
 • Colegiul „Emil Racoviţă“
- +

Colegiul „Emil Racoviţă“ se deschide în faţa vizitatorilor, organizând „Ziua Porţilor Deschise“ în două zile din această săptămână - miercuri, de la 16.30 la 19.30, şi duminică, de la 10.00 la 13.00. 

„Fără a renunţa la valorile care au contribuit la imaginea sa de astăzi, Colegiul «Emil Racoviţă» din Iaşi urmăreşte să se adapteze permanent la cerinţele timpului pe care îl trăiesc elevii săi. Organizate în parteneriat cu Fundaţia «Leris», Ziua Porţilor Deschise exprimă în mod simbolic intenţia şcolii de a se deschide către comunitate, oferind prilejul unei comunicări directe între elevii şi profesorii şcolii, pe de o parte, şi elevii claselor a IV-a şi părinţii acestora, pe de altă parte“, a transmis Paula Gavrilescu, director al unităţii şcolare.

Astfel, cei care se vor arăta interesaţi de cadrul, de resursele şi de atmosfera în care se realizează actul educaţional vor putea să afle informaţii despre cum se desfăşoară orice fel de activitate în instituţie, dar şi proiectele desfăşurate de către aceasta.

Mai mult, evenimentul cuprinde şi un moment în care elevii de clasa a IV-a vor purta un dialog cu profesorii de limba română şi de matematică ai colegiului despre subiecte-model pentru concursul Leris. „Gândit ca un mijloc de a încuraja spiritul competitiv şi dorinţa de performanţă, Concursul Leris, aflat anul acesta la a XII-a ediţie, se va desfăşura în zilele de 19 martie la limba şi literatura română şi 20 martie la matematică“, a adăugat directorul.

Elevii se pot înscrie la ambele probe dacă doresc, iar cei care obţin premii şi menţiuni se vor putea înscrie la Colegiul „Emil Racoviţă“ din clasa a V-a fără a mai susţine o nouă examinare, în limita a 60% din totalul locurilor disponibile pentru anul şcolar 2016-2017. Înscrierile pentru participarea la acest concurs se pot face între 10 şi 17 martie la secretariat. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alexandru LĂZESCU

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alegerile din Italia accentuează tendința de a aduce valorile culturale și raporturile dintre Comisia Europeană și statele membre în centrul disputelor electorale viitoare din UE.

opinii

Dreptate en detail

Briscan ZARA

Dreptate en detail

Ceea ce este şi mai interesant e că fiind alese arbitrar, legile care garantează menţinerea dreptăţii pot fi la fel de uşor schimbate precum pelincile unui bebeluş. Sunt atâtea dreptăţi pe lume că ai de unde alege. Ceea ce ieri era ilegal, azi e chiar obligatoriu, ceea ce e azi împotriva legii, mâine poate fi permis sau chiar încurajat.

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Cristina DANILOV

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Mulţi adulţi tratează fricile copiilor în mod condescendent. Ce dacă se teme, e normal, spunem, copilul va creşte şi totul va trece; sau - toţi ne-am temut cândva de ceva şi iată, am crescut şi nu ne-a mai mâncat lupul. Dar, în acelaşi timp, adulţii tac mâlc despre cât de multe necazuri le-a cauzat frica în copilărie, şi poate că şi acum, doar că ei au învăţat să le ascundă bine. 

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Mihai DORIN

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Indiferent de finalul războiului din Ucraina, abţinerea noastră de la acte revărsânde şi iresponsabile, chiar şi atunci când ştim că teritoriile răpite României rămân o rană deschisă, o ţară ca a noastră, dacă e ţară demnă şi nu accident al istoriei, nu poate abdica de la onoare şi solidaritate cu valorile lumii libere. Întrucât din credinţă şi asumarea acestor valori ne-am născut şi noi, ca naţiune şi stat. Nu Rusia ne-a fost naş, ci ideile şi valorile lumii libere.

pulspulspuls

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment deosebit se pune la cale în filiala liberalilor ieşeni, o procedură extraordinară de măsurare a potenţialului politic al unor candidaţi. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.