Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” Iaşi anunţă organizarea concursurilor judeţene pentru elevii de clasa a IV-a
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 02.12.2020

Eveniment

Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” Iaşi anunţă organizarea concursurilor judeţene pentru elevii de clasa a IV-a

GALERIE
sigla negruzzi
  • sigla negruzzi
- +

Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” Iaşi organizează, în data de 25 martie 2017, Concursul  de limba şi literatura română „Ionel Teodoreanu” şi Concursul de matematică „Traian Lalescu”.

    

                   
Cele două concursuri se adresează elevilor de clasa a IV-a, constituindu-se într-un demers de evaluare bine articulat din punct de vedere pedagogic, care valorizează competenţele specifice elevului aflat în ultimul an al ciclului primar.

Subiectele vor fi concepute astfel încât să testeze competenţa de exprimare scrisă, capacitatea de receptare, de explorare şi de asociere a textului literar cu imaginea din pictură, originalitatea şi creativitatea micilor competitori la limba română, respectiv deprinderile de calcul, gândirea logico-matematică şi perspicacitatea acestora în domeniul matematic.

În funcţie de nivelul performanţelor atinse la matematică şi/sau limba română,  elevii  pot beneficia de oportunitatea de a se înscrie în clasa a V-a la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” Iaşi, pentru anul şcolar 2017-2018.

Perioada de înscriere este 8 - 22 martie 2017, între orele 7.30 - 15.30, la secretariatul Colegiului Naţional ”Costache Negruzzi”.

Informaţii suplimentare, precum şi modele de subiecte pentru cele două concursuri  se pot obţine de la secretariatul instituţiei ( telefon 0232 210 510 ) şi de pe site-ul şcolii (http://colegiulnegruzzi.ro).

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vot de Sf. Nicolae

Lucian DÎRDALA

Vot de Sf. Nicolae

Chiar dacă parlamentarii şi Parlamentul, ca instituţie, nu se bucură de încredere în rândul opiniei publice, cetăţenii României sunt singurii care pot remedia această situaţie, prin voturile lor. Singura condiţie ar fi ca ele să fie rezultatul unui proces de reflecţie atentă şi, poate, de deliberare sinceră cu cei apropiaţi.

Filmuletul zilei

opinii

Votul ca dar

Florin CÎNTIC

Votul ca dar

Deşi nu sunt superstiţios, m-am gândit să reiau acest text scris înainte de europarlamentarele de anul trecut, cu speranţa că poate nu şi-a pierdut din caracterul său profetic şi duminică va fi dusă la bun sfârşit o acţiune începută atunci.

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Radu PĂRPĂUȚĂ

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Această lume nu judeca sau, vai! nu condamna lumea de ieri cu mintea de azi, stângistă, de un neomarxism avântat şi prostesc. Măcar de-ar fi numai prefăcut, dar e prostesc. Nu cunoştea „progresismul” actual şi nici nu-l practica. Pentru ea lumea veche era şi lumea de azi, nu era una „mai înaintată”. 

Boala locvacităţii deşănţate

Ioan MILICĂ

Boala locvacităţii deşănţate

Să ne imaginăm, urmând firul consideraţiilor lui Huxley, că apocalipsa discursivă declanşată pe durata pandemiei actuale se traduce nu numai într-un puhoi de bâlbe, aberaţii, confuzii şi nehotărâri de tot soiul, ci şi într-un lanţ de constrângeri, privaţiuni şi pedepse, impuse printr-un discurs public ofensiv şi cinic, care amplifică încordarea şi istovirea psihică a indivizilor. 

pulspulspuls

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Fiindc-am auzit că tot a anunţat nea Şică Orban că vine azi la Iaşi, am zis că merită să-i transmitem pe această cale şi o anume informare despre care suntem siguri că nu ştiu să i-o spună conţilierii lui de la Bucureşti, în legătură cu Iaşul. 

Caricatura zilei

Moldova: ”Avem autostradă, doar că-i la Bacău”

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.