Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu“ sărbătoreşte 120 de ani
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 05.12.2020

Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu“ sărbătoreşte 120 de ani

GALERIE
Ibraileanu Iasi
  • Ibraileanu Iasi
- +

Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu“ din Iaşi serbează 120 de ani de la fondare în cadrul evenimentului „Zilele Şcolii“, care va avea loc în perioada 21-24 mai. În cadrul manifestărilor vor avea loc concerte, expoziţii şi prezentări de carte, dar şi întâlniri ale mai multor generaţii de dascăli, simpozioane şi concursuri şcolare. 

La aceste manifestări sunt invitaţi atât reprezentanţi ai unor instituţii ieşene, dar şi invitaţi din ţară şi străinătate. Activităţile vor avea loc începând de marţi, 21 mai, de la ora 14.00, la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul“. Cu această ocazie va avea loc concertul în limba franceză al artistului Pierre Donoré, cu participarea Corului „RESONARE“ al Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu“ Iaşi şi a Corului „VASILIANA“ al Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu“. Miercuri, pe data de 22 mai, la Colegiul „Ibrăileanu“, va avea loc întâlnirea între generaţii de dascăli, iar joi, pe 23 mai, se vor desfăşura activităţile „G. Ibrăileanu, mentor spiritual“, care cuprinde o expoziţie şi prezentare de carte la Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu“, Simpozionul naţional cu participare internaţională „Valenţe europene în educaţie“, deschiderea simpozionului şi susţinerea lucrărilor în plen urmând să aibă loc la Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi“.

De asemenea, tot joi, va avea loc Concursul „Valenţe europene în educaţie“ - secţiunea „Abilităţi oratorice şi discursive“, urmat de un moment religios închinat patronului spiritual al şcolii la cimitirul „Eternitatea“. Vineri, pe 24 mai, manifestările se vor încheia cu spectacolul artistic „Deschide-mi-te suflet, prin şapte ochi de flaut...“, va avea loc premierea elevilor care s-au evidenţiat la olimpiadele şi concursurile şcolare şi va avea loc şi premierea elevilor din cadrul Concursului „Valenţe europene în educaţie“. Tot vineri, între orele 12.00 - 14.00, la Centrul de Învăţare al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, va avea loc Simpozionul naţional cu participare internaţională „Valenţe europene în educaţie“, în acest interval orar având loc susţinerea lucrărilor pe secţiuni pentru cadre didactice şi sesiunea de comunicări ştiinţifice ale elevilor.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Oaze de stabilitate

Nicolae GRECU

Oaze de stabilitate

Echipele româneşti n-au nevoie de antrenori din divizia a enşpea spaniolă sau de expiraţi din alte vremuri pentru a reuşi.

Filmuletul zilei

opinii

Portret de impostor: Teodosie Şpagoveanu

Eugen MUNTEANU

Portret de impostor: Teodosie Şpagoveanu

Întrerup seria foiletoanelor despre începuturile tradiţiei biblice româneşti, împins de durere şi indignare faţă de comportamentul incalificabil al cetăţeanului Teodosie Petrescu, Arhiepiscop de Tomis şi membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Pacient al spitalului numit „lume”

pr. Constantin STURZU

Pacient al spitalului numit „lume”

Căutând să pun în ordine textele scrise de-a lungul timpului, texte pe care le grupez în viitoare volume tematice, am dat peste un interviu acordat acum patru ani lui Gabriel Andronache - unul dintre cei mai talentaţi scriitori pe care-i cunosc. Întrucât unele dintre gândurile mele de atunci sunt de cea mai strictă actualitate, le reiau şi în rubrica mea săptămânală, cu o minimă adaptare şi cu intertitluri în loc de întrebări. Sunt patru teme diferite, însă au un acelaşi subiect: omul şi dorul său de Cerul văzut printr-o fereastră de „spital”.

Antonin Ciolan - muzicianul patriot

Alex VASILIU

Antonin Ciolan - muzicianul patriot

În preajma zilei naţionale a României, când se mai discută despre patriotism, trebuie evocată personalitatea dirijorului, profesorului, organizatorului de instituţii şi evenimente muzicale Antonin Ciolan. Mai ales astăzi, când s-au adunat exact cinci decenii de la dispariţia sa.

pulspulspuls

Ghici ce caută Mihai Chirica pe hartă?

Ghici ce caută Mihai Chirica pe hartă?

Ghici ce făcea premarele Mihai Chirica după prezentările PNRR şi a traseelor de autostradă din zona Moldovei de către liderii şi miniştrii PNL, stimaţi telespectatori? 

Caricatura zilei

EURORGIE

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.