Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” Iaşi câştigă Concursul Naţional EUROSCOLA a patra oară în 10 ani!

luni, 13 noiembrie 2017, 16:05
1 MIN
 Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” Iaşi  câştigă Concursul Naţional EUROSCOLA a patra oară în 10 ani!

În iulie 2017, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” s-a înscris la cea de-a X-a ediţie a Concursului Naţional EUROSCOLA, organizat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România şi de Ministerul Educaţiei Naţionale. Competiţia s-a derulat în acest an sub titlul generic „Rolul patrimoniului românesc în consolidarea identităţii europene”.

Proiectul Colegiului „Racoviţă” s-a intitulat Casa Roset – simbol de istorie şi spiritualitate ieşeană şi a fost derulat de un grup de 24 de elevi din clasa a XI-a, sub coordonarea doamnelor profesoare Lorela Caradan şi Mihaela Hendreş. În cadrul proiectului lor, inimoşii rosetişti au desfăşurat activităţi diverse şi interesante, începând cu o campanie de informare şi de conştientizare a publicului cu privire la valoarea de patrimoniu a Casei Roset, contribuind astfel la restaurarea unui obiectiv reprezentativ pentru oraşul Iaşi, care adăposteşte Muzeul de Istorie Naturală şi Societatea de Medici şi Naturalişti. Acest monument de arhitectură (cod IS-II-m-B-03917) este atât un simbol al pasiunii pentru ştiinţele naturii şi cercetarea medicală, cât şi locul în care s-a scris istorie în 1859, când deputaţii din Partida Naţională au luat decizia ca Al. I. Cuza să fie candidat la tronul Moldovei.

Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” a mai participat şi la ediţii anterioare ale Concursului EUROSCOLA, pe care-l câştigă acum pentru a patra oară. Premiul constă în participarea elevilor şi a profesorilor coordonatori la Ziua Euroscola, desfăşurată în cadrul Parlamentului European de la Strasbourg, pe 24 mai 2018.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii