Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” Iaşi anunţă organizarea concursurilor judeţene pentru elevii de clasa a IV-a
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 15.05.2021

Eveniment

Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” Iaşi anunţă organizarea concursurilor judeţene pentru elevii de clasa a IV-a

GALERIE
sigla negruzzi
  • sigla negruzzi
- +

Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” Iaşi organizează, în data de 25 martie 2017, Concursul  de limba şi literatura română „Ionel Teodoreanu” şi Concursul de matematică „Traian Lalescu”.

    

                   
Cele două concursuri se adresează elevilor de clasa a IV-a, constituindu-se într-un demers de evaluare bine articulat din punct de vedere pedagogic, care valorizează competenţele specifice elevului aflat în ultimul an al ciclului primar.

Subiectele vor fi concepute astfel încât să testeze competenţa de exprimare scrisă, capacitatea de receptare, de explorare şi de asociere a textului literar cu imaginea din pictură, originalitatea şi creativitatea micilor competitori la limba română, respectiv deprinderile de calcul, gândirea logico-matematică şi perspicacitatea acestora în domeniul matematic.

În funcţie de nivelul performanţelor atinse la matematică şi/sau limba română,  elevii  pot beneficia de oportunitatea de a se înscrie în clasa a V-a la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” Iaşi, pentru anul şcolar 2017-2018.

Perioada de înscriere este 8 - 22 martie 2017, între orele 7.30 - 15.30, la secretariatul Colegiului Naţional ”Costache Negruzzi”.

Informaţii suplimentare, precum şi modele de subiecte pentru cele două concursuri  se pot obţine de la secretariatul instituţiei ( telefon 0232 210 510 ) şi de pe site-ul şcolii (http://colegiulnegruzzi.ro).

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Toni HRIŢAC

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Când interesul privat este mare, iar responsabilitate aproape inexistentă, expertiza liberalilor urcă la cote ameţitoare. Când urgenţa publică cere însă sacrificiu, iniţiativa lor dispare. Reglementările devin sfinte. Lipsa de iniţiativă a autorităţilor în vremuri cu totul excepţionale ar intra mai degrabă la zădărnicirea combaterii bolilor decât nepurtarea măştilor.

Filmuletul zilei

opinii

„Viaţa mea e un roman”

Alexandru CĂLINESCU

„Viaţa mea e un roman”

Am expus aici o părere strict personală. Şi ca să nu existe nici o ambiguitate: nu ţin jurnal, nu-mi voi scrie memoriile, dar citesc cu plăcere şi cu interes - atunci când merită - jurnale şi memorii.

Lenin şi Ştefan cel Mare

Radu POPESCU

Lenin şi Ştefan cel Mare

Socialiştii şi medalia de AUR.

Complexul Cultural Ieşean

George PLEȘU

Complexul Cultural Ieşean

În timpul unei dezbaterii pe care am organizat-o anul trecut, intitulată „Cultura şi oraşul”, l-am întrebat pe Ştefan Teişanu, directorului Centrului Cultural Clujean, despre oportunitatea înfiinţării unei astfel de instituţii la Iaşi. Răspunsul primit a deranjat orgoliile unei părţi din publicul prezent, dar a atins un subiect sensibil, pe care rar avem curajul să-l abordăm pe plan local. Astfel, în glumă, a sugerat ca instituţia similară din Iaşi să fie numită „Complexul Cultural Ieşean”, cu referire la modul în care fosta capitală culturală a României se raportează la statutul demult pierdut.

pulspulspuls

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Iacătă, dragilor, că nu degeaba îl remarcam aicea la rubricuţă în Postul Mare pe junele conţilier USR de 26 de ani în comiţia Cozetei, la ieşirea de la negocierile cu Chirica, pe viitorul acuzat de trădare Mr. Ciorăpel! 

Caricatura zilei

Fără amendă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.