anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 07.08.2020

Eveniment

Colegiul Naţional ”Costache Negruzzi” Iaşi anunţă organizarea concursurilor judeţene pentru elevii de clasa a IV-a

GALERIE
negruzzi
  • negruzzi
- +

Concursul de Limba şi literatura româna „Ionel Teodoreanu”

şi

Concursul  de Matematică „Traian Lalescu”

Într-o continuitate a tradiţiei privind stimularea şi susţinerea performanţei, Colegiul Naţional ”Costache Negruzzi” Iaşi organizează a XII-a ediţie a Concursului de Limba şi literatura română ”Ionel Teodoreanu” (5 martie 2016) şi a XVII-a ediţie a Concursului de matematică ”Traian Lalescu” (6 martie 2016).

Cele două concursuri, organizate în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, se adresează elevilor din clasele a IV-a, constituindu-se într-un demers de evaluare bine articulat din punct de vedere ştiinţific şi educativ, care valorizează competenţele specifice elevului de final de învăţământ primar- achiziţii ştiinţifice, atitudini, valori.

Subiectele vor avea în vedere elemente de curriculum extins pentru clasele a III-a şi a IV-a, fiind concepute astfel încât să valorifice competenţa de exprimare scrisă, capacitatea de receptare, de explorare şi de valorizare a textului literar, originalitatea şi creativitatea micilor competitori la limba română, respectiv deprinderile de calcul, gândirea logico-matematică şi perspicacitatea acestora în domeniul matematic.

Interesul elevilor pentru concursuri va fi recompensat prin oferirea de premii în cărţi, diplome de participare şi materiale promoţionale cu însemnele Colegiului Naţional „Costache Negruzzi” Iaşi. În funcţie de nivelul performanţelor atinse la matematică şi/sau limba română,  elevii  pot beneficia de oportunitatea de a se înscrie în clasa a V-a la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” Iaşi, pentru anul şcolar 2016-2017.

Perioada de înscriere este 15 februarie - 2 martie 2016, între orele 10:00-15:00, la secretariatul Colegiului Naţional ”Costache Negruzzi”. Informaţii suplimentare se pot obţine de la secretariatul instituţiei ( telefon 0232-210510 ) şi de pe site-ul şcolii (http://colegiulnegruzzi.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dar la Primărie când se ajunge?

Ionuț BENEA

Dar la Primărie când se ajunge?

Arestarea lui Cristin Zămosteanu este doar vârful unui iceberg pe care procurorii trebuie să-l arate la adevărata sa dimensiune.

Filmuletul zilei

opinii

O călătorie ratată

Alexandru CĂLINESCU

O călătorie ratată

Frumoase sunt, în schimb, ilustraţiile, cărţi poştale aflate în colecţia autorului. Altfel, încercarea lui Radu Mârza de a ne fi ghid într-o călătorie care se anunţa promiţătoare este un eşec. Am dus-o până la capăt din obligaţie profesională: mărturisesc însă că am fost tentat să cobor la prima staţie.

Inventica

Neculai SEGHEDIN

Inventica

În anul 1983 eram în Munţii Orăştiei, la Sarmisegetuza Ulpia Traiana. Am intrat în magazinul sătesc, care era „cu de toate”, unde am găsit o carte care m-a fascinat de cum am deschis-o: „Inventica” de Pierre Verone, Editura Albatros, Colecţia Lyceum. Să cumperi cărţi atunci când urci pe munte cu rucsacul în spate, recunosc, nu atestă o inteligenţă prea grozavă, ba dimpotrivă, mai ales atunci când nu eşti chiar o forţă a naturii...

Geopolitrucuri

Nicolae CREŢU

Geopolitrucuri

Aproape că nu e zi care să treacă fără vreo ştire, comentarii şi dezbateri (o vocabulă, aceasta din urmă, mai puţin compromisă decât mulţimea de „talk-show”-uri în care nu numai că nu se dezbate nimic, dar domneşte o „armonie” adormitoare, între eternii lor „abonaţi”, mereu aceiaşi şi tare temători de polemos) gata să citeze ierarhii, rating-uri pe scala cărora România (deci noi, românii) se situează foarte jos. 

pulspulspuls

Cum i-a păcălit sforarul combinator Piramidon pe tăţi din breaslă

Cum i-a păcălit sforarul combinator Piramidon pe tăţi din breaslă

Caricatura zilei

Guma

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.