Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu“ sărbătoreşte 120 de ani
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 05.03.2021

Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu“ sărbătoreşte 120 de ani

GALERIE
Ibraileanu Iasi
  • Ibraileanu Iasi
- +

Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu“ din Iaşi serbează 120 de ani de la fondare în cadrul evenimentului „Zilele Şcolii“, care va avea loc în perioada 21-24 mai. În cadrul manifestărilor vor avea loc concerte, expoziţii şi prezentări de carte, dar şi întâlniri ale mai multor generaţii de dascăli, simpozioane şi concursuri şcolare. 

La aceste manifestări sunt invitaţi atât reprezentanţi ai unor instituţii ieşene, dar şi invitaţi din ţară şi străinătate. Activităţile vor avea loc începând de marţi, 21 mai, de la ora 14.00, la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul“. Cu această ocazie va avea loc concertul în limba franceză al artistului Pierre Donoré, cu participarea Corului „RESONARE“ al Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu“ Iaşi şi a Corului „VASILIANA“ al Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu“. Miercuri, pe data de 22 mai, la Colegiul „Ibrăileanu“, va avea loc întâlnirea între generaţii de dascăli, iar joi, pe 23 mai, se vor desfăşura activităţile „G. Ibrăileanu, mentor spiritual“, care cuprinde o expoziţie şi prezentare de carte la Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu“, Simpozionul naţional cu participare internaţională „Valenţe europene în educaţie“, deschiderea simpozionului şi susţinerea lucrărilor în plen urmând să aibă loc la Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi“.

De asemenea, tot joi, va avea loc Concursul „Valenţe europene în educaţie“ - secţiunea „Abilităţi oratorice şi discursive“, urmat de un moment religios închinat patronului spiritual al şcolii la cimitirul „Eternitatea“. Vineri, pe 24 mai, manifestările se vor încheia cu spectacolul artistic „Deschide-mi-te suflet, prin şapte ochi de flaut...“, va avea loc premierea elevilor care s-au evidenţiat la olimpiadele şi concursurile şcolare şi va avea loc şi premierea elevilor din cadrul Concursului „Valenţe europene în educaţie“. Tot vineri, între orele 12.00 - 14.00, la Centrul de Învăţare al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, va avea loc Simpozionul naţional cu participare internaţională „Valenţe europene în educaţie“, în acest interval orar având loc susţinerea lucrărilor pe secţiuni pentru cadre didactice şi sesiunea de comunicări ştiinţifice ale elevilor.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Ajutorul” rusesc

Radu POPESCU

„Ajutorul” rusesc

Mai întâi se discreditează orice ajutor venit din partea României şi a Uniunii Europene, chiar dacă este vorba despre un vaccin omologat în Uniunea Europeană şi care este administrat gratuit populaţiei, pentru ca, ulterior, problema apărută să fie „rezolvată” prin importul a 1.000.000 de doze Sputnik din Rusia, vaccin care apoi va fi administrat, doar contra cost şi printr-o reţea comercială privilegiată, tuturor celor care vor să nu se îmbolnăvească de COVID.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

De la un martie la altul

Alexandru CĂLINESCU

De la un martie la altul

După un an la capătul căruia am văzut că, graţie inteligenţei umane, răul îşi are totuşi leac, e cazul să dăm prioritate lucidităţii, să ne dezbărăm de spaimele iraţionale şi să reîncepem, treptat, să trăim. Normal.

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

George PLEȘU

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

E timpul ca generaţia noastră să ofere o actualizare a identităţii oraşului prin construirea unei noi clădiri care să devină un reper (landmark) pentru comunitate, un punct de atracţie pentru vizitatori şi o ancoră pe harta regiunii, un atu în competiţia cu alte oraşe de talie similară din această zonă a Europei.

Odiseea, „la feminin”?

Nicolae CREŢU

Odiseea, „la feminin”?

Un titlu de carte, în librărie: Odiseea povestită de Penelopa, Circe, Calypso şi celelalte (Ed. Trei, 2020), de Marilu Oliva, trad. Beatrice Baciu. La ce să te aştepţi oare? Feminism, revendicativ, cu „retuşuri”, fie mai blânde, fie brutale, aduse epopeei homerice? Sau, şi mai rău, vreo tentativă de „rescriere” cu efect de intruziune „naratorială”, voit sau nu, „justiţiar” desfigurator? 

pulspulspuls

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

Ehehe, cred că nu se poate să nu ştiţi vorba aia a românului, stimaţi telespectatori: găgăuţă, dacă nu-i fudul, parcă nu e găgăuţă destul. Taare dreptate mai are şi românul ăsta necunoscut câteodată, zău aşa... 

Caricatura zilei

Dosar clasat

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.