anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

vineri, 27.01.2023

Coltul medicului veterinar: Păstrarea și introducerea dietelor veterinare la câini

GALERIE
catel
 • catel
- +
Hrănirea câinelui cu o nouă dietă este indicată a fi efectuată pe o perioadă de 7-10 zile. În primele două zile trebuie amestecată 25% din hrana nouă, cu 75% din hrana veche, iar în următoarele două zile trebuie amestecat câte 50% din fiecare tip de hrană; în următoarele două zile se amestecă 75% din hrana nouă cu 25% din hrana veche, continuându-se ulterior doar cu noua dietă. 
Dacă animalul nu prezintă interes pentru noua dietă, se poate încerca adăugarea de apă caldă peste hrană pentru a o face mai apetisantă. Există posibilitatea ca hrana care a fost expusă aerului mai mult timp să oxideze, influențând gustul, aceasta putând avea o textură diferită față de cea inițială. 
 
După deschiderea ambalajului, începe procesul de oxidare treptată a produsului; de aceea este indicat ca după fiecare utilizare să închidem sacii cu grijă, eliminând aerul pe cât posibil. Hrana trebuie să fie depozitată într-un loc răcoros, uscat și întunecat, ideal într-un recipient cu capac.
 
Un alt aspect principal este palatabilitatea. Aceasta este dată de calitatea ingredientelor, caracteristicile acestora cum ar fi dimensiunea, forma, textura și ușurința de prehensiune, combinate cu profilul nutrițional specific rasei, taliei și vârstei.
 
Având în vedere că dietele veterinare sunt în general recomandate pentru a proteja sănătatea dar și pentru a o susține în cazul în care sunt prezente unele afecțiuni (dermatite, perioadă de recuperare, boli renale, boli hepatice etc.), trebuie să ținem cont de starea de sănătate a câinelui și de gradul de afectare al acestuia, întrucât alimentația trebuie adaptată cantitativ și calitativ nevoilor animalului.
 
Pentru a putea alege o hrană corespunzătoare pentru câinele dumneavoastră trebuie consultați medicul veterinar în vederea efectuării unui profil nutrițional corespunzător, atât pentru câinii sănătoși cât și pentru cei cu diverse afecțiuni.
 
Dr. Obreja Marius

0744396303

www.veterinarmobil.ro

www.facebook.com/serviciiveterinaremobile
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Ioan Alexandru TOFAN

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Cumva, punctişorul ne readuce la realitate: adică cu capul în nori, acolo unde le şade bine celor care pornesc pe drumul cunoaşterii. Ne provoacă, aşadar, să căutăm sensul şi nu informaţia, culoarea şi nu doar forma lumii. Să înţelegem în profunzime, nu să stăpânim, mongolic, depărtările. Cum spunea Marin Tarangul, să privim lumea, nu doar să o vedem.

opinii

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

IoT

Neculai SEGHEDIN

IoT

Adică Internet of Things (IoT), adică Internetul lucrurilor, sau, mai convingător spus, Internetul tuturor lucrurilor. Acest concept desemnează reţeaua de obiecte fizice, care conţin senzori, software şi alte tehnologii, în scopul conectării şi schimbului de date cu alte dispozitive şi sisteme de pe Internet. Lucrurile care se conectează pe Internet sunt, de exemplu, autoturisme, obiecte de uz casnic, sisteme de iluminat, sisteme de alarmă, sisteme de producţie industrială etc.

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

pr. Constantin STURZU

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

Într-un text publicat acum zece ani, atrăgeam atenţia asupra unor tendinţe extrem de îngrijorătoare pentru viitorul umanităţii. Din păcate, ele se adeveresc pe zi ce trece. Enumeram atunci, nu neapărat într-o ordine anume: promiscuitatea şi vulgaritatea, violenţa şi decăderea morală, transformarea omului în utilizator de tehnică performantă, concomitent cu pierderea accentuată a intimităţii, înmulţirea alimentelor tot mai chimizate şi creşterea gradului de dependenţă faţă de medicamente şi multe, multe alte elemente care indică un anumit grad de dezumanizare programată.

pulspulspuls

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

La cererea publicului continuăm pe astăzi miniseria de întâmplări haioase petrecute la Iaşi cu ocazia Zilei Unirii, dragi telespectatori. 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.