anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” Iaşi câştigă Concursul Naţional EUROSCOLA a patra oară în 10 ani!

GALERIE
Racovita Iasi
 • Racovita Iasi
- +

În iulie 2017, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” s-a înscris la cea de-a X-a ediţie a Concursului Naţional EUROSCOLA, organizat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România şi de Ministerul Educaţiei Naţionale. Competiţia s-a derulat în acest an sub titlul generic „Rolul patrimoniului românesc în consolidarea identităţii europene”.

Proiectul Colegiului „Racoviţă” s-a intitulat Casa Roset - simbol de istorie şi spiritualitate ieşeană şi a fost derulat de un grup de 24 de elevi din clasa a XI-a, sub coordonarea doamnelor profesoare Lorela Caradan şi Mihaela Hendreş. În cadrul proiectului lor, inimoşii rosetişti au desfăşurat activităţi diverse şi interesante, începând cu o campanie de informare şi de conştientizare a publicului cu privire la valoarea de patrimoniu a Casei Roset, contribuind astfel la restaurarea unui obiectiv reprezentativ pentru oraşul Iaşi, care adăposteşte Muzeul de Istorie Naturală şi Societatea de Medici şi Naturalişti. Acest monument de arhitectură (cod IS-II-m-B-03917) este atât un simbol al pasiunii pentru ştiinţele naturii şi cercetarea medicală, cât şi locul în care s-a scris istorie în 1859, când deputaţii din Partida Naţională au luat decizia ca Al. I. Cuza să fie candidat la tronul Moldovei.

Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” a mai participat şi la ediţii anterioare ale Concursului EUROSCOLA, pe care-l câştigă acum pentru a patra oară. Premiul constă în participarea elevilor şi a profesorilor coordonatori la Ziua Euroscola, desfăşurată în cadrul Parlamentului European de la Strasbourg, pe 24 mai 2018.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O reformă care nu se va face (II)

Cătălin ONOFREI

O reformă care nu se va face (II)

Poveste cu doi înecaţi.

opinii

Mahalaua digitală

Florin CÎNTIC

Mahalaua digitală

Deşi nu prea îmi pierd timpul cu comentariile sterile de pe social media, nu încetez să mă minunez de ticăloşia, prostia delirantă şi reaua credinţă care parazitează până la sufocare opiniile articulate, chiar dacă uneori provocatoare din bula mea, ale lui Dan Alexe, Sorin Ioniţă sau Mădălin Hodor. Când scriam acest text, în urmă cu foarte mulţi ani, credeam că se va atenua în timp cotcodăceala otrăvită a smintiţilor care intervin obraznic şi contondent pe internet. După cum vedem azi, maladia s-a agravat.

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Ioan Alexandru TOFAN

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Aşadar, o lege scurtă şi clară (150 de pagini sau chiar 120 este deja prea mult), generală şi fără elanuri civilizatoare, împreună cu o responsabilitate mare acordată celor care predau şi învaţă. Nu ştiu dacă este soluţia potrivită. Dar măcar ne putem gândi la ea, ca alternativă la începuturile care nu se mai termină ale reformelor din educaţie şi la legile care vor să fie săpate în piatră cu mina de la pix.

Despre copilărie (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Despre copilărie (I)

Copilăria mea a coincis cu primii ani ai deschiderii „domniei” lui Ceauşescu, când se instaurase o efervescenţă în societatea românească. M-am gândit să povestesc despre perioada aceea, fiindcă este bine să nu uităm învăţămintele de atunci. 

pulspulspuls

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Astăzi vom trece în revistă câte ceva din comportamentul hormonal de vârsta aproape septuagenară a unor dezvoltatori imobiliari din târgul nostru, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Tractorul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.