Colegiul „Racoviţă“ îşi deschide porţile pentru vizitatori

marți, 08 martie 2016, 02:52
2 MIN
 Colegiul „Racoviţă“ îşi deschide porţile pentru vizitatori

Colegiul „Emil Racoviţă“ se deschide în faţa vizitatorilor, organizând „Ziua Porţilor Deschise“ în două zile din această săptămână – miercuri, de la 16.30 la 19.30, şi duminică, de la 10.00 la 13.00. 

„Fără a renunţa la valorile care au contribuit la imaginea sa de astăzi, Colegiul «Emil Racoviţă» din Iaşi urmăreşte să se adapteze permanent la cerinţele timpului pe care îl trăiesc elevii săi. Organizate în parteneriat cu Fundaţia «Leris», Ziua Porţilor Deschise exprimă în mod simbolic intenţia şcolii de a se deschide către comunitate, oferind prilejul unei comunicări directe între elevii şi profesorii şcolii, pe de o parte, şi elevii claselor a IV-a şi părinţii acestora, pe de altă parte“, a transmis Paula Gavrilescu, director al unităţii şcolare.

Astfel, cei care se vor arăta interesaţi de cadrul, de resursele şi de atmosfera în care se realizează actul educaţional vor putea să afle informaţii despre cum se desfăşoară orice fel de activitate în instituţie, dar şi proiectele desfăşurate de către aceasta.

Mai mult, evenimentul cuprinde şi un moment în care elevii de clasa a IV-a vor purta un dialog cu profesorii de limba română şi de matematică ai colegiului despre subiecte-model pentru concursul Leris. „Gândit ca un mijloc de a încuraja spiritul competitiv şi dorinţa de performanţă, Concursul Leris, aflat anul acesta la a XII-a ediţie, se va desfăşura în zilele de 19 martie la limba şi literatura română şi 20 martie la matematică“, a adăugat directorul.

Elevii se pot înscrie la ambele probe dacă doresc, iar cei care obţin premii şi menţiuni se vor putea înscrie la Colegiul „Emil Racoviţă“ din clasa a V-a fără a mai susţine o nouă examinare, în limita a 60% din totalul locurilor disponibile pentru anul şcolar 2016-2017. Înscrierile pentru participarea la acest concurs se pot face între 10 şi 17 martie la secretariat. 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii