Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” Iaşi câştigă Concursul Naţional EUROSCOLA a patra oară în 10 ani!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 01.08.2021

Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” Iaşi câştigă Concursul Naţional EUROSCOLA a patra oară în 10 ani!

GALERIE
Racovita Iasi
  • Racovita Iasi
- +

În iulie 2017, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” s-a înscris la cea de-a X-a ediţie a Concursului Naţional EUROSCOLA, organizat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România şi de Ministerul Educaţiei Naţionale. Competiţia s-a derulat în acest an sub titlul generic „Rolul patrimoniului românesc în consolidarea identităţii europene”.

Proiectul Colegiului „Racoviţă” s-a intitulat Casa Roset - simbol de istorie şi spiritualitate ieşeană şi a fost derulat de un grup de 24 de elevi din clasa a XI-a, sub coordonarea doamnelor profesoare Lorela Caradan şi Mihaela Hendreş. În cadrul proiectului lor, inimoşii rosetişti au desfăşurat activităţi diverse şi interesante, începând cu o campanie de informare şi de conştientizare a publicului cu privire la valoarea de patrimoniu a Casei Roset, contribuind astfel la restaurarea unui obiectiv reprezentativ pentru oraşul Iaşi, care adăposteşte Muzeul de Istorie Naturală şi Societatea de Medici şi Naturalişti. Acest monument de arhitectură (cod IS-II-m-B-03917) este atât un simbol al pasiunii pentru ştiinţele naturii şi cercetarea medicală, cât şi locul în care s-a scris istorie în 1859, când deputaţii din Partida Naţională au luat decizia ca Al. I. Cuza să fie candidat la tronul Moldovei.

Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” a mai participat şi la ediţii anterioare ale Concursului EUROSCOLA, pe care-l câştigă acum pentru a patra oară. Premiul constă în participarea elevilor şi a profesorilor coordonatori la Ziua Euroscola, desfăşurată în cadrul Parlamentului European de la Strasbourg, pe 24 mai 2018.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

arh. Ionel OANCEA

Dezvoltare şi dezvoltatori

În anul 1997, am fost, mai mulţi colegi din Primăria Iaşi, într-o vizită de studii administrative la Göteborg. În oraşul suedez se derula un mare şi spectaculos proiect urban pe terenul de trei sute de hectare desfăşurat în lungul canalului Gotha, vizavi de centrul istoric. 

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.