anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Colegiul „Racoviţă“ şi-a dus partenerii italieni în ţinutul lui Dracula

GALERIE
colegiul racovita iasi
 • colegiul racovita iasi
- +

În cadrul unui schimb intercultural, în perioada 18-25 aprilie, un grup de elevi de la Liceul Ştiinţific „Lorenzo Mascheroni“ din Bergamo, Italia, au venit în vizită la Colegiul „Emil Racoviţă“ din Iaşi.

Elevii implicaţi în acest proiect, câte 21 din fiecare şcoală, au fost coordonaţi de profesorii Mihaela Vlioncu, Narcis Manoliu, Antonio Forte şi Ugo Gervasoni şi au participat la activităţi prin care s-a urmărit promovarea valorilor colegiului gazdă şi ale oraşului.

„Elevii din Italia au urmărit, de-a lungul unei zile, cum se desfăşoară cursurile şi activităţile extraşcolare, au asistat la activităţi demonstrative şi artistice susţinute de elevi ai şcolii şi s-au familiarizat cu sistemul românesc de învăţământ. Vizitele la diferite obiective din Iaşi au fost un frumos şi instructiv prilej pentru schimbul de informaţii pe teme culturale şi social-istorice şi pentru evidenţierea potenţialului turistic al Iaşului. Exersându-şi competenţele de comunicare în limba engleză, elevii ieşeni şi-au luat în serios rolul de ghizi, prezentându-le colegilor din Italia, pe rând, locuri şi instituţii cu care ne mândrim“, a declarat Paula Gavrilescu, directorul Colegiului „Emil Racoviţă“ din Iaşi.

Astfel, elevii străini au vizitat Palatul Culturii, Prefectura şi Primăria, Casa „Dosoftei“, Mănăstirea „Sfinţii Trei Ierarhi“, Mitropolia, Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri“, Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu“, Universitatea „Al. I. Cuza“, Parcul Copou şi Teiul lui Eminescu, Parcul Expoziţiei, Grădina Botanică, Mănăstirea Golia, Muzeul Unirii şi Muzeul Universităţii „Al. I. Cuza“.

Împreună cu elevii ieşeni, cei străini au făcut o excursie şi în zona Braşovului, vizitând cetăţile Râşnov, Bran şi Peleş, aceştia mărturisind faptul că singurul lucru pe care îl ştiau despre această zonă este povestea lui Dracula. Vizita grupului de la Bergamo s-a încheiat cu o cină festivă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alexandru LĂZESCU

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alegerile din Italia accentuează tendința de a aduce valorile culturale și raporturile dintre Comisia Europeană și statele membre în centrul disputelor electorale viitoare din UE.

opinii

Dreptate en detail

Briscan ZARA

Dreptate en detail

Ceea ce este şi mai interesant e că fiind alese arbitrar, legile care garantează menţinerea dreptăţii pot fi la fel de uşor schimbate precum pelincile unui bebeluş. Sunt atâtea dreptăţi pe lume că ai de unde alege. Ceea ce ieri era ilegal, azi e chiar obligatoriu, ceea ce e azi împotriva legii, mâine poate fi permis sau chiar încurajat.

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Cristina DANILOV

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Mulţi adulţi tratează fricile copiilor în mod condescendent. Ce dacă se teme, e normal, spunem, copilul va creşte şi totul va trece; sau - toţi ne-am temut cândva de ceva şi iată, am crescut şi nu ne-a mai mâncat lupul. Dar, în acelaşi timp, adulţii tac mâlc despre cât de multe necazuri le-a cauzat frica în copilărie, şi poate că şi acum, doar că ei au învăţat să le ascundă bine. 

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Mihai DORIN

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Indiferent de finalul războiului din Ucraina, abţinerea noastră de la acte revărsânde şi iresponsabile, chiar şi atunci când ştim că teritoriile răpite României rămân o rană deschisă, o ţară ca a noastră, dacă e ţară demnă şi nu accident al istoriei, nu poate abdica de la onoare şi solidaritate cu valorile lumii libere. Întrucât din credinţă şi asumarea acestor valori ne-am născut şi noi, ca naţiune şi stat. Nu Rusia ne-a fost naş, ci ideile şi valorile lumii libere.

pulspulspuls

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment deosebit se pune la cale în filiala liberalilor ieşeni, o procedură extraordinară de măsurare a potenţialului politic al unor candidaţi. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.