Colindătorul cu satâr: culisele unui caz şocant
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 14.05.2021

Colindătorul cu satâr: culisele unui caz şocant

GALERIE
satar
  • satar
- +

Un puştan de 16 ani şi-a băut minţile şi, când i s-a năzărit că un alt tânăr i-ar fi zis ceva, l-a lovit cu un satâr în cap, în plină stradă u victima a fosat salvată de căciula groasă de pe cap, care a atenuat lovitura năprasnică.

 

Curtea de Apel Iaşi a condamnat la 5 ani de detenţie într-un centru de minori un adolescent care a fost găsit vinovat de tentativă la omor, în urma unei agresiuni care a avut loc la Târgu Frumos, de Revelion. Detaliile agresiunii comise de Eugen Vieru, de loc din Focşani, sunt şocante. Acesta ar fi comis fapta în noaptea de Revelion, atunci când a plecat la colindat alături de un amic de-al său. După ce au colindat 15-20 de case, cei doi adolescenţi au ajuns la casa unui cunoscut, fiind serviţi cu alcool.

Amândoi au ajuns în stare de ebrietate, la plecare Vieru luând un satâr din casa gazdei. Colindătorii au ajuns printr-un parc din oraş, acolo unde s-au întâlnit cu doi consilieri de la o biserică din Târgu Frumos, care se întorceau de la un preot, pe care îl colindaseră. Unul dintre cei doi consilieri avea să fie şi victima: un tânăr din localitate care nu era cunoscut de Vieru. Fără niciun motiv, când a fost ajuns de acesta tânărul consilier a fost lovit în cap cu tăişul satârului, de două ori. „Loviturile au fost foarte puternice, şi au secţionat căciula din blană de miel pe care o purta în acel moment pe cap persoana vătămată, provocându-i acesteia plăgi tăiate în regiunile descrise. Leziunile suferite de către persoana vătămată au fost suficient de profunde încât aceasta să sufere o hemoragie abundentă şi să-şi piardă parţial cunoştinţa“, se arată în motivarea sentinţei. Ulterior agresiunii, Vieru şi prietenul său au plecat în grabă. A doua zi, prietenul lui Vieru i-a spus ce a făcut cu o noapte înainte, acesta din urmă negând şi spunând că nu crede. „Ulterior l-a şi dus la locul săvârşirii faptei, unde pe asfalt se găseau pete mari de sânge provenite de la persoana vătămată. Din cauza stării de ebrietate extrem de avansate în care se găsea, inculpatul nu şi-a mai amintit ce făcuse în noaptea precedentă“, au mai precizat judecătorii.

Victima a rămas cu o cicatrice de 12 centimetri la cap, el având nevoie de 8-9 zile de îngrijiri medicale, viaţa fiindu-i astfel salvată de blana groasă a căciulii. În timpul procesului a fost realizată şi o anchetă soci­ală care a identificat motivele care au făcut ca Vieru să ajungă să comită o astfel de fap­tă: „Factorii ce au condus la comportamentul infracţional al minorului constau în neimplicarea părinţilor în procesul creş­terii şi educării minorului, supravegherea deficitară, abandonul şcolar şi neimplica­rea în activităţi constructive, influenţa ne­ga­tivă a anturajului antisocial, gradul scă­zut de anticipare a consecinţelor faptelor pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi teribilismul vârstei.“ 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Toni HRIŢAC

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Când interesul privat este mare, iar responsabilitate aproape inexistentă, expertiza liberalilor urcă la cote ameţitoare. Când urgenţa publică cere însă sacrificiu, iniţiativa lor dispare. Reglementările devin sfinte. Lipsa de iniţiativă a autorităţilor în vremuri cu totul excepţionale ar intra mai degrabă la zădărnicirea combaterii bolilor decât nepurtarea măştilor.

Filmuletul zilei

opinii

„Viaţa mea e un roman”

Alexandru CĂLINESCU

„Viaţa mea e un roman”

Am expus aici o părere strict personală. Şi ca să nu existe nici o ambiguitate: nu ţin jurnal, nu-mi voi scrie memoriile, dar citesc cu plăcere şi cu interes - atunci când merită - jurnale şi memorii.

Lenin şi Ştefan cel Mare

Radu POPESCU

Lenin şi Ştefan cel Mare

Socialiştii şi medalia de AUR.

Complexul Cultural Ieşean

George PLEȘU

Complexul Cultural Ieşean

În timpul unei dezbaterii pe care am organizat-o anul trecut, intitulată „Cultura şi oraşul”, l-am întrebat pe Ştefan Teişanu, directorului Centrului Cultural Clujean, despre oportunitatea înfiinţării unei astfel de instituţii la Iaşi. Răspunsul primit a deranjat orgoliile unei părţi din publicul prezent, dar a atins un subiect sensibil, pe care rar avem curajul să-l abordăm pe plan local. Astfel, în glumă, a sugerat ca instituţia similară din Iaşi să fie numită „Complexul Cultural Ieşean”, cu referire la modul în care fosta capitală culturală a României se raportează la statutul demult pierdut.

pulspulspuls

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Iacătă, dragilor, că nu degeaba îl remarcam aicea la rubricuţă în Postul Mare pe junele conţilier USR de 26 de ani în comiţia Cozetei, la ieşirea de la negocierile cu Chirica, pe viitorul acuzat de trădare Mr. Ciorăpel! 

Caricatura zilei

Fără amendă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.