anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Colegiul „Sadoveanu“ din Paşcani intră în scenariul roşu. Trei profesori bolnavi

GALERIE
colegiul sadoveanu
  • colegiul sadoveanu
- +

Trei cadre didactice şi un elev au fost depistaţi ca având noul coronavirus.

Numărul de cazuri de bolnavi cu Covid-19 a crescut în şcolile din judeţ, o nouă şcoală urmând să treacă în scenariul roşu din cauza numărului de îmbolnăviri. Astfel, Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu“ din Paşcani a solicitat în cursul zilei de ieri trecerea în scenariul roşu, trei cadre didactice şi un elev fiind diagnosticaţi cu noul virus. Surse ale „Ziarului de Iaşi“ precizează că printre cadrele didactice de la Colegiul „Sadoveanu“ confirmate cu Covid-19 se numără şi directorul unităţii. Contactat telefonic, cadrul didactic nu a fost însă de găsit.

Pe lângă colegiul păşcănean, alte patru unităţi şcolare din judeţ vor avea câte o clasă care va învăţa în scenariul roşu, fiind descoperite câte un caz de îmbolnăvire la aceste unităţi. Astfel, clasa I de la Şcoala Gimnazială din Grajduri, structura Şcoala Primară Valea Satului, va învăţa de acasă timp de 14 zile, fiind diagnosticat pozitiv învăţătorul acestei clase. Un alt cadru didactic a fost diagnosticat pozitiv la Colegiul Tehnic „Ioan C. Ştefănescu“, fiind întrerupte cursurile faţă în faţă la clasa a XII-a E. Totodată, la Şcoala Gimnazială „George Călinescu“ din Iaşi elevii clasei a V-a C vor învăţa pentru exclusiv online pentru 14 zile, fiind diagnosticat pozitiv un elev al acestei clase care a intrat în contact cu colegii săi. Un elev a fost diagnosticat pozitiv şi la Şcoala Gimnazială „Seven Hills International School“ Iaşi, fiind întrerupte cursurile faţă în faţă pentru „Stage 6“.

În ceea ce priveşte măsurile luate în aceste unităţi şcolare, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a dispus izolarea cazurilor confirmate, igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor unităţilor şcolare, atât clasele, dar şi holurile şi toaletele, şi reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul măştii de protecţie.

La nivel naţional, conform informaţiilor oferite de către Ministerul Educaţiei, în cursul zilei de ieri erau raportate 303 unităţi de învăţământ în scenariul roşu, adică toţi elevii acestor şcoli învaţă exclusiv în mediul online. În scenariul mixt se află 4.408 unităţi şcolare, iar 12.945 de unităţi desfăşoară cursurile normal, respectând normele de igienă şi dinstanţare fizică.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL nu poate guverna fără PSD

Cosmin PAȘCA

PNL nu poate guverna fără PSD

Nu este exclus ca, pe fondul unui dezinteres masiv la urne, PSD să obţină un număr de mandate sensibil mai mare decât cel estimat pe baza voturilor de la locale. Şi atunci nici „mama” alianţei cu USR PLUS, PMP şi UDMR nu va oferi PNL liniştea necesară să guverneze.

Filmuletul zilei

opinii

Transformare

Codrin Liviu CUȚITARU

Transformare

„Laa instaanţăă meelg cuu aaltceevaa. Suusţiin căă m-aauu deesnaaţiioonaaliizaat ceeii dee laa LLS, puunâânduu-măă săă fuumeez... Aam şii dooveezii. Mii-aauu daat naarghiileeaa, aauu făăcuut aapooii seelfiiuulii şii auu puus poozeelee pee Facebook cuu coomeentaaliiuul - S-aa tuulciit chiineezooiiuul! M-aauu moodiifiicaat deecii. M-aauu deesnaaţiioonaaliizaat. Veezii tuu, Coodliinee, îînvăăţâând eeuu loomâânaa, aam deescoopeeriit şii cuum săă fiiuu hooţ, ceeaa cee ee biinee.” N-am mai ştiut ce să adaug. Am rămas plost.

Din corola de minuni a creierului - Memoria

Bogdan ILIESCU

Din corola de minuni a creierului - Memoria

„Without memory, there is no culture. Without memory, there would be no civilization, no society, no future.” Elie Wiesel

Centenar diplomatic (II)

Florin CÎNTIC

Centenar diplomatic (II)

1920 a însemnat recunoaşterea internaţională a României complete, în adevăratele sale fruntarii. Trianonul şi apoi, în octombrie, Parisul, sunt cele două repere de neuitat pentru că ele au adus consfinţirea unirii cu Transilvania şi Basarabia.

pulspulspuls

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Pe la sfârşitul anilor 90, Mircea Dinescu a făcut valuri printr-o afirmaţie la adresa şefului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, un profesor universitar care frecventa asiduu diverse conferinţe internaţionale, în pofida faptului că nu prea stăpânea limbile străine. 

Caricatura zilei

Chef

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.