Colegiul „Emil Racoviţă“, premiat pentru excelenţă chiar în ziua aniversării
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Colegiul „Emil Racoviţă“, premiat pentru excelenţă chiar în ziua aniversării

GALERIE
Colegiul Emil Racovita
  • Colegiul Emil Racovita
- +

Gala Aniversare, la împlinirea celor 50 de ani de la înfiinţare, a avut loc aseară, la Teatrul Naţional.

În cadrul Galei Aniversare care a avut loc aseară, la Teatrul Naţional, Colegiul „Emil Racoviţă“ a sărbă­torit de două ori. Prima dată, cei 50 de ani de la înfiinţare, iar a doua oară, performanţa. La eveniment au fost invitaţi reprezentanţi ai Inspec­toratului Şcolar, ai Primăriei, ai Ministerului Educaţiei şi ai universităţilor din Iaşi.

„În idealul edu­caţional racoviţist nu se înscrie numai performanţa, ci şi învăţă­mântul concretizat în examenele fiecărei etape şi în achiziţia necesară devenirii ulterioare. În acest sens, parteneriatul elev - părinte - profesor este o triadă a implicării şi a trasării unui contur moral al omului frumos în toate, format aici, pe aleea Nicolina nr. 4, într-o clă­dire cu brad la poartă şi o puzderie de trandafiri. Aici se învaţă, se construiesc destine într-un fel anume. Se pun în echilibru rigoarea şi deschiderea la nou, seriozitatea, temeinicia profesională şi dorinţa de performanţă“, a fost mesajul profesoarei Paula Gavrilescu, directorul Colegiului.

Atât colegiul, cât şi directorul acestuia au primit nume­roase premiii, diplome, medalii şi plachete aniversare. Prima instituţie care a oferit recunoaşterea a fost Inspectoratul Şcolar. Prin reprezentanţii săi, Colegiul a primit placheta de excelenţă în semn de preţuire şi mulţumire, Paula Gavrilescu, directorul şcolii, a primit diploma de excelenţă pentru un menagement de excepţie, iar cea de-a treia diplomă i-a revenit directorului adjunct al şcolii.

„Există şcoli predestinate spre excelenţă, pentru aspiraţii su­perioare, şcoli cu experienţă sau istorie săvârşite într-un ideal. Co­legiul Emil Racoviţă vibrează sub semnul acestor idealuri înalte pentru că s-a putut bucura în cei 50 de ani de întâlniri rare, cu valoare de miracol, între profesori cu o competenţă ştiinţifică şi pedagogică desă­vârşită, elevi pasionaţi, studioşi, animaţi prin dorinţa împlinirii prin cunoaştere“, a menţionat Camelia Gavrilă, inspector general în cadrul ISJ. Ministerul Educaţiei, prin intermediul inspectorului Rodica Cher­ciu, a oferit placheta aniversară, diploma „Dimitrie Gusti“ şi ordinul de acordare.

Mesajul Primăriei a venit din partea viceprimarului Mihai Chiri­ca: „Vă felicităm că aţi făcut din educaţie o artă. La mulţi ani!“. Şi din partea universităţilor ieşene colegiul a primit recunoaştere şi mulţumiri. „Nu este un secret că cei mai mulţi absolvenţi de la Racoviţă vin la Medicină. De fapt, medicina este o profesie umanistă. Nu întâm­plător, Racoviţă şi Grigore T. Popa s-au născut în acelaşi sat şi au de­venit repere. Absolvenţii voştri fac cinste universităţii noastre, drept dovadă că o să avem rector care a învăţat la această şcoală“, a declarat Vasile Astărăstoae, rectorul UMF. Colegiul a mai primit diplome şi de la Universitatea Tehnică, Univer­sitatea „Al.I. Cuza“ şi Universitatea Agronomică.

În sala plină a Tea­trului, cele câteva zeci de promoţii au privit cu nostalgie şi emoţie fiecare moment din program. Pentru unii a fost o minune să se vadă după ani şi ani. „Am fost promoţia 1969, am fost într-o clasă cu profil umanist. Am amintiri despre un liceu auster, până la cazon, dar cu dedicaţie din partea profesorilor. Pot spune că am avut o adevărată galerie de aur de profesori, şi ei ne-au făcut viaţa şcolară mai suportabilă. Era rigurozitate, se făcea o urmărire aproape personală a elevului ca să nu iasă din canon. Ţin minte că am terminat liceul cu media 8,56. Cu unii colegi şi profesori am ţinut legătura şi am venit astăzi cu bucurie, pentru că liceul a fost al treilea dar frumos pe care l-am primit în viaţă. Este o şcoală pentru care am un deosebit respect“, ne-a mărturisit istoricul Mihai Dorin.

Gala a fost înfru­museţată de mirosul miilor de flori care au invadat scena, dar şi de balerinii Operei Naţionale, care au prezentat patru momente artistice de excepţie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

CFR - scurtă istorie

Cătălin ONOFREI

CFR - scurtă istorie

Să fie un semn că Drulă e alesul?

Filmuletul zilei

opinii

Proaspăt inadaptaţi

Briscan ZARA

Proaspăt inadaptaţi

Există o teorie ciudată care spune că fără frică nu poate exista viaţă. Frica este un rău necesar, obligatoriu pentru supravieţuire, iar dacă acesta nu vine din exterior, ţi-l faci singur. Când pereţii casei te apară de toţi demonii externi reali, în carne şi oase, îi descoperi cu cea mai mare pasiune pe cei interni, imaginari, mult mai mulţi şi mai fioroşi…

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

Ciprian IFTIMOAEI

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

În România, vârsta majoratului este la 18 ani, fiind oarecum asimilată cu ieşirea din perioada adolescenţei şi începutul maturităţii (adultul tânăr). Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) se referă la adolescenţă ca fiind perioada de dezvoltare fizică şi psihică cuprinsă între 15 şi 19 ani. În articolul din această săptămână, ţinând cont de definiţia OMS, vom analiza din punct de vedere statistic problematica legată de maternitatea la mamele minore (maternitatea adolescentină).

Povestea de război a marii Regine (III)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (III)

În emoţionanta sa scrisoare testamentară, intitulată „Ţării mele şi poporului meu”,  Regina Maria din anii senectuţii se dezvăluie cu aceeaşi sinceritate ca în cei ai tinereţii: „V-am iubit cu toată puterea inimii mele şi dragostea mea a fost puternică, plină de avânt; mai târziu a devenit răbdătoare, foarte răbdătoare. Mi-a fost dat să trăiesc cu tine, Poporul meu, vremuri de mare restrişte şi vremuri de mari împliniri. Pentru un timp, mi-a fost dat să-ţi fiu călăuză, să-ţi fiu inspiratoare, să fiu aceea care a păstrat flacăra vie, aceea care a devenit centrul de îndârjire în zilele cele mai negre. Aceasta ţi-o pot spune astăzi căci nu mai sunt în viaţă. În acele zile mi-ai dat un nume ce mi-a fost drag: m-ai numit «Mama tuturor» şi aşa vreau să rămân în amintirea ta, aceea care putea totdeauna să fie găsită în clipele de durere sau de pericol...”.

pulspulspuls

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Multă lume auzim că a vibrat pozitiv zilele trecute, când s-a auzit că fostul premare Gigi a câştigat la Botoşani, în instanţă, pe cererea de eliberare condiţionată de la puşcărie unde stă din cauza mitei pretinse la semaforizarea inteligentă de la Iaşi. 

Caricatura zilei

Rădoi după Tokyo

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.