Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” din Iași –120 de ani de la înființare
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 27.11.2020

Comunicat de Presă

Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” din Iași – 120 de ani de la înființare

GALERIE
Ibraileanu
  • Ibraileanu
- +

Luna  noiembrie a anului curent  este  marcată  de un eveniment aparte - actualul Colegiu Naţional „Garabet  Ibrăileanu” din Iași va împlini 120 de ani de la înființare - o istorie veritabilă, însemnând parcurgerea marilor momente ale istoriei moderne a țării, adaptarea la registre și contexte diverse și provocatoare.

Colegiul, continuator al Liceului de Aplicație al Seminarului Pedagogic Universitar din Iași, organizează cu această ocazie activități festive care vor debuta, în mod simbolic, luni, 28 octombrie 2019, ora 13:00, cu acțiunea de plantare, în curtea școlii, a unui copac, de către elevii clasei a VI-a A. La rădăcina acestuia se va îngropa o „capsulă a timpului” în speranța că, peste ani, atunci când textele vor fi citite de viitorii învățăcei, visurile și așteptările trecute și cele de astăzi vor fi fost realizate.   

Dezbaterea științifică cu tema „Rolul Școlii de Aplicație al Seminarului Pedagogic Universitar în formarea cadrelor didactice pentru învățământul secundar la început de secol XX. Repere actuale în formarea inițială a viitorilor profesori” se va desfășura marți, 29 octombrie 2019, orele 13:00-15:00, la Casa de Cultură a Municipiului Iași „Mihai Ursachi”. Moderatorul evenimentului este lector univ. dr. Bogdan Constantin Neculau de la Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic - Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Cea de-a treia activitate aniversară își propune să reliefeze constantele educaționale ale școlii în dimensiunea ei tradițională și în cea actuală. Aceasta se va desfășura sub titulatura „Revista revistelor școlare”, joi, 31 octombrie 2019, orele 13:00-15:00, la Casa de Cultură a Municipiului Iași „Mihai Ursachi”. În cadrul evenimentului, la care participă cadre didactice, foști și actuali elevi ai colegiului, se va realiza un portret publicistic al școlii pe fondul unor rememorări despre trecutul ilustru raportat la împlinirile prezentului.

Parteneri în derularea activităților sunt: Departamentul de Învățământ Preuniversitar din cadrul Centrului de Învățare al Universității „Alexandru Ioan Cuza”, Inspectoratul Școlar Județean Iași, Casa de Cultură a Municipiului Iași „Mihai Ursachi” și Asociația ELPAR (Asociația elevi-părinți-profesori de la Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” din Iași).

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine (mai) vrea reforma Curţii Constituţionale?

Cosmin PAȘCA

Cine (mai) vrea reforma Curţii Constituţionale?

Cine visează că pensiile speciale vor fi anihilate în următorul mandat legislativ ar face bine să arunce o privire pe programele de guvernare ale principalelor formaţiuni şi să caute cine promite reformarea Curţii Constituţionale.

Filmuletul zilei

opinii

Tratamente complementare

Codrin Liviu CUȚITARU

Tratamente complementare

Ascultam, cu respiraţia tăiată, relatarea de film horror a profesorului. „Ei bine”, a strigat el, declanşându-ne tresăriri spasmodice (doamna din Bucureşti l-a stropit chiar pe fostul doctorand, pe faţă, cu şampania sărită din paharul ei), „era una şi aceeaşi semnătură: Dr. Costel Fălcuţă Frontală! Aşa mi-a venit ideea salvatoare, vindecătoare! Eu sunt Prof. dr. Romeo Prăjanie! Acasă, Prof. Romeo ţine regim feroce, la şcoală, Dr. Prăjanie bea de stinge! Încă un scotch la băiatu’!”

Moldova şi transportul durabil în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (I)

George ŢURCĂNAŞU

Moldova şi transportul durabil în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (I)

În seria ce debutează astăzi vă voi prezenta o parte dintre opiniile asociaţiei Mişcarea pentru dezvoltarea Moldovei vis-à-vis de lista de proiecte propuse de către autorităţile centrale, într-o manieră deloc transparentă. Menţionez că nu este vorba de un text oficial al asociaţiei.

Despre riscuri (financiare)

Alin ANDRIEȘ

Despre riscuri (financiare)

În contextul pandemiei de COVID-19 auzim tot mai des vorbindu-se despre riscurile la care suntem expuşi şi necesitatea de a gestiona aceste riscuri. Dar pentru a putea gestiona riscul este necesar să înţelegem ce reprezintă riscul în general. Riscul poate fi definit ca un eveniment incert, dar posibil, care ar putea provoca anumite pierderi. 

pulspulspuls

Ce mai lipsea în campania de la partidoi: un avion hârbuit ca vai de el!

Ce mai lipsea în campania de la partidoi: un avion hârbuit ca vai de el!

De parcă nu îi era destulă pe cap beleaua cu alegerile şi campania, taman acum când e tot mai acuzat prin partid că nu poate mobiliza premarii ca să scoată lumea la vot, cică şeful de filială nea Măricel are bătăi de cap şi cu o altă problemă care arde, tot zilele astea. 

Caricatura zilei

BakeNews

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.