Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” din Iași –120 de ani de la înființare
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 05.03.2021

Comunicat de Presă

Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” din Iași – 120 de ani de la înființare

GALERIE
Ibraileanu
  • Ibraileanu
- +

Luna  noiembrie a anului curent  este  marcată  de un eveniment aparte - actualul Colegiu Naţional „Garabet  Ibrăileanu” din Iași va împlini 120 de ani de la înființare - o istorie veritabilă, însemnând parcurgerea marilor momente ale istoriei moderne a țării, adaptarea la registre și contexte diverse și provocatoare.

Colegiul, continuator al Liceului de Aplicație al Seminarului Pedagogic Universitar din Iași, organizează cu această ocazie activități festive care vor debuta, în mod simbolic, luni, 28 octombrie 2019, ora 13:00, cu acțiunea de plantare, în curtea școlii, a unui copac, de către elevii clasei a VI-a A. La rădăcina acestuia se va îngropa o „capsulă a timpului” în speranța că, peste ani, atunci când textele vor fi citite de viitorii învățăcei, visurile și așteptările trecute și cele de astăzi vor fi fost realizate.   

Dezbaterea științifică cu tema „Rolul Școlii de Aplicație al Seminarului Pedagogic Universitar în formarea cadrelor didactice pentru învățământul secundar la început de secol XX. Repere actuale în formarea inițială a viitorilor profesori” se va desfășura marți, 29 octombrie 2019, orele 13:00-15:00, la Casa de Cultură a Municipiului Iași „Mihai Ursachi”. Moderatorul evenimentului este lector univ. dr. Bogdan Constantin Neculau de la Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic - Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Cea de-a treia activitate aniversară își propune să reliefeze constantele educaționale ale școlii în dimensiunea ei tradițională și în cea actuală. Aceasta se va desfășura sub titulatura „Revista revistelor școlare”, joi, 31 octombrie 2019, orele 13:00-15:00, la Casa de Cultură a Municipiului Iași „Mihai Ursachi”. În cadrul evenimentului, la care participă cadre didactice, foști și actuali elevi ai colegiului, se va realiza un portret publicistic al școlii pe fondul unor rememorări despre trecutul ilustru raportat la împlinirile prezentului.

Parteneri în derularea activităților sunt: Departamentul de Învățământ Preuniversitar din cadrul Centrului de Învățare al Universității „Alexandru Ioan Cuza”, Inspectoratul Școlar Județean Iași, Casa de Cultură a Municipiului Iași „Mihai Ursachi” și Asociația ELPAR (Asociația elevi-părinți-profesori de la Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” din Iași).

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Ajutorul” rusesc

Radu POPESCU

„Ajutorul” rusesc

Mai întâi se discreditează orice ajutor venit din partea României şi a Uniunii Europene, chiar dacă este vorba despre un vaccin omologat în Uniunea Europeană şi care este administrat gratuit populaţiei, pentru ca, ulterior, problema apărută să fie „rezolvată” prin importul a 1.000.000 de doze Sputnik din Rusia, vaccin care apoi va fi administrat, doar contra cost şi printr-o reţea comercială privilegiată, tuturor celor care vor să nu se îmbolnăvească de COVID.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

De la un martie la altul

Alexandru CĂLINESCU

De la un martie la altul

După un an la capătul căruia am văzut că, graţie inteligenţei umane, răul îşi are totuşi leac, e cazul să dăm prioritate lucidităţii, să ne dezbărăm de spaimele iraţionale şi să reîncepem, treptat, să trăim. Normal.

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

George PLEȘU

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

E timpul ca generaţia noastră să ofere o actualizare a identităţii oraşului prin construirea unei noi clădiri care să devină un reper (landmark) pentru comunitate, un punct de atracţie pentru vizitatori şi o ancoră pe harta regiunii, un atu în competiţia cu alte oraşe de talie similară din această zonă a Europei.

Odiseea, „la feminin”?

Nicolae CREŢU

Odiseea, „la feminin”?

Un titlu de carte, în librărie: Odiseea povestită de Penelopa, Circe, Calypso şi celelalte (Ed. Trei, 2020), de Marilu Oliva, trad. Beatrice Baciu. La ce să te aştepţi oare? Feminism, revendicativ, cu „retuşuri”, fie mai blânde, fie brutale, aduse epopeei homerice? Sau, şi mai rău, vreo tentativă de „rescriere” cu efect de intruziune „naratorială”, voit sau nu, „justiţiar” desfigurator? 

pulspulspuls

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

Ehehe, cred că nu se poate să nu ştiţi vorba aia a românului, stimaţi telespectatori: găgăuţă, dacă nu-i fudul, parcă nu e găgăuţă destul. Taare dreptate mai are şi românul ăsta necunoscut câteodată, zău aşa... 

Caricatura zilei

Dosar clasat

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.