Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Colindătorul cu satâr: culisele unui caz şocant

GALERIE
satar
  • satar
- +

Un puştan de 16 ani şi-a băut minţile şi, când i s-a năzărit că un alt tânăr i-ar fi zis ceva, l-a lovit cu un satâr în cap, în plină stradă u victima a fosat salvată de căciula groasă de pe cap, care a atenuat lovitura năprasnică.

 

Curtea de Apel Iaşi a condamnat la 5 ani de detenţie într-un centru de minori un adolescent care a fost găsit vinovat de tentativă la omor, în urma unei agresiuni care a avut loc la Târgu Frumos, de Revelion. Detaliile agresiunii comise de Eugen Vieru, de loc din Focşani, sunt şocante. Acesta ar fi comis fapta în noaptea de Revelion, atunci când a plecat la colindat alături de un amic de-al său. După ce au colindat 15-20 de case, cei doi adolescenţi au ajuns la casa unui cunoscut, fiind serviţi cu alcool.

Amândoi au ajuns în stare de ebrietate, la plecare Vieru luând un satâr din casa gazdei. Colindătorii au ajuns printr-un parc din oraş, acolo unde s-au întâlnit cu doi consilieri de la o biserică din Târgu Frumos, care se întorceau de la un preot, pe care îl colindaseră. Unul dintre cei doi consilieri avea să fie şi victima: un tânăr din localitate care nu era cunoscut de Vieru. Fără niciun motiv, când a fost ajuns de acesta tânărul consilier a fost lovit în cap cu tăişul satârului, de două ori. „Loviturile au fost foarte puternice, şi au secţionat căciula din blană de miel pe care o purta în acel moment pe cap persoana vătămată, provocându-i acesteia plăgi tăiate în regiunile descrise. Leziunile suferite de către persoana vătămată au fost suficient de profunde încât aceasta să sufere o hemoragie abundentă şi să-şi piardă parţial cunoştinţa“, se arată în motivarea sentinţei. Ulterior agresiunii, Vieru şi prietenul său au plecat în grabă. A doua zi, prietenul lui Vieru i-a spus ce a făcut cu o noapte înainte, acesta din urmă negând şi spunând că nu crede. „Ulterior l-a şi dus la locul săvârşirii faptei, unde pe asfalt se găseau pete mari de sânge provenite de la persoana vătămată. Din cauza stării de ebrietate extrem de avansate în care se găsea, inculpatul nu şi-a mai amintit ce făcuse în noaptea precedentă“, au mai precizat judecătorii.

Victima a rămas cu o cicatrice de 12 centimetri la cap, el având nevoie de 8-9 zile de îngrijiri medicale, viaţa fiindu-i astfel salvată de blana groasă a căciulii. În timpul procesului a fost realizată şi o anchetă soci­ală care a identificat motivele care au făcut ca Vieru să ajungă să comită o astfel de fap­tă: „Factorii ce au condus la comportamentul infracţional al minorului constau în neimplicarea părinţilor în procesul creş­terii şi educării minorului, supravegherea deficitară, abandonul şcolar şi neimplica­rea în activităţi constructive, influenţa ne­ga­tivă a anturajului antisocial, gradul scă­zut de anticipare a consecinţelor faptelor pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi teribilismul vârstei.“ 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri