anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Colegiul „Emil Racoviţă“, premiat pentru excelenţă chiar în ziua aniversării

GALERIE
Colegiul Emil Racovita
 • Colegiul Emil Racovita
- +

Gala Aniversare, la împlinirea celor 50 de ani de la înfiinţare, a avut loc aseară, la Teatrul Naţional.

În cadrul Galei Aniversare care a avut loc aseară, la Teatrul Naţional, Colegiul „Emil Racoviţă“ a sărbă­torit de două ori. Prima dată, cei 50 de ani de la înfiinţare, iar a doua oară, performanţa. La eveniment au fost invitaţi reprezentanţi ai Inspec­toratului Şcolar, ai Primăriei, ai Ministerului Educaţiei şi ai universităţilor din Iaşi.

„În idealul edu­caţional racoviţist nu se înscrie numai performanţa, ci şi învăţă­mântul concretizat în examenele fiecărei etape şi în achiziţia necesară devenirii ulterioare. În acest sens, parteneriatul elev - părinte - profesor este o triadă a implicării şi a trasării unui contur moral al omului frumos în toate, format aici, pe aleea Nicolina nr. 4, într-o clă­dire cu brad la poartă şi o puzderie de trandafiri. Aici se învaţă, se construiesc destine într-un fel anume. Se pun în echilibru rigoarea şi deschiderea la nou, seriozitatea, temeinicia profesională şi dorinţa de performanţă“, a fost mesajul profesoarei Paula Gavrilescu, directorul Colegiului.

Atât colegiul, cât şi directorul acestuia au primit nume­roase premiii, diplome, medalii şi plachete aniversare. Prima instituţie care a oferit recunoaşterea a fost Inspectoratul Şcolar. Prin reprezentanţii săi, Colegiul a primit placheta de excelenţă în semn de preţuire şi mulţumire, Paula Gavrilescu, directorul şcolii, a primit diploma de excelenţă pentru un menagement de excepţie, iar cea de-a treia diplomă i-a revenit directorului adjunct al şcolii.

„Există şcoli predestinate spre excelenţă, pentru aspiraţii su­perioare, şcoli cu experienţă sau istorie săvârşite într-un ideal. Co­legiul Emil Racoviţă vibrează sub semnul acestor idealuri înalte pentru că s-a putut bucura în cei 50 de ani de întâlniri rare, cu valoare de miracol, între profesori cu o competenţă ştiinţifică şi pedagogică desă­vârşită, elevi pasionaţi, studioşi, animaţi prin dorinţa împlinirii prin cunoaştere“, a menţionat Camelia Gavrilă, inspector general în cadrul ISJ. Ministerul Educaţiei, prin intermediul inspectorului Rodica Cher­ciu, a oferit placheta aniversară, diploma „Dimitrie Gusti“ şi ordinul de acordare.

Mesajul Primăriei a venit din partea viceprimarului Mihai Chiri­ca: „Vă felicităm că aţi făcut din educaţie o artă. La mulţi ani!“. Şi din partea universităţilor ieşene colegiul a primit recunoaştere şi mulţumiri. „Nu este un secret că cei mai mulţi absolvenţi de la Racoviţă vin la Medicină. De fapt, medicina este o profesie umanistă. Nu întâm­plător, Racoviţă şi Grigore T. Popa s-au născut în acelaşi sat şi au de­venit repere. Absolvenţii voştri fac cinste universităţii noastre, drept dovadă că o să avem rector care a învăţat la această şcoală“, a declarat Vasile Astărăstoae, rectorul UMF. Colegiul a mai primit diplome şi de la Universitatea Tehnică, Univer­sitatea „Al.I. Cuza“ şi Universitatea Agronomică.

În sala plină a Tea­trului, cele câteva zeci de promoţii au privit cu nostalgie şi emoţie fiecare moment din program. Pentru unii a fost o minune să se vadă după ani şi ani. „Am fost promoţia 1969, am fost într-o clasă cu profil umanist. Am amintiri despre un liceu auster, până la cazon, dar cu dedicaţie din partea profesorilor. Pot spune că am avut o adevărată galerie de aur de profesori, şi ei ne-au făcut viaţa şcolară mai suportabilă. Era rigurozitate, se făcea o urmărire aproape personală a elevului ca să nu iasă din canon. Ţin minte că am terminat liceul cu media 8,56. Cu unii colegi şi profesori am ţinut legătura şi am venit astăzi cu bucurie, pentru că liceul a fost al treilea dar frumos pe care l-am primit în viaţă. Este o şcoală pentru care am un deosebit respect“, ne-a mărturisit istoricul Mihai Dorin.

Gala a fost înfru­museţată de mirosul miilor de flori care au invadat scena, dar şi de balerinii Operei Naţionale, care au prezentat patru momente artistice de excepţie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alexandru LĂZESCU

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alegerile din Italia accentuează tendința de a aduce valorile culturale și raporturile dintre Comisia Europeană și statele membre în centrul disputelor electorale viitoare din UE.

opinii

Dreptate en detail

Briscan ZARA

Dreptate en detail

Ceea ce este şi mai interesant e că fiind alese arbitrar, legile care garantează menţinerea dreptăţii pot fi la fel de uşor schimbate precum pelincile unui bebeluş. Sunt atâtea dreptăţi pe lume că ai de unde alege. Ceea ce ieri era ilegal, azi e chiar obligatoriu, ceea ce e azi împotriva legii, mâine poate fi permis sau chiar încurajat.

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Cristina DANILOV

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Mulţi adulţi tratează fricile copiilor în mod condescendent. Ce dacă se teme, e normal, spunem, copilul va creşte şi totul va trece; sau - toţi ne-am temut cândva de ceva şi iată, am crescut şi nu ne-a mai mâncat lupul. Dar, în acelaşi timp, adulţii tac mâlc despre cât de multe necazuri le-a cauzat frica în copilărie, şi poate că şi acum, doar că ei au învăţat să le ascundă bine. 

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Mihai DORIN

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Indiferent de finalul războiului din Ucraina, abţinerea noastră de la acte revărsânde şi iresponsabile, chiar şi atunci când ştim că teritoriile răpite României rămân o rană deschisă, o ţară ca a noastră, dacă e ţară demnă şi nu accident al istoriei, nu poate abdica de la onoare şi solidaritate cu valorile lumii libere. Întrucât din credinţă şi asumarea acestor valori ne-am născut şi noi, ca naţiune şi stat. Nu Rusia ne-a fost naş, ci ideile şi valorile lumii libere.

pulspulspuls

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment deosebit se pune la cale în filiala liberalilor ieşeni, o procedură extraordinară de măsurare a potenţialului politic al unor candidaţi. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.