Colindători agresaţi: din cauza măştilor, gazdele au înţeles greşit "Primiţi cu covidul?"
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Colindători agresaţi: din cauza măştilor, gazdele au înţeles greşit "Primiţi cu covidul?"

GALERIE
Patratel MARTI, 5 ianuarie 2021 - 1
  • Patratel MARTI, 5 ianuarie 2021 - 1
- +

* La mulţi ani! Acum v-am prins în pauză, între sărbătoarea Sfântului Vasile şi cea a Sfântului Ioan (asta, dacă n-aveţi cunoscuţi numiţi Bobotează, care să dea şi ei ceva mâine); v-am prins să vă urăm un an mult mai bun decât anteriorul, mult mai plin de realizări şi mai gol de coronaviruşi, carantine, restricţii, măşti, dezinfectant etc. Dacă tot v-am prins, profităm de ocazie pentru a vă spune ce s-a mai întâmplat în ultima vreme, de când nu ne-am mai văzut:

* În seara de Ajun, nenumăraţi români au încercat, în ciuda pandemiei, să păstreze tradiţia neştirbită, motiv pentru care au umblat pe la casele unor compatrioţi, strigând din stradă "Primiţi cu colindul?". Din nefericire, măştile purtate pe feţe le-au deformat glasurile în aşa hal, încât gospodarii din case au înţeles "Primiţi cu COVIDUL?", s-au speriat şi au zvârlit în bieţii colindători pungi cu apă, baterii vechi, becuri arse, sticle şi borcane goale, precum şi o bogată gamă de deşeuri menajere.

* Pe lângă colindătorii de mai sus, şi alţi români au încercat să respecte alte obiceiuri strămoşeşti de sfârşit de an, tot în ciuda pandemiei, dar şi a autorităţilor. Mai exact, e vorba despre cei care au solicitat să aibă loc tradiţionala bătaie de la Ruginoasa, în care să se înfrunte celebrii Deleni cu la fel de faimoşii Văleni; ei au adus argumente în acest sens: "Bătaia poate avea loc, fiindcă sunt respectate toate normele sanitare. Participanţii poartă măşti, s-au dezinfectat înainte cu spirt şi spirtoase, iar ciomegele din acest final de an sunt unele speciale, au fost meşterite încât să fie cu jumătate de metru mai lungi decât distanţa socială!".

* Deoarece petrecerile de Sărbători cu mulţi participanţi au fost interzise, românii nu au mai gătit zile în şir, ca în anii precedenţi, şi nu au mai pregătit sute de sarmale, cârnaţi, fripturi, salate boeuf, cozonaci şi plăcinte. Ei n-au mai făcut nici tradiţionalele plăcinte cu răvaşe, ci au preferat să le comande online, de la diverse firme; mulţi clienţi s-au plâns ulterior că au dat peste răvaşe necorespunzătoare, pline de greşeli, cum ar fi "Sai un an nou escelent!", "Veaţă lunga şii bani ân pungă", "Anu nou v-a fii m-ai bun!", "Saveţi decăt bucurie casă scăpaţ de pandemie!", pe lângă nenumărate virgule băgate între subiect şi predicat, dezacorduri, cacofonii şi cuvinte vulgare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Cosmin PAȘCA

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Peste toate, lipsa unui proiect este asemănarea cea mai izbitoare dintre echipa din dealul Copoului şi cea din Podu Roş. Nu cunoaştem obiectivele Politehnicii peste cinci ani - o cerinţă banală pentru un club respectabil - la fel cum nu există o foaie de parcurs a Iaşului care să depăşească un singur ciclu electoral.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Impersonare

Codrin Liviu CUȚITARU

Impersonare

„M-a echipat ca pe beizadea (e drept că şi semănam puţin cu juniorul Ceauşeştilor). Mi-a aranjat părul şi mi-a oferit un costum asemănător cu ale Nicuşorului. Mi-a spus că trebuie doar să râd zgomotos, să înjur şi să beau whiskey la greu. Aşa am procedat, mai ales la masa festivă (care s-a organizat în restaurantul meu). Mă scuzaţi, am fost pupat în fund în ziua aia, de nu vă puteţi imagina!... Totul a mers strună până în clipa în care nu mai ştiu cine a cerut ca eu să o sun pe mama, pe tovarăşa Elena, pe loc, şi să solicit fonduri suplimentare în teritoriu.”

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

Replierea teritoriului politic moldovenesc a impus mutaţii substanţiale la nivelul morfologiei şi structurii sistemului de aşezări. Din perspectiva noastră, e importantă îndesirea reţelei de aşezări urbane şi reconfigurarea ariilor de influenţă a acestora. 

Insuportabila greutate a fiinţării

Bogdan ILIESCU

Insuportabila greutate a fiinţării

„The chicken is only an egg’s way for making another egg.” (Găina este doar modul prin care un ou face un alt ou) - Richard Dawkins

pulspulspuls

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre senatoarea panaramă aleasă de ieşeni, madam Şoşoacă, despre care mulţi cică se întreabă cam ce parcurs politic ar urma să aibă, acumă că şefii ei mai tineri, prin ordin de zi pe unitate primit de la cei cu stele în rezervă, au pus-o pe liber la partid. 

Caricatura zilei

Cum s-a petrecut accidentul

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.