Colegiul Medicilor Dentiști Iași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

duminica, 09.05.2021

Advertorial

Colegiul Medicilor Dentiști Iași

GALERIE
21treipatru567910
 • 2
 • 1
 • trei
 • patru
 • 5
 • 6
 • 7
 • 9
 • 10
- +

Editia jubiliară a caravanei profilaxiei, 10 ani de prevenire a afecțiunilor orale pe teritoriul moldav

Deja devenită tradiție, Caravana Profilaxiei aniversează anul acesta 10 ani de promovare a principiilor de sanogenitate în rândul populației din județulIași, anul acesta campania desfășurându-se în perioada 8-10 Noiembrie, atât în Iași, cât și în mediul rural, cu accent pe zonele defavorizate, ce au acces dificil la cabinete de medicina dentara. Peste 150.000 de produse de ingrijire orala au fost oferite în decursul anilor, peste 10.000 de pacienți au fost evaluați în această perioadă, rezultând cel mai pertinent și complex studiu al statusului oral și general al locuitorilor din zona Moldovei.

Campania de promovare a realizat pe langa screeningul populațional extrem de important și constientizarea populației în vederea îmbunătățirii mijloacelor de igienă, dar în egală măsură a oferit posibilitatea reală de a accesa tratament de specialitate la prețuri simbolice în cadrul Bazei Clinice de Învățământ Stomatologic. În decursul anilor peste 1300 de pacienți sociali au beneficiat de tratamente stomatologice și peste 1000 au beneficiat de tratament  implantar subvenționat. Caravana este organizată de ADRE (Asociația Dentară Română pentru Educație) și Colegiul Medicilor Dentiști Iași, sub coordonarea Prof.Univ.Dr.Norina Forna, Președinte al Asociației, Decan al Facultății de Medicină Dentară, UMF « GR.T.POPA » și Președinte al Colegiului Medicilor Dentiști Iași, beneficiind anul acesta de participarea extraordinară a WHO (World Health Organization) și fiind sub auspiciile Asociațiilor Internaționale de Stomatologie.
 
Medicina școlară reanimată dupa 50 de ani cu Sprijinul Primăriei Municipiului Iași

De  cele  mai  multe  ori,  prima  întâlnire  a  copilului  cu  medicul  stomatolog  are  loc  la grădiniță  sau  școala  primară, în  cadrul  acțiunii de învățare  a  metodelor  corecte  de igienă  orală, alimentație sănătoasă    și  a  examinării  stării lor de sănătate oro-dentară  de  către  medicii stomatologi  din  cabinetele scolare.  Deprinderea  unui  comportament sanogen  din  punct de  vedere  al sănătății  orale  încă  din copilărie este de o importanță majoră în evoluția lor ca adolescent și adulți sănătoși.

Se impunea  modernizarea  cabinetelor  școlare stomatologice  prin dotarea  cu aparatură  de  specialitate  unit-uri  dentare  complet  echipate  corespunzătoare standardelor  actuale al medicinei, dotarea  existentă  fiind realizată din anul 1969, evident depașită  moral  și  fizic.
Prin  eforturile  conjugate  ale  Colegiului  Medicilor  Dentisti  Iași  ca asociație profesională  care a sesizat urgenta în necesitatea  modernizării  cabinetelor școlare  din punct  de  vedere  profesional, și  factorii de decizie  locali, Primăria Iași  prin D.A.S, în acest an, s-a realizat  dotarea cabinetelor stomatologice școlare  a 15 colegii, licee și școli generale cu 15 unit-uri complet echipate. În același context, s-au dotat și 3 cabinete stomatologice studențești cu 4 unit-uri, tot în această acțiune, tot din fonduri de la Primărie.

Jubileu, 70 de ani de învățământ medical dentar

Seria evenimentelor științifice care marchează în această perioadă lumea medicală ieșeană va continua cu Ediția a XXII-a a Zilelor Facultății de Medicină Dentară din Iași și Al X-lea Congres Internațional al Asociaţiei Dentare Române Pentru Educaţie, ale căror lucrări oficiale se vor desfășura în perioada 5-6 decembrie 2018, în Iași.

Cu această ocazie programul științific va fi unul dens, nume de marcă din domeniul Medicinei și Medicinei Dentare urmând a susține conferințe, workshop-uri și hands-on-uri pe teme de actualitate.

Lideri de opinie vor lua parte in data de 5 Decembriela fondareaCentrului de Antropologie in Medicina Dentara, filiala a Institutului de Antropologie ”Francisc J. Rainer” București, eveniment aflat sub auspiciile Academiei Române.
 

 

A VIII-a Ediție a Simpozionului de Medicină Dentară și a III-a Ediție a Balului Medicului Stomatolog, organizate de Colegiul Medicilor Dentiști Iași

Colegiul Medicilor Dentisti Iași va marca sfârșitul anului 2018 prin organizarea unui eveniment științific de înaltă ținută, Simpozionul de Medicină Dentară, ajuns la a VIII-a ediție, moment important în peisajul comunității medicale și academice ieșene și în egală măsură de tradiție în acest teritoriu.
Evenimentul se va derula în perioada 5-6 Decembrie la Hotel Unirea si in cadrul Bazei Clinice a Facultății de Medicină Dentară, data de 15 Decembrie fiind dedicată celei de-a treia ediții a Balului Medicului Stomatolog.

Prin existența unei audiențe diversificate și densitatea problematicilor abordate, sperăm ca acest eveniment să ocupe și el o pozitie de onoare in arealul manifestărilor științifice organizate sub bagheta Prof.Univ.Dr. Norina Forna, Președintele Colegiului Medicilor Dentiști Iași, Decan al Facultății de Medicină Dentară, și Președinte al Asociației Decanilor Francofoni Internaționali CID-CDF, alături de cele peste 95 de manifestări organizate în ultimii 10 ani, ce au reunit un număr de peste 2700 de conferințe susținute de peste 2200 de lectori din țară și străinătate, un număr de peste 800 de workshopuri și hands-onuri și peste 35.000 de participanți.

 

Congresul Societăţii Balcanice de Stomatologie BaSS-Eveniment de talie mondiala la Iași

Iașul a găzduit în perioada 10-12 Mai un eveniment de talie mondială, a 23-a ediție a Congresului Internațional BaSS.
700 de participanţi din peste 20 de țări, 500 de lucrări ştiinţifice, expoziţii de aparatură și echipamente medicale de specialitate, conferinţe și sesiuni știinţifice, toate aceste manifestări s-au desfăşurat sub egida celei de-a 23-a ediţii a Congresului Societăţii Balcanice de Stomatologie (BASS).      A fost pentru a patra oară când  acest congres are loc în România, dar pentru prima dată când Iaşul a fost gazda unui eveniment reper pentru lumea medicală din Europa.

Lucrările congresului s-au desfăşurat la Palas Hall în perioada 10-12 mai, iar ceremonia de deschidere a avut loc joi, 10 mai 2018, de la ora 17:00, la Teatrul Național „Vasile Alecsandri" din Iaşi.

Această întâlnire marchează un moment important în evoluţia Asociaţiei Dentare Române pentru Educaţie şi a Facultăţii de Medicină Dentară, UMF „Grigore T. Popa” Iasi,  sub egida interdisciplinarităţii şi avangardei. Alegerea temei Congresului nu este întâmplătoare: practica medicinei dentare ridică probleme particulare în tratamentul pacienţilor tineri sau vârstnici, ce reprezintă polii prioritari ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii enunţaţi în 2017 la Tokio, deschizând o arie largă de tematici pentru dezbaterile din domeniu. Reuniunea BaSS va aduce oraşul Iaşi în centrul comunităţii ştiinţifice dedicate studiului progreselor din medicina dentară. Distinşi speakeri din întreaga lume vor oferi cele mai recente actualităţi în domeniile clinice şi fundamentale, care acoperă o gamă largă de subiecte", a declarat Prof.Univ.Dr. Norina Forna, Preşedinte al Congresului, Preşedinte ales al Societăţii Balcanice de Stomatologie şi Decan al Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa" din Iaşi.

FDI (Federaţia Dentară Internaţională),  respectiv ADEE (Asociaţia Dentară Europeană pentru Educaţie) au fost reprezentate la Iaşi la cel mai înalt nivel prin participarea unor lideri mondiali de opinie în domeniul stomatologiei: Past President Patrik Hescot, President ERO- Anna Lella, Director for African Region of FDI- Prof. Koffi Yolande, President BaSS- Prof. Argirios Pissiotis,  ADEE- Prof.  Rui Amaral Mendes.

Ediţia din acest an, găzduită pentru prima dată de Iași, a rămas un reper în istoria BaSS şi a evenimentelor ştiinţifice din România, oferind practicienilor din întreaga lume o ocazie ideală de a continua procesul formativ de performanţă, racordându-se astfel la ultimele noutăţi din practica medicală.

Cu ocazia Sărbătorilor Iașului, Baza Clinica de Învățământ Stomatologic UMF Iași oferă consultații și tratamente stomatologice gratuite.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.