anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

vineri, 31.03.2023

Colegiul „Sadoveanu“ din Paşcani intră în scenariul roşu. Trei profesori bolnavi

GALERIE
colegiul sadoveanu
 • colegiul sadoveanu
- +

Trei cadre didactice şi un elev au fost depistaţi ca având noul coronavirus.

Numărul de cazuri de bolnavi cu Covid-19 a crescut în şcolile din judeţ, o nouă şcoală urmând să treacă în scenariul roşu din cauza numărului de îmbolnăviri. Astfel, Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu“ din Paşcani a solicitat în cursul zilei de ieri trecerea în scenariul roşu, trei cadre didactice şi un elev fiind diagnosticaţi cu noul virus. Surse ale „Ziarului de Iaşi“ precizează că printre cadrele didactice de la Colegiul „Sadoveanu“ confirmate cu Covid-19 se numără şi directorul unităţii. Contactat telefonic, cadrul didactic nu a fost însă de găsit.

Pe lângă colegiul păşcănean, alte patru unităţi şcolare din judeţ vor avea câte o clasă care va învăţa în scenariul roşu, fiind descoperite câte un caz de îmbolnăvire la aceste unităţi. Astfel, clasa I de la Şcoala Gimnazială din Grajduri, structura Şcoala Primară Valea Satului, va învăţa de acasă timp de 14 zile, fiind diagnosticat pozitiv învăţătorul acestei clase. Un alt cadru didactic a fost diagnosticat pozitiv la Colegiul Tehnic „Ioan C. Ştefănescu“, fiind întrerupte cursurile faţă în faţă la clasa a XII-a E. Totodată, la Şcoala Gimnazială „George Călinescu“ din Iaşi elevii clasei a V-a C vor învăţa pentru exclusiv online pentru 14 zile, fiind diagnosticat pozitiv un elev al acestei clase care a intrat în contact cu colegii săi. Un elev a fost diagnosticat pozitiv şi la Şcoala Gimnazială „Seven Hills International School“ Iaşi, fiind întrerupte cursurile faţă în faţă pentru „Stage 6“.

În ceea ce priveşte măsurile luate în aceste unităţi şcolare, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a dispus izolarea cazurilor confirmate, igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor unităţilor şcolare, atât clasele, dar şi holurile şi toaletele, şi reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul măştii de protecţie.

La nivel naţional, conform informaţiilor oferite de către Ministerul Educaţiei, în cursul zilei de ieri erau raportate 303 unităţi de învăţământ în scenariul roşu, adică toţi elevii acestor şcoli învaţă exclusiv în mediul online. În scenariul mixt se află 4.408 unităţi şcolare, iar 12.945 de unităţi desfăşoară cursurile normal, respectând normele de igienă şi dinstanţare fizică.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ne aşteaptă vremuri urâte

Pavel LUCESCU

Ne aşteaptă vremuri urâte

Trei din patru români cred că în România lucrurile merg într-o direcţie greşită. E un procent imens care apare în sondaje la un nivel similar doar în perioadele de criză extremă. Pare totuşi vag, ce înseamnă de fapt „direcţie greşită”.  

opinii

Greve şi mişcări sociale

Alexandru CĂLINESCU

Greve şi mişcări sociale

Un mare savant german, eminent filolog şi critic literar, Ernst-Robert Curtius (1886-1956), a publicat în 1930 o carte admirabilă intitulată Eseu despre Franţa, o carte în care autoul îşi exprima iubirea pentru Franţa, pentru civilizaţia, cultura şi literatura franceză. Îmi place să scot această carte din bibliotecă şi să recitesc fragmente din ea, de fiecare dată când ţara de care sunt şi eu foarte ataşat trece prin încercări dificile sau dă semne de slăbiciune ori de derută. Eseu despre Franţa este o lectură reconfortantă deoarece Curtius pune în evidenţă valorile inalterabile ale Franţei, insistând asupra ideii că în centrul conceptului francez de civilizaţie se află literatura. Pagini vibrante sunt consacrate Parisului, văzut ca un oraş compus dintr-o infinitate de aspecte diferite şi care îi conferă un farmec inconfundabil. Oarecum neaşteptată este afirmaţia că Franţa ar fi o ţară conservatoare şi unde revoluţiile izbucnesc ca reacţie, cu atât mai violentă cu cât conservatorismul este mai puternic.

Când onestitatea întâlneşte discernământul

pr. Constantin STURZU

Când onestitatea întâlneşte discernământul

Multe sunt lucrurile pe care le putem învăţa din viaţa Sfintei Maria Egipteanca (recomand spre lectură varianta extinsă, nu vreun rezumat). M-aş opri în mod special la două aspecte, ambele dătătoare de mari nădejdi.

Centrul Cultural European de la Iaşi

George PLEȘU

Centrul Cultural European de la Iaşi

Într-un cadru festiv, în prezenţa ambasadorilor Franţei şi Germaniei, a directorilor Institutului Goethe şi Institutului francez din Bucureşti, precum şi a numeroşi reprezentanţi ai unor instituţii ieşene, pe 23 martie a fost inaugurat Centrul Cultural European de la Iaşi, primul din ţară cu o astfel de titulatură. Gândit să găzduiască şi Centrul Cultural Italian, precum şi spaţii expoziţionale pentru UAP Iaşi şi Universitatea Naţională de Artă George Enescu, la Palatul Braunstein s-au mutat momentan Centrul Cultural German (etajul 3) şi Institutul Francez (etajul 1), care îşi păstrează însă şi sediul din Casa Racoviţă din Copou.

pulspulspuls

O caracatiţă pe roţi în zona jupânului Mihăiţă. Unde marcaţi bănuţul la cafeluţă

O caracatiţă pe roţi în zona jupânului Mihăiţă. Unde marcaţi bănuţul la cafeluţă

Se tot vehiculează de mai multă vreme faptul că acele cafeneluţe negre pe roţi, amplasate numai în locuri strategice şi cu mare vad, ar umple anumite buzunăraşe din zona unor şefi din subordinea lui Mihăiţă, dragi consumatori.

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.